واکنش آلمان به تصمیم ترامپ برای خروج از "معاهده آسمانهای باز"
وزیر امور خارجه آلمان دلایل ترامپ برای خروج از معاهده مهم بینالمللی "آسمانهای باز" را موجه ندانسته و از تلاشهای کشورش برای منصرف کردن ایالات متحده از این تصمیم خود خبر داد.
دولت آمریکا در ادامه روند خروج از معاهدات بین المللی و زیر پا گذاشتن قوانین بین المللی به متحدان خود اعلام کرده است که قصد دارد به زودی از "معاهده آسمان های باز" هم خارج شود.
دولت ترامپ از مدتها قبل به بهانه اینکه روسیه تعهدات خود در معاهده آسمانهای باز را نقض میکند، مقدمهچینی برای خروج از این توافق را آغاز کرده است.
معاهده آسمانهای باز در سال 1992 در هلسینکی فنلاند به امضا رسید و اجرای آن از ابتدای سال 2002 میلادی آغاز شد. 35 کشوری که تاکنون این معاهده را امضا کردهاند، متعهد هستند که اجازه پروازهای شناسایی و تجسسی غیرمسلح را بر فراز خاک خود به دیگر کشورهای عضو این معاهده بدهند.
کشورهای عضو معاهده آسمانهای باز میگویند هدف امضای چنین معاهدهای این بوده است که فعالیتهای نظامی با شفافیت بیشتری دنبال شود و کشورهای عضو معاهده درک متقابل بیشتری از فعالیتهای نظامی یکدیگر داشته باشند.
دولت ترامپ پیش از این نیز از چندین معاهده و توافق بینالمللی حساس از جمله برجام و پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد خارج شده است.
به نوشته روزنامه "تاگس اشپیگل" آلمان، حالا برلین می خواهد از خروج آمریکا از این معاهده نظامی مهم بین المللی برای کنترل تسلیحات جلوگیری کند.
"هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان درباره اعلام آمریکا برای خروج از این معاهده مهم بین المللی ابراز تاسف کرده است.
وی شب گذشته در سخنانی اعلام کرد که این تصمیم دولت آمریکا بعد از 6 ماه اجرایی خواهد شد.
ماس افزود: در این مدت ما با همتایان هم عقیده خود به صورت فشرده در این راستا کار خواهیم کرد که دولت آمریکا این تصمیم خود را مورد بازنگری قرار دهد.
توافق آسمان های باز به امضاکنندگان آن اجازه می دهد هر ساله چندین پرواز شناسایی را در قلمرو هوایی طرف قراردادهای خود انجام دهند.
امروز جمعه قرار است سفرای ائتلاف نظامی ناتو در یک جلسه کوتاه درباره این معاهده بین المللی مشاوره کنند.
به گفته هایکو ماس این پروازها به کنترل تسلیحات و اعتماد سازی در دوران سخت امنیتی کمک می کند.
وزیر امور خارجه آلمان با اشاره به اینکه در سال های اخیر مشکلاتی در اجرای این قرارداد از طرف روسیه ایجاد شده است در عین حال گفت: به نظر ما این توجیهی برای لغو این قرارداد نیست. این توافق در واقع به امنیت و صلح در تمام نیم کره شمالی کمک کرده است.
وی از روسیه نیز درخواست کرد که به اجرای کامل این توافق بازگردد.
البته روسیه این ادعاهای آمریکا را رد کرده و رئیس بخش کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه این کشور تمام این اتهامات را بی اساس خوانده و گفته است: این اولین بار نیست که ایالات متحده آمریکا وقایع را به گونه ای نمایش می دهد که روسیه چیزی را نقض کرده است فقط برای اینکه آن را بهانه ای برای خروج از یک توافق کنترل تسلیحات قرار دهد.
این تصمیم دونالد ترامپ با انتقادات داخلی زیادی هم همراه بوده است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.