برنج خارجی به جمع گرانی ها پیوست
اگرچه مسئولان امر از عرضه کافی کالاهای اساسی به ویژه برنج سخن به میان می آورند اما بازار حرف دیگری برای گفتن دارد.
، با فرارسیدن ماه رمضان بازار کالاهای اساسی تب و تاب بیشتری پیدا میکند به طوریکه افزایش تقاضا نگرانی هایی مبنی بر سودجویی و گرانفروشی مغازه داران برای دولت ایجاد مینماید.
براین اساس دولتها با سیاست تنظیم بازار سعی میکنند که دسترسی مردم به مایحتاج اساسی را تسهیل نمایند.
البته ناگفته نماند که بررسی از بازار اقلام اساسی حکایت از آن دارد که نرخ اقلام پرمصرف به ویژه برنج تغییر محسوسی داشته و این درحالی است که مسئولان امر از عرضه کافی اکثر کالاهای اساسی سخن به میان میآورند.
علی اکبریان نائب رئیس انجمن برنج با اشاره به آخرین وضعیت نرخ برنج ایرانی در بازار اظهار داشت: برنج ایرانی به دنبال کمبود تقاضا در شالی کوبیهای مازندران و گیلان ذخیره سازی شده و کمبودی در عرضه محصول وجود ندارد که موجب افزایش بی رویه قیمت شود.
وی با اشاره به اینکه نرخ برنج کیفی درجه یک در مازندران ۱۱ الی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است، افزود:گرچه در شهرهای بزرگ از جمله تهران با نرخهای چشمگیری به فروش میرسد از این رو انتظار میرود که دستگاههای مربوطه نظارت کافی داشته باشند.
اکبریان ادامه داد: همچنین نرخ هر کیلو برنج شیرودی با ده درصد خرد ۶ هزار و ۷۰۰ الی ۶ هزار و ۸۰۰ تومان و ندا ۶ هزار و ۲۰۰ الی ۶ هزار و ۳۰۰ تومان در شمال است.
نائب رئیس انجمن برنج در پاسخ به این سوال که دربرخی مغازههای خرده فروشی سطح شهر نرخ هر کیلو برنج کیفی ایرانی ۱۶ الی ۱۷ هزار تومان است، تصریح کرد: فروش برنج ایرانی با این نرخ گرانفروشی و سودجویی است چرا که با توجه به دپو برنج در کارخانههای شمال افزایش قیمت معنایی ندارد از این رو دستگاههای نظارتی باید پاسخگو باشند.
***نرخ برنج به کدام سمت و سو می رود؟
قاسمعلی حسنی عضو اتحادیه مواد غذایی گفت: طی ماههای اخیر نرخ برنج ایرانی به سبب آنکه ۲۵ الی ۲۶ درصد مصرف کنندگان خارجی به برنج ایرانی روی آوردند، نوساناتی را تجربه کرد.
وی در پاسخ به این سوال که وضعیت نرخ برنج درماه رمضان به کدام سمت و سو میرود، افزود: با توجه به افزایش تقاضا و پایان ذخیره سازیها پیش بینی میشود که نرخ برنج ایرانی بالا رود.
حسنی ادامه داد: در حال حاضر نرخ هر کیلو برنج ایرانی با کیفیت در عمده فروشیها ۱۳ الی ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان است که با ۱۰ الی ۱۵ درصد افزایش در خرده فروشیها به فروش میرسد.
به گفته وی با وجود کاهش قدرت خرید خانوارها انتظار میرود که مسئولان امر با اعمال نظارت دقیق از سودجویی افراد در ماههای پرتقاضا جلوگیری نمایند.
***برنج خارجی در ماه رمضان گران می شود
مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به آخرین وضعیت نرخ برنج خارجی در ایام ماه رمضان در بازار بیان کرد: در نرخ برنج خارجی عواملی نظیر قیمت ارز، تعرفه، سود گمرکی و قیمتهای جهانی موثر هستند.
وی با انتقاد از سیاست نادرست وزارت جهاد مبنی بر واردات برنج گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید سیاست ممنوعیت واردات را به اخذ تعرفه بالا تغییر دهد چرا که با اتخاذ این سیاست امکان کاهش قیمت برنج هندی وجود دارد و این درحالی است که در شرایط کنونی با اتمام دوره ممنوعیت به سبب هجوم تجار برای سفارش محصول قیمتها افزایش مییابد.
کشاورز از افزایش ۱۰ الی ۱۵ درصدی قیمت برنج خبر داد و اضافه کرد: با این وجود پیش بینی میشود که نرخ هر کیلو برنج خارجی برای ماه رمضان از ۶ هزارتومان به بالا به مصرف کننده عرضه شود.