//
کدخبر: ۴۹۳۴۹۸ //

جزئیات جدید از حذف یارانه نقدی این خانوارها

در جلسه علنی نمایندگان مجلس ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه ۱۴۰۴ را بررسی و تبصره‌های ۱۲ و ۱۳ آن را مورد بحث قرار دادند.

 جزئیات جدید از حذف یارانه نقدی این خانوارها
به گزارش فرتاک نیوز،

در جزء (۲) بند (الف) تبصره ۱۲، نمایندگان مجلس تصویب کردند که «حداقل حقوق و مزایای مستمر شاغلان» اعم از مشمولین و غیرمشمولین قانون مدیریت خدمات کشوری (به استثنای مشمولین قانون کار ماده ۷۶ قانون مدیریت خدمات کشوری) به میزان ۲۰ درصد افزایش یابد. همچنین، تفاوت تطبیق‌های مربوط به ماده (۷۸) قانون مدیریت خدمات کشوری و تبصره‌های مربوط به سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ بدون تغییر باقی می‌ماند و همچنان در حکم حقوق برای مشمولین، محاسبه خواهد شد.

پرداخت کمک‌معیشت برای ایثارگران و معلولان

در جزء (۲) بند (پ) تبصره ۱۲، نمایندگان به تصویب رساندند که بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان بهزیستی کشور و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح موظف به پرداخت کمک‌معیشت ماهانه به جانبازان و آزادگان معسر فاقد شغل و درآمد، افراد تحت تکفل قانونی جانبازان متوفی فاقد شغل و درآمد، رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد، و معلولان شدید و خیلی شدید فاقد شغل و درآمد می‌باشند. این کمک‌معیشت باید بر اساس آیین‌نامه اجرائی مصوب هیأت وزیران و پس از انجام آزمون وسع توسط سازمان بهزیستی کشور پرداخت شود. برای رزمندگان معسر، میزان کمک‌معیشت باید حداقل ۷۵ درصد از حداقل حقوق تعیین شده در جزء (۳) بند «ب» همین تبصره باشد.

حذف یارانه‌های نقدی برای خانوارهای پردرآمد

نمایندگان مجلس همچنین در بند (ت) تبصره ۱۳ به تصویب رساندند که یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد (دهک‌های هشتم، نهم و دهم) در سال ۱۴۰۴ حذف شود. همچنین، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها موظف است یارانه نقدی و مستمری خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و یارانه آرد و نان را مستقیماً به حساب ذی‌نفع نهایی پرداخت کند. تعیین ذی‌نفع نهایی برای یارانه نقدی و مستمری خانوارهای تحت پوشش این دو نهاد باید با همکاری سازمان برنامه و بودجه و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت گیرد.

ارجاع مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام

این مصوبه همچنین برای اعمال نظر به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد. بر اساس این مصوبه، آیین‌نامه اجرائی مربوط به این بند باید ظرف مدت حداکثر یک ماه از تاریخ لازم‌الاجراء شدن قانون، به تصویب هیأت وزیران برسد. همچنین، سازمان برنامه و بودجه موظف است گزارش تفصیلی عملکرد این بند را هر سه ماه یک‌بار به کمیسیون‌های اقتصادی، اجتماعی، برنامه و بودجه و محاسبات و کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی ارسال کند.

این اقدامات نمایندگان مجلس به‌طور کلی نشان‌دهنده تلاش برای تنظیم بودجه ۱۴۰۴ به نحوی است که تأثیرات آن بر اقشار مختلف جامعه از جمله شاغلان، ایثارگران، معلولان و خانواده‌های نیازمند، در نظر گرفته شود و از سوی دیگر، سیاست‌های حمایتی از خانوارهای پردرآمد به سمت تخصیص منابع به دهک‌های پایین‌تری از جامعه هدایت شود.

 

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: اقتصاد100
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۹۳۴۹۸ //
ارسال نظر