صرف هزینه ۱۲۰ میلیارد ریالی بهزیستی در حوزه توانبخشی طی یکماه/ واگذاری ۳۰ کودک به متقاضیان فرزندخواندگی
به گفته مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه، ماهیانه ۱۲۰ میلیارد ریال هزینه،صرف نگهداری افراد تحت حمایت بهزیستی در حوزه توانبخشی میشود.
نشست خبری مدیر کل بهزیستی استان کرمانشاه با اصحاب رسانه امروز(۱۵ آبان) برگزار شد.
« بهزاد شهبازی » با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی خدماتی را از بدو تولد تا کهنسالی به مجموعه هدف خود ارائه میدهد اظهار داشت: این سازمان با ارائه ۵۲ ماموریت و ۱۶۰ ریز فعالیت در استان فعالیت دارد.
وی افزود: بخش اجتماعی بهزیستی شامل ۹ مرکز شبانهروزی است که در هفت مرکز آن از کودکان شیرخوار تا جوانان ۱۸سال نگهداری میشود و در دو مرکز دیگر نیز عمدتا کودکان کار و خیابانی و دختران فراری، دختران دارای والدین غیرموثر و زنانی که دارای اختلافات خانوادگی هستند نگهداری میشوند.
مدیرکل بهزیستی استان در ادامه از راهاندازی «خانه تلاش» برای نگهداری از زنان آسیبدیده اجتماعی و «مرکز شوق زندگی» به عنوان مرکزی برای کاهش آسیبهای اجتماعی در کرمانشاه خبر داد و گفت: این دو مرکز در حال حاضر فعال هستند ولی برای افتتاح آنها منتظر حضور مقامات کشوری هستیم.
شهبازی در ادامه سخنانش به موضوع فرزندخواندگی اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته ۵۶ کودک، و از ابتدای سالجاری تاکنون نیز ۳۰ کودک به خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی سپرده شدهاند و شش کودک دیگر نیز در آستانه فرزندخواندگی هستند.
وی با اشاره به اینکه شرایط فرزندخواندگی در کشور و به تبع در استان تسهیل شده است گفت: در حال حاضر حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ متقاضی فرزندخواندگی در استان ثبتنام کردهاند که مدارک آنها تکمیل نیست.
وی اضافه کرد: اولویت واگذاری فرزندان با زوجینی است که پنج سال از زندگی مشترک آنها گذشته و نسبت به درمان ناباروری نیز اقدام کردهاند اما نتیجه نگرفتهاند، همچنین زنان مطلقه که به هر دلیلی متارکه کردهاند و دختران مجرد و والدینی که فرزند دارند اما دوست دارند فرزند دیگری نیز داشته باشند.
مدیرکل بهزیستی استان, همچنین تعداد مراکز روزانه بهزیستی را چهار مرکز شامل دو مرکز نگهداری کودکان کار پسران و دو مرکز نگهداری دختران آسیبدیده و در معرض آسیب عنوان کرد و بیان داشت: در این مراکز سالیانه ۱۰۰ نفر پذیرش شدهاند که پس از توانمندسازی به زندگی عادی خود باز میگردند.
شهبازی در گوشه دیگری از سخنانش تعداد مراکز توانبخشی در استان را مجموعا ۲۳مرکز شامل؛ هفت مرکز نگهداری سالمندان، هفت مرکز نگهداری بیماران اعصابو روان مزمن، هفت مرکز نگهداری معلولین دارای اختلافات هوشی و رشدی، یک مرکز نگهداری معلولان جسمی حرکتی و یک مرکز کودکان معلول از بدو تولد تا ۱۴سالگی عنوان کرد.
این مسئول اضافه کرد: هزینه نگهداری از این افراد در حوزه توانبخشی ماهیانه ۱۲ میلیارد تومان است.
به گفته شهبازی در حال حاضر ۳۳۶ سالمند در هفت مرکز شبانهروزی در سطح استان نگهداری میشوند که عمدتا از سالمندان بدسرپرست، بیسرپرست و گاها فاقد هویت هستند و ماهانه حدود هفت میلیون تومان هزینه نگهداری هر کدام از این افراد است.
وی همچنین تعداد افراد دارای معلولیت رشدی و اختلالات هوشی در مراکز توانبخشی را ۴۴۰ نفر،تعداد کودکان معلول تا ۱۴ سال ۶۵ نفر و تعداد افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی را ۴۹ نفر خانم و آقا که عمدتا ضایعه نخاعی هستند اعلام کرد.
مدیرکل بهزیستی استان در ادامه تعداد مراکز ویزیت روزانه در حوزه اختلال روان را هفت مرکز، مراکز حوزه سالمندان را دو مرکز عنوان کرد و بیان داشت: در راستای جلوگیری از انتقال افراد سالمند در حوزه اختلالات روانی و سالمندی به مراکز شبانهروزی مجموعا ۴۴۷ نفر در منزل ویزیت میشوند.
به گفته شهبازی ۴۳مرکز روزانه در حوزه گفتار درمانی، شنوایی سنجی، بینایی سنجی به افراد دارای معلولیت خدمات رسانی میکنند و ماهیانه حدود چهار میلیارد تومان خدمات به این افراد ارائه میشود تا به مراکز شبانه روزی انتقال داده نشوند.
وی در ادامه اشارهای هم به تعداد افراد تحت حمایت بهزیستی داشت و گفت: در حال حاضر ۱۹۷ هزار نفر در استان تحت حمایت بهزیستی هستند و از خدمات این سازمان استفاده مینمایند.
مدیرکل بهزیستی همچنین تعداد معتادین متجاهر، که در مراکز بهزیستی نگهداری میشوند را ۴۰۰ نفر عنوان کرد و افزود: هر کدام از این افراد روزانه ۸۷هزار تومان برای بهزیستی هزینه دارند.
این مسئول اشارهای هم به حوزه اشتغال مددجویان بهزیستی داشت و گفت: تعهد ما در ایجاد اشتغال سال گذشته ۳۷۰۰ نفر بود که محقق شد و امسال نیز۵۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد اشتغال در استان داریم که بین زنان سرپرست خانوار و افراد دارای معلولیت توزیع خواهد شد.
خبرنگار:طیبه دولتآبادی