//
کدخبر: ۵۱۱۳۸۵ //

سرعت و بهره‌وری در برداشت آفتابگردان؛ نوآوری دانش‌بنیان کرمانشاهی

شرکت «مکانیک سبز دال» یکی از شرکت های دانش بنیان تحت حمایت پارک علم و فناوری استان کرمانشاه است که توانسته با اختراع و تولید هِد کمباین آفتابگردان آجیلی جهشی در برداشت این محصول در کشور ایجاد کند.

سرعت و بهره‌وری در برداشت آفتابگردان؛ نوآوری دانش‌بنیان کرمانشاهی
به گزارش فرتاک نیوز،

دکتر پدرام قیاسی مدیرعامل این شرکت و مخترع این دستگاه در تشریح ویژگی ها و کاربرد آن، با اشاره به وجود بیش از 47 هزار هکتار مزارع آفتابگردان در کشور، گفت: عمده برداشت در این اراضی بصورت دستی انجام می شود که همین امر موجب شده علاوه بر زمان بر و هزینه بر بودن برداشت، اتلاف زیادی هم در زمینه برداشت این محصول صورت گیرد.

وی افزود: همچنین برداشت دستی آفتابگردان سختی و مشقت های فراوانی داشته و به تعداد نیروی کار بسیار نیاز دارد.

قیاسی گفت: در همین راستا با تلاش‌ها و پیگیری‌های بسیاری دستگاه هِد کمباین آفتابگردان آجیلی را تولید کردیم که نه تنها زمان برداشت را به یک دهم کاهش می دهد، که از اتلاف و هدررفت محصول هنگام برداشت هم جلوگیری به عمل می آورد.

وی افزود: علاوه بر این، با استفاده از این دستگاه هزینه های برداشت هم بیش از یک سوم کاهش می یابد که تولید این محصول آفتابگردان آجیلی را بیش از پیش مقرون به صرفه می کند.

قیاسی با اشاره به تجاری سازی این محصول گفت: خوشبختانه در سال گذشته برداشت محصول در بیش از 1500 هکتار از مزارع آفتابگردان کشور در استان های مختلف از جمله کردستان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی با استفاده از کمباین های دارای هِد مخصوص صورت گرفت.

وی با بیان اینکه برای برداشت محصول در این حجم از اراضی تنها از 14 کمباین استفاده شده گفت: اگر 500 کمباین مجهز به این هِد شوند، می توان تمامی مزارع آفتابگردان کشور را پوشش داد.

مدیرعامل شرکت مکانیک سبز دال با اشاره به اختراع برخی قطعات داخلی کمباین هم گفت: در تلاش هستیم که با تولید قطعات دیگر کیفیت کمباین ها را هنگام برداشت بیش از پیش ارتقا دهیم.

اگر نقدینگی لازم تامین شود تمام مزارع آفتابگردان کشور را تحت پوشش قرار می‌دهیم

قیاسی در ادامه با تقدیر از حمایت های پارک علم و فناوری کرمانشاه گفت: از سال 1402 تحت حمایت این مجموعه هستیم و از خدماتی از جمله دفتر کار، مشاوره، شرکت در نمایشگاه، تسهیل ارتباط با مسئولین و .... بهره می گیریم که قطعا در پیشبردهرچه بهتر فعالیت های شرکت موثر است.

وی اشاره ای همه به مشکلات پیش روی داشت و از کمبود نقدینگی به عنوان مهم ترین این مشکلات یاد کرد و افزود: همین کمبود نقدینگی موجب شده نتوانیم تولید خود را گسترش داده و در فصل تیر و مرداد سال گذشته که اوج تقاضا برای هد آفتابگردان بود، پاسخگوی نیاز بازار باشیم.

قیاسی تاکید کرد: چنانچه نقدینگی لازم به شرکت تزریق شود حجم تولید افزایش یافته و خواهیم توانست مزارع بیشتری را پوشش دهیم و انتظار این است که شرکت های فناور و دانش بنیان که تولید محصولات فناورانه را برعهده دارند در سالی که به نام «سرمایه گذاری برای تولید» نامگذاری شده ویژه تر دیده شوند.

به گفته مدیرعامل شرکت مکانیک سبز دال در حال حاضر هفت نفر بصورت مستقیم و غیرمستقیم در این شرکت مشغول بکارند و با توسعه کارگاه تولیدی این شرکت که در شهرستان سنقر و کلیایی مستقر است افراد بیشتری در این مجموعه مشغول به کار خواهند شد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۱۱۳۸۵ //
ارسال نظر