//
کدخبر: ۴۱۰۴۱۶ //

چروک شدن پوست از چند سالگی شروع میشه؟

چروک شدن پوست صورت و بدن در بعضی از افراد در سنین بسیار پایین آغاز می شود، این درحالتی است که سن آغاز چین و چروک 40 سالگی است.

چروک شدن پوست از چند سالگی شروع میشه؟
به گزارش فرتاک نیوز،

وقتی که صحبت از پیری و افتادگی پوست می شود؛ نمی توانیم کاری انجام دهیم که این فرآیند را متوقف کنیم‌. علائم پیری پوست مانند چین و چروک و لکه‌ های پوستی نتیجه تجمع سلول های مرده روی پوست هستند و متخصصان به این نتیجه رسیده اند که پیری پوست تقریباً نزدیک به سن 25 سالگی خودش را نشان می‌ دهد.

یعنی در اواسط دهه 20 بدن به بتدریج تولید کلاژن را متوقف کرده و همین باعث می شود تا پوست حالت ارتجاعی خود را از دست بدهد. در حقیقت شما نمی توانید زمان پیر شدنِ پوست تان را متوقف کنید یا از این اتفاق جلوگیری نمایید؛ اما می‌ توانید فرایند را کند کرده و کاری کنید که پوستتان مدت زمان طولانی تری سالم بماند.

جلوگیری از چروک پوست؛ چگونه میتوان فرایند پیری پوست را کُند کرد؟

متخصصان پیشنهاد می کنند که در دهه 20 یا 30 سالگی حتما از محصولات ضد پیری در روتین زیبایی خود استفاده کنید و محصولاتی مانند پاک کننده ملایم، مرطوب‌کننده و ضد آفتاب را همیشه همراه تان داشته باشید، زیرا محصولی مثل ضد آفتاب بهترین دوست شما است و باید همیشه آن را به کار ببرید.

  • سرم های رتینول و آلفا هیدروکسی اسید را هم می توانید به روتین زیبایی خود اضافه کنید تا فرایند پیری را کند کنید و از ایجاد چین و چروک و جوش ها جلوگیری نمایید.

  • همچنین بسیار مهم است که تغییراتی را در سبک زندگی تان ایجاد کنید، مثلا از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب خودداری کنید. سیگار نکشید، رژیم غذایی متعادل داشته باشید و بدن خود را آبرسانی کرده و مرطوب نگه دارید.

  • درمان های زیبایی مثل بوتاکس و لیفت کردن پوست هم وجود دارد که می ‌توانید آن‌ها را به انجام برسانید.

چروک شدن پوست

چه چیزی باعث پیری و چروک پوست می شود؟

ژن نقش مهمی در پیری پوست دارد؛ مخصوصاً زمانی که این پیری به خاطر قرار گرفتن در معرض نور آفتاب اتفاق افتاده باشد.

نتایج مطالعات و تحقیقات نشان می‌ دهند افرادی که رنگ پوستشان معمولی است، یعنی نه خیلی سفید و نه خیلی تیره هستند، بیشتر از بقیه در معرض خطر پیری پوست به خاطر نور آفتاب می باشند؛ اما نژاد آفریقایی، آفریقایی - آمریکایی و آسیایی کمتر در معرض این خطر قرار می گیرند، زیرا ملانین موجود در پوست شان در برابر نور آفتاب از آن ها محافظت خواهد کرد.

مراحل مختلف پیری پوست چیست؟

برای آنکه بیشتر با مراحل پیری و چروک شدن پوست آشنا شوید، به صورت تفکیک شده برایتان توضیح داده ایم:

دوران کودکی

در این دوران پوست به شدت نرم و صاف است و خیلی سریع خودش را تجدید و ترمیم می کند. از آنجایی که پوست نوزاد تازه متولد شده حساس است؛ خانواده‌ ها باید خیلی دقت کنند و زمانی که بیرون از منزل می روند، از پوست کودک خود محافظت نمایند.

دوران کودکی

نوجوانی از سن 12 تا 14 سالگی

در این دوران پوست کمی ضخیم‌تر می‌ شود، تخلخل پیدا کرده و به خاطر تغییرات هورمونی چرب می شود و آکنه و جوش اتفاق می افتد. اختلالات مربوط به خواب یا خوردن غذاهای مضر هم این شرایط را سخت و بدتر می کند.

دوران جوانی از سن 20 تا 25 سالگی

استفاده از لوازم آرایش و لایه بردار ها و سایر محصولات جدید، باعث می شود که پوست دچار مشکلاتی شود؛ بنابراین بسیار مهم است شما در این دوران اجازه دهید که پوست تان دوباره بهبود یابد و حتما به آن رسیدگی کنید.

جوانی از سن 25 سالگی به بعد

در این سن معمولا افراد متوجه تغییراتی در پوست خود می شوند. ممکن است پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست بدهد و کمی ضخیم شود. سرعت تولید کلاژن و الاستین کم می شود، چین و چروک های کمی زیر چشم اتفاق می افتد و ممکن است مشکلات رنگدانه ای یا حتی زخم و آکنه ایجاد گردد. متأسفانه، بسیاری از زنان تنها زمانی شروع به مراقبت از پوست خود می کنند که روند پیری شان بسیار قابل مشاهده باشد.

پوست صورت

دوران میانسالی یعنی از 35 تا 50 سالگی

تغییرات در پوست ممکن است در چنین سنی مشهودتر باشد، زیرا مقدار هیالورونیک اسید کاهش پیدا می‌ کند و پوست نازک‌تر می شود و ممکن است تجمع چربی در آن کمی تغییرات داشته باشد. قسمت پوستِ روی گونه ها نازک‌تر و پوست رویِ چانه ضخیم‌تر می شود، رگ های خونی گشاد می شوند و چین و چروک و لکه‌ های پوستی ظاهر می گردد.

تغییرات داخل پوست باعث ایجاد چروک های استاتیک (خطوطی که به صورت دائمی در پیشانی وجود دارند و ربطی به فعالیت عضلانی ندارند. این خطوط معمولاً بر اثر افزایش سن و عدم درمان خطوط داینامیک ایجاد می شوند) می شود و از طرفی چروک های داینامیک (خطوطی که در حالت عادی وجود ندارند و تنها در زمان فعالیت عضلات پیشانی مانند زمان اخم کردن ظاهر می شوند) هم به خاطر حرکت مداوم ماهیچه ها رخ می دهد.

دوران پیری یعنی از 50 تا 70 سالگی

در این سن معمولاً خانم ها یائسه می شوند. تغییرات هورمونی برایشان اتفاق می افتد. چروک های جدید به وجود می آید و پوست نازک‌تر از قبل می شود. بعد از 60 سالگی پوست به حالت استیبل یا ثبات بیشتری می رسد؛ اما لوازم های مراقبتی هم دیگر نمی توانند آن ها را جوان نگه دارند. افرادی که در سن جوانی از پوست خود مراقبت کرده باشند، در این دوران با نواقص کمتری روبرو هستند.

اما افرادی که در سن جوانی از پوست خود مراقبت نکرده باشند، با چین و چروک های عمیق‌تر و مشکلات رنگدانه ای مواجه خواهند شد.

پیری

دوران پیری بالای 70 سالگی

در چنین حالتی پوست خیلی نازک می شود، خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد و چروک ها عمیق خواهند شد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۱۰۴۱۶ //
ارسال نظر