نخستین پایتخت ایران را بیشتر بشناسید + تصاویر
هگمتانه که نخستین پایتخت ایران بوده از معدود شهرهای باستانی است که هنوز اهمیت خود را حفظ کرده است.
به گزارش فرتاک نیوز، هگمتانه نام شهری است که پایتخت تابستانی هخامنشیان و نخستین پایتخت ایران به حساب میآید. این شهر کهن از معدود شهرهای باستانی است که هنوز زنده است و همچنان اهمیت خودش را حفظ کرده است.
بنا بر این گزارش، به گواه تاریخ شهر هگمتانه ساخته دیا اکو، نخستین پادشاه مادها بوده و هفت دیوار داشته که هر کدام آنها به رنگ یکی از سیاره ها بوده است.
شایان ذکر است از جمله ویژگیهای شهر باستانی هگمتانه می توان به معماری و طرح و نقشه منظم این شهر اشاره کرد که در بین آثار باستانی به دست آمده کم سابقه است. آثار کشف شده حاکی از وجود یک شبکهٔ منظم و پیشرفتهٔ آبرسانی در شهر حکومتی مادها و پارت ها است.
در اینجا باید گفت قدمت تاریخی حفاریهای علمی تپه هگمتانه به سال 1913 برمیگردد ولی نتایج اولیه کاوشهای این تپه هرگز منتشر نشد.
گفتنی است؛ از آثاری که بر اثر حفاری در تپههای هگمتانه یافت شده می توان به لوح زرین به نام آریا، لوح زرین به نام آرشام، لوح زرین به نام داریوش دوم، لوح زرین به نام اردشیر دوم، کوزهای شکسته به جا مانده از دوره خشایارشا پسر داریوش یکم، بشقاب نقرهای با قطر دهانه ۲۰ سانتیمتر از دوره هخامنشی، بشقاب یا جام نقره مربوط به دوره اردشیر یکم هخامنشی و پایهٔ ستون سنگی مربوط به اردشیر دوم هخامنشی اشاره کرد.