اختلاف در اعلام عید موضوعی فقهی است/مردم به نظر مرجع خود عمل کنند
رئیس کمیته علمی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه اختلاف در اعلام عید فطر، جنبه فقهی دارد، گفت: برخی فقها رؤیت با ابزار را معتبر میدانند برخی رؤیت با ابزار را معتبر نمیدانند.
حجتالاسلام علیرضا موحدنژاد، رئیس کمیته علمی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در خصوص نحوه استهلال ماه شوال گفت: گروههای مختلف که برای استهلال مستقر میشوند گروههای استانی هستند و از تهران اعزام نمیشوند. در این راستا ستادهای استهلال استانی برنامهریزی میکنند برای گروهها تا در نقاطی که تعیین میکنند به رؤیت بپردازند.
وی به رؤیت هلال ماه شوال در بسیاری از مناطق کشور خبر داد و گفت: هلال در استانهای مختلفی دیده شده است، البته برخی استانها غبار و ابر بود و این رؤیت را سخت میکرد، اما تا دیشب ۱۰ گروه توانستند هلال ماه را ببینند که این اتفاق در استانهای مختلف رخ داد.
موحدنژاد بحث اختلاف در اعلام عید را یک موضوع فقهی دانست و گفت: بحث اختلاف در اعلام عید به اختلافات فقهی بازمیگردد و مسأله جنبه کاملاً فقهی دارد. ممکن است برخی مردم گمان کنند اختلافات سیاسی در کار است اما این طور نیست. برخی فقها رؤیت با ابزار را معتبر میدانند برخی رؤیت با ابزار را معتبر نمیدانند برخی رؤیت را در همان منطقه که فرد ساکن هست درست میدانند اما برخی تا چند هزار کیلومتر هم رؤیت را معتبر میدانند.
رئیس کمیته علمی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: این اختلاف فقهی از قدیم هم بوده اما امروز به دلیل ارتباطات و خبررسانی رسانهها خود را بیشتر نشان میدهد. همچنین مردم باید بر اساس نظر مرجعشان عمل کنند و همانطور که مرجعشان تشخیص داده که هلال دیده شده یا نه مانند آن عمل کنند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.