رازهای پرحرفی: چرا بیش از حد صحبت میکنیم؟ عواقب و خطرات این رفتار!
پرحرفی برخی از افراد نشانه های خاصی دارد و همچنین حرف زدن زیاد آثار خطرناکی به همراه دارد، اما دلایل اصلی پرحرفی چیست؟
آیا شما هم زیاد صحبت می کنید ؟ آیا تا به حال شده که دیگران به شما بگویند که بسیار زیاد صحبت می کنید و خودتان اصلاً متوجه این قضیه نشده اید؟ اگر چنین است، احتمالا باید بیشتر روی رفتار خود دقیق شوید. اگر خودتان هم متوجه شدید که خیلی صحبت می کنید اما احساس می کنید که این موضوع دست خودتان نیست، در این قسمت همراه باشید تا در این مورد بیشتر بدانید.
علائم و نشانه های پرحرفی
پیش از آنکه به دلایل پرحرفی بپردازیم ابتدا در این قسمت علائم هشدار دهنده ای را به شما معرفی می کنیم که نشان می دهد شما به پر حرفی مبتلا هستید، چنانچه جواب شما به این سوالات مثبت بود پس باید کمی بیشتر درباره روال صحبت کردن خود فکر کنید.
- آیا با حرف زدن در مورد ارزش ها بیشتر به وجد می آیید تا این که بخواهید عمل کنید؟
- آیا سریع صحبت می کنید تا دیگران شما را متوقف نکنند؟
- آیا مدام وسط حرف دیگران می پرید ؟
- آیا زمانی که به دیگران گوش می کنید ؛ به دنبال جواب مناسب هستید ؟
- آیا تمایل به اغراق و بزرگ نمایی دارید ؟
- آیا سعی می کنید که با کلام خود دیگران را تحت تاثیر قرار دهید ؟
- آیا نگران حرف دیگران و تفکرشان راجع به خودتان هستید ؟
- آیا از زبان بدن خود آگاهی ندارید ؟
- آیا عجله دارید که از خودتان دفاع کنید تا دیگران دچار سوء تفاهم نشوند ؟
- آیا بیشترین جزئیات را با دیگران به اشتراک می گذارید ؟
- آیا سوالات بی ربط می پرسید ؟
- آیا به دنبال غیبت کردن هستید ؟
- آیا همیشه در شبکه های اجتماعی جر و بحث می کنید یا به دنبال کامنت گذاشتن هستید ؟
- آیا به عقاید خودتان بیشتر از عقاید دیگران ارزش می دهید ؟
- آیا سعی می کنید راجع به موضوعاتی که هیچ اطلاعاتی در موردشان ندارید صحبت کنید ؟
- آیا مدام در مورد چیز هایی که قبلاً گفته اید، پشیمان می شوید ؟
دلیل پرحرفی ؛ چرا زیاد صحبت می کنم؟
فهم دلیل پرحرفی بسیار مهم است تا بتوانید به آن غلبه کنید. البته شما تا زمانی که علت ریشه یک موضوع را نفهمیدید، نمی توانید تغییری ایجاد کنید. دلایل زیادی برای پرحرفی وجود دارد که در این قسمت اصلی ترین ها را به شما معرفی می کنیم.
کنترل نداشتن روی خود
بسیاری از افراد به سادگی گفت و گو می کنند و توانایی کنترل صحبت کردن را در خودشان ندارند. فرقی ندارد که طرف مقابل چه حرفی می زند. آن ها فقط عادت دارند که وسط حرف او بپرند و این کار را بدون فکر انجام می دهند.
مربوط به گذشته
شنیده شدن احساس خوبی به انسان می دهد. در واقع شما با شنیدن صدایتان و به اشتراک گذاری افکارتان حس با ارزشی پیدا می کنید. پس همین ممکن است عاملی برای پرحرفی تان باشد و سعی می کنید توجه دیگران را با حرف زدن به خود جلب کنید.
دوست داشتنی شدن
شاید با خودتان فکر کنید که صحبت کردن شما را به یک فرد جذاب و مهیج تبدیل می کند و همین باعث می شود که مدام سعی کنید با دیگران صحبت کنید. شاید احساس کنید که حس دوست داشته شدن با صحبت کردن افزایش پیدا می کند. در نتیجه از آنجایی که به این حس علاقه مندید، زیاد صحبت می کنید.
لذت بردن از بیان ایده ها
همه دوست دارند ایده های خود را در مورد موضوعات مختلف بیان کنند. همین باعث می شود که شما هم تمایل داشته باشید در مورد هر چیزی نظر بدهید و از بیان ایده ها و نظراتتان لذت می برید.
زدن حرف درست
آیا همیشه دوست دارید حرف های درست را بیان کنید؟ بنابراین خیلی زیاد حرف می زنید تا دیگران چند حرف درست از لابلای حرف های شما بیرون بکشند و شما را تشویق کنند.
علاقه به کشمکش و جر و بحث
شاید شما فردی هستید که عاشق کشمکش و جر و بحث می باشید و دوست دارید با دیگران مخالفت کنید و به اصطلاح سرتان برای بحث کردن درد می کند. همین باعث می شود که تمایل به گفتگوی زیاد پیدا کنید.
بیان کردن تفکر با صدای بلند
شاید منظم کردن افکار برایتان راحت نباشد. شاید کار راحت برای شما این است که هر فکری که به ذهنتان می رسد را بیان کنید تا چند مورد آن درست از آب در بیاید. همین باعث می شود تمام تفکرات خود را با صدای بلند بگویید و به یک فرد پرحرف تبدیل شوید.
پرحرفی هنگام نگرانی
اگر هنگام استرس در مورد موضوعی بیش از حد صحبت می کنید و حواس دیگران را پرت می کنید، بدانید که علت آن نگرانی درون شماست. مثلاً ممکن است گاهی اوقات در مرکز توجه قرار بگیرید و هیجان، شما را در بر بگیرد و همین باعث شود که زیاد صحبت کنید.
علاقه نداشتن به سکوت
اگر جزء افرادی هستید که هرگز به سکوت علاقه ندارید، همیشه موسیقی پلی می کنید، تلویزیون را روشن می گذارید یا دوست دارید صدای بیرون را بشنوید، پس احتمالا جزء افراد پرحرف باشید زیرا در هنگام سکوت احساس راحتی ندارید و مدام شروع به حرف زدن می کنید.
ابتلا به یک اختلال ذهنی
پر حرفی می تواند نشانه یک اختلال ذهنی مانند اختلال دوقطبی و سایر اختلال ها باشد.
خطرات و مشکلات مربوط به پر حرفی
پرحرفی زیاد خطراتی برای فرد و اطرافیان دارد که در این قسمت آن ها را به شما معرفی می کنیم و شامل :
عاملی برای از بین بردن دوستی ها
عاملی برای به هم ریختگی زندگی های خانوادگی
عاملی برای مشکلات بین همکاران و بی اعتمادی بین آنها
عاملی برای جلوگیری از پیشرفت در محل کار
عاملی برای عصبانی کردن دیگران