ریزش ۳۵ هزار واحدی بورس/علت چه بود؟
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: علت ریزش روز گذشته شاخص کل بورس عدم وجود نقدینگی کافی در بازار و جذب آن توسط بازار بدهی بوده است.
به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، آراد پورکار در پاسخ به این پرسش که علت ریزش روز گذشته بورس چه بود؟ افزود: بازار سرمایه علی رغم ارزندگیهایی که دارد به دلیل عدم وجود نقدینگی حمایتهای معتبر خود را از دست میدهد و زمانی که حمایت معتبری از دست میرود فشار فروش بیشتر میشود و چون برای حمایت از بازار نقدینگی وجود ندارد، باقی پولها نیز به سمت خرید اوراق بدهی حرکت می کند.
علت ریزش ۳۵ هزار واحدی بورس چه بود؟
این کارشناس بازار سرمایه گفت: همچنین با افزایش نرخ سود بین بانکی تمامی پول ها به سمت بانکها رفته که همین امر باعث سقوط بازار شده است.
خروج هزار و ۲۶۵ میلیارد تومانی پول توسط حقیقیها
پورکار تصریح کرد: روز گذشته شاهد خروج یک هزار و ۲۶۵ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار بودیم، که این عدد بسیار زیادی است و حقیقی و حقوقیها هر دو در بازار دیروز در قامت فروشنده ظاهر شدند.
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: سرانه فروش در بازار روز گذشته ۲۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و سرانه خرید ۱۵ میلیون بوده که این عدد ۱۵ میلیون در اواخر بازار افزایش پیدا کرد. هنوز هم قدرت فروشنده بسیار بالا است، به همین علت شاخص کل حمایت یک میلیون و ۳۸۰ هزار واحد را هم از دست داد و در حال رسیدن به محدوده یک میلیون و ۳۰۰ تا یک میلیون ۳۵۹ هزار واحد است.
پورکار با اشاره به این امر که نقدینگی یک عامل مهم در بازار است، گفت: بازار در شرایط فعلی بسیار ارزنده است، به طور مثال سهام گروه پتروشیمیها بر اساس عوامل بنیادین و افزایش نرخ اوره باید با افزایش تقاضا روبرو شود اما در حال نزول هستند، که دلیل این امر عدم نقدینگی در بازار است.
وی اظهار کرد: مهمترین عامل در ریزش بورس نبود نقدینگی نسبت به میزان شاخص است. شاخص کل یک میلیون و ۳۴۰ هزار واحد است، اما اگر به ارزش معاملات نگاه کنیم ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است، که مناسب این شاخص نیست. در روزهای اوج بازار در سال گذشته ما شاهد معاملات ۲۰ هزار میلیارد تومانی در یک روز کاری بورس و فرابورس بودیم. اما این مقدار در حال حاضر کمتر از یک پنجم شده است.
پورکار اضافه کرد: دیروز نزدیک به ۸۰۰ میلیارد تومان ارزش معاملات اوراق بدهی بوده است. این عدد در تعدادی از روزها به ۴۰ هزار میلیارد تومان نیز رسیده است، بنابراین نقدینگی به سمت بازار بدهی رفته و تمامی بازارها اعم از بورس، خودرو، دلار و مسکن در رکود به سر میبرند.
وی به این پرسش که وضعیت معاملات در صنایع مختلف بازار به چه شکل بوده است؟ پاسخ داد: بیشترین خروج پول را از صنایع فلزات اساسی، محصولات شیمیایی و فرآوردههای نفتی داشته ایم و شاهد ورود پول در حجم کم به صنعت حمل و نقل آبی بوده ایم. در کل تمامی صنایع با خروج پول مواجه بودند و بیشترین تعداد صف فروش را سرمایهگذاری ها، مواد دارویی، خودرو و ساخت قطعات داشته اند و بیشترین صف خرید نیز مربوط به صنعت محصولات غذایی و محصولات کانی غیرفلزی بود.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.