کرمانشاه ۱۲۲۸ هکتار بافت فرسوده دارد/ ارائه بستههای تشویقی برای نوسازی بافتهای فرسوده
معاون معماری و شهرسازی شهرداری کرمانشاه با تاکید بر لزوم توجه به بافتهای فرسوده گفت: کرمانشاه ۱۲۲۸ هکتار بافت فرسوده دارد که نیازمند نوسازی است.
«بیژن مرادی» معاون معماری و شهرسازی شهرداری کرمانشاه در گفتوگویی با فرتاکنیوز اظهار کرد: منظور از بافت، مجموعهای گسترده از بناها، راهها، فضاها، تأسیسات و تجهیزات شهری یا ترکیبی از آنها است.
وی افزود: محلاتی که در بافت فرسوده قرار دارند از یک سو دارای پیچیدگیهای اجتماعی،اقتصادی و فرهنگی خاصی هستند و به دلیل داشتن اصالت فرهنگی و معماری خود ارزشمندند، و از سوی دیگر، به دلیل فرسودگی شدید، نبود دسترسی مناسب به خدمات شهری و بهداشتی، مشکلات اجتماعی و امنیتی و آسیبپذیری در برابر زلزله و آتشسوزی، با الزامات زندگی امروزی شهری و شهرسازی مدرن، همخوانی ندارند.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری کرمانشاه تصریح کرد: با توسعه شهرنشینی، میزان حوادث مربوط به آتشسوزی در ساختمانهای ناایمن بیشتر شده است و یکی از دلایل مهم این افزایش حوادث نیز، عدم توجه به موضوع ایمنی است.
وی افزود: در گذشته حدود ۵۰ درصد سازهها بتن و ۵۰ درصد فلزی بود اما اکنون به دلیل گران شدن فلز، حدود ۸۰ درصد سازهها بتنی است که در این شرایط، اهمیت به موضوع ایمنی در آنها بسیار مهم است.
معاون شهردار کرمانشاه اضافه کرد: طبق آخرین سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ حدود یکصد و ۷۲ هزار نفر از جمعیت ۹۴۶ هزار و ۶۵۱ نفری شهر کرمانشاه در بافت فرسوده ساکن هستند و یکهزار و ۲۲۸ هکتار از حدود ۹۳ میلیون و ۳۸۹ هزار و ۹۵۶ مترمربعی مساحت شهر کرمانشاه را نیز بافت فرسوده تشکیل میدهد.
به گفته مرادی، از سال گذشته تاکنون حدود ۳۵۰ پروانه ساختمانی در بافت فرسوده صادر شده و یکی از موضوعات اولویتدار در کمیسیون ماده پنج نیز توجه به بافت فرسوده است که در این راستا بسته های تشویقی بومی نیز جهت اجرا در بافت فرسوده به مناطق هشتگانه شهرداری اعلام شده است.
وی با اشاره به اینکه توجه به بافت فرسوده یکی از موضوعات مهم شهر کرمانشاه است گفت: برخی از ساختمانهای این شهر بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارند و اگر چه مدیریت شهری تلاش کرده مالکان را نسبت به تخریب و نوسازی تشویق کند اما هنوز تعداد زیادی از این مکانها را میتوان در مناطق مختلف مشاهده کرد.
وی افزود: حدود ۳۱۱ هکتار از وسعت شهری کرمانشاه در مناطق دو ،چهار و سه به بافت تاریخی تعلق دارد.
معاون شهردار کرمانشاه در ادامه از تحقق ۷۰ درصدی صدور پروانه در هشت ماهه نخست امسال نسبت به سال گذشته خبر داد و افزود: در نظر داریم محدودههایی که قبلا شامل مشوقهای قانونی نوسازی نمیشد را بعد از تصویت در ماده پنج اضافه کنیم.
وی با بیان اینکه ایمنسازی یکی از منافع شهری محسوب میشود افزود: ساکنین بافت فرسوده به محض اینکه به شهرداری مراجعه کنند پروانه ساخت را دریافت میکنند چون خدماترسانی در این محدودهها دارای شرایط خاص است.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری کرمانشاه اضافه کرد: زمان صدور پروانه ساختمانی در بافت فرسوده کرمانشاه از لحظه خروج از نظام مهندسی و ارسال به شهرداری تا پاسخ استعلامات، حداکثر ظرف یک هفته خواهد بود.
معاون شهردار کرمانشاه با اشاره به موانع موجود در نوسازی کرمانشاه نیز گفت: هرچند ارائه تسهیلات بانکی و رفع مسائل تاریخی و مشکلات خدماتی از وظایف دولت است اما خدماتدهی در این مناطق نیز محدود است و باعث شده مردم علاقمند به نوسازی نباشند.
مرادی در پایان تاکید کرد: در کرمانشاه پلاکهای قولنامهای زیادی وجود دارد که برای بازسازی آنها باید سند صادر شود.
در ادامه آتشپاد «غلامرضا رضایی» رییس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمانشاه نیز، ضمن اشاره به مشکلات بافت فرسوده گفت: ایمنی نما در ساختمانها بسیار مهم است چون طراحی نامناسب آنها موجب سرایت آتش به داخل ساختمان میشود.
وی اظهار کرد: سازمان آتشنشانی پیوست ایمنی در موضوع ساختوساز را تعریف کرده و مالکان باید تمامی پیوستهای سازمان آتشنشانی را با دقت انجام دهند و اقدامات ایمنی را در ساختمانها بکار گیرند.
خبرنگار طیبه دولتآبادی
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.