//
کدخبر: ۴۴۹۵۹۸ //

هشدار سازمان تعزیرات به تاکسی‌های اینترنتی/گزینه «عجله دارم» ما را زودتر به مقصد می‌رساند؟

سخنگوی تعزیرات گفت: گزینه «عجله دارم» در تاکسی‌های اینترنتی مصداق بارز اضافه دریافت و گران‌فروشی است. گزینه «عجله دارم» نه تنها زودتر مردم را به مقصد نمی رسانند و نه خدمات اضافه به مردم ارائه می دهند که تخلف هم هست.


هشدار سازمان تعزیرات به تاکسی‌های اینترنتی/گزینه «عجله دارم» ما را زودتر به مقصد می‌رساند؟
به گزارش فرتاک نیوز،

در برنامه بالاتر امروز به موضوع حذف گزینه عجله دارم در تاکسی های اینترنتی با حضور هادی کارشناس اقتصادی و اسفنانی سخنگوی تعزیرات پرداخته شد.

محمدعلی اسفنانی سخنگوی تعزیرات گفت: ما طبق مقررات قانون عمل می کنیم و این آپشن عجله دارم تاکسی های اینترنتی هیچگونه منفعتی برای مردم ندارد. یعنی همان مسیری را می رود که بدون عجله هم می تواند برود.

او افزود: این مبلغ ۴۰ تا ۵۰ درصدی که دریافت می کند هیچ خدمتی ارائه نمی دهد. این موضوع از حیث مکان و مسیر هیچ گونه مزیتی ندارد. این مصداق گرانفروشی خواهد بود. ما مشکلی با پلتفرم جدید نداریم ولی این موضوع مصداق گران‌فروشی است و باید برخورد شود.

اسفنانی گفت: گزینه «عجله دارم» در تاکسی‌های اینترنتی مصداق بارز اضافه دریافت و گران‌فروشی است. گزینه «عجله دارم» نه تنها زودتر مردم را به مقصد نمی رسانند و نه خدمات اضافه به مردم ارائه می دهند که تخلف هم هست. تذکر جدی می دهم که تاکسی های اینترنتی این گزینه را حذف کنند و مردم را در خدماتی که دریافت می‌کنند دچار مشکل نکنند. چنانکه تخلف گران‌فروشی احراز شود رئیس شعبه حق دارد حکم به پلمب واحد مربوطه بدهد.

او بیان کرد: عجله دارم فقط یک گزینه است که فرد به موجب آن باید مبلغ بیشتری پرداخت کند، این گزینه  فاقد امکانات بیشتر برای مسافر است. کسی که این گزینه را انتخاب می‌کند، نه زودتر به مقصد رسانده می‌شود و نه امکان اضافه‌تری به مردم داده می‌شود. معمولاً متقاضی را دو سه بار در انتظار می‌گذارند و نهایتاً گزینه عجله دارم را با رقم ۲۵ تا ۳۰ درصد بالاتر قبول می‌کنند.

هادی کارشناس اقتصادی گفت: امروز ما در حوزه تاکسی اینترنتی با ۶ میلیون راننده و سیل کثیری مسافر همراه هستیم به طوری که ما از پلتفرم سنتی به دیجیتال پیش رفته ایم، این بهترین پلتفرم است که جوانان این کشور راه اندازی کرده اند.

این کارشناس اقتصادی گفت: در حال حاضر ۷۰ درصد تردد در تهران با وسایل شخصی است و سهم کمی از تردد کشور انحصاری است. قیمت‌گذاری دستوری یا قیمت گذاری با روش‌های سنتی که ما در مدیریت شهری داشتیم ناکارآمدی خودش را به وضوح نشان داد. اگر بخواهیم وارد بحث رقابت و انحصار شویم واقعا مباحثی است که از حیث تنظیم‌گری در دنیا مباحث بسیار پیشرفته‌تری است.

او گفت: در حال حاضر در تهران حداقل ۶۰ تا ۷۰ درصد تردد شهری با وسیله نقلیه شخصی انجام می‌شود یعنی شما می‌توانید هر روز به جای اینکه اسنپ بگیرید ماشین شخصیتان را بیرون بیاورید. در واقع یک سهمش دارد از طریق اتوبوسرانی انجام می‌شود، یک سهمش دارد از طریق مترو انجام می‌شود، یک سهمش دارد از طریق تاکسی‌های عبوری و گذری انجام می‌شود، یک بخشی آژانس‌های تاکسی سرویسی که از قدیم داشتیم و الان محدود شده‌اند و نهایتاً یک سهمی هم تاکسی‌های اینترنتی که اتفاقاً تاکسی‌های اینترنتی از آن تجربه‌های موفق ما هستند که انجام می‌شود.

هادی گفت: با این تعریف الان کمتر از ۶ یا ۷ درصد سهم تردد شهری ما در واقع حمل و نقل هوشمند و تاکسی‌های اینترنتی هستند و در واقع طبق استاندارد‌هایی که ما برای انحصار داریم در واقع زیر ۱۰ درصد قابل بحث نیست و به هیچ وجه این بازار حالت انحصاری به خودش نمی‌گیرد. حتی شما اگر پول را دستی و نقدی هم می‌دهید به راننده، راننده دارد به نیابت از اسنپ پول را از شما می‌گیرد. این در واقع چیزی است که طبق ضوابط و مقررات مشخص است و پروانه کسب و جواز بر آن اساس صادر می‌شود. متخصصین حوزه و دستگاه متولی یعنی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و اتحادیه صنفی کسب و کار‌های مجازی در واقع این تشخیص را می‌دهند و این چیزی است که بیش از ۱۰ سال تا ۱۵ سال دارد در این کشور اجرا می‌شود. حالا اگر برخی می‌گویند این کار اشتباه بوده طبق ضوابط و مقررات ایرادی ندارد می‌نشینیم و با هم بحث کارشناسی می‌کنیم.

هادی گفت: به نظر من با حذف گزینه عجله دارم در وهله نخست راننده متضرر می شود و دوم اینکه مردم هم از این سرویس دهی راضی هستند.

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: مهر
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۴۹۵۹۸ //
ارسال نظر