//
کدخبر: ۳۳۱۱۸۱ //
محققان کانادایی می گویند؛

گوش دادن به موسیقی مورد علاقه انعطاف پذیری مغز را بهبود می بخشد

محققان پی بردند که گوش دادن مکرر به موسیقی معنادار برای شخص باعث انعطاف‌پذیری مفید مغز در بیماران مبتلا به اختلال شناختی خفیف یا بیماری آلزایمر اولیه می‌شود.

گوش دادن به موسیقی مورد علاقه انعطاف پذیری مغز را بهبود می بخشد
به گزارش فرتاک نیوز،

 به نقل از ساینس دیلی ، تغییرات در مسیرهای عصبی مغز با افزایش عملکرد حافظه در تست‌های عصب‌روان‌شناختی مرتبط است و از پتانسیل بالینی مداخلات شخصی‌شده مبتنی بر موسیقی برای افراد مبتلا به زوال عقل پشتیبانی می‌کند.

دکتر «مایکل تاوت »، عضو تیم تحقیق از دانشگاه تورنتو کانادا، می‌گوید: «ما شواهد جدیدی بر پایه مغز داریم که نشان می‌دهد موسیقی برجسته در زندگی یعنی موسیقی که برای یک فرد دارای معنای خاصی است، مانند موسیقی مراسم عروسی اش ، ارتباطات عصبی را به روش‌هایی تحریک می‌کند که به حفظ سطوح بالاتر عملکرد مغز کمک می‌کند.»

وی در ادامه می‌افزاید: «معمولاً، نشان دادن تغییرات مثبت مغزی در بیماران آلزایمری بسیار دشوار است. این نتایج اولیه و در عین حال دلگرم‌کننده بهبود در یکپارچگی مغز را آشکار ساخته و دری را برای تحقیقات بیشتر در مورد کاربردهای درمانی موسیقی برای افراد مبتلا به زوال عقل نشان می‌دهد.»

تیم تحقیقاتی تغییرات ساختاری و عملکردی را در مسیرهای عصبی شرکت کنندگان حاضر در مطالعه، به ویژه در قشر جلوی مغز که مرکز کنترل مغز است و در آن فرآیندهای شناختی عمیق رخ می‌دهد، گزارش کردند.

محققان نشان دادند که قرار دادن مغز بیماران مبتلا به زوال شناختی در مراحل اولیه در معرض موسیقی برجسته، یک شبکه عصبی متمایز متشکل از نواحی مختلف مغز را فعال می‌کند که بعد از یک دوره گوش دادن روزانه به موسیقی، تفاوت‌هایی را در فعال‌سازی نشان می‌دهند.

دکتر « کورین فیشر »، سرپرست تیم تحقیق، می‌گوید: «مداخلات مبتنی بر موسیقی ممکن است یک مداخله عملی، مقرون‌به‌صرفه و در دسترس برای افرادی باشد که در مراحل اولیه زوال شناختی هستند.»

وی در ادامه می‌افزاید: «درمان‌های موجود برای بیماری آلزایمر تا به امروز فواید محدودی نشان داده‌اند. در حالی که مطالعات کنترل‌شده بزرگ‌تری برای تأیید مزایای بالینی مورد نیاز است، یافته‌های ما نشان می‌دهد که یک رویکرد فردی و خانگی برای گوش دادن به موسیقی ممکن است مفید باشد و اثرات ماندگاری بر مغز داشته باشد.»

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۳۱۱۸۱ //
ارسال نظر