//
کدخبر: ۲۳۳۵۰ //

عیار نامزدها در نخستین محک مناظره

مناظره دیروز نامزدهای انتخابات 96 در حوزه مسائل اجتماعی صحنه ای برای دفاع از عملکرد و تشریح برنامه های آنان در این زمینه بود. با این حال، بخشی از مناظره دیروز به سمت چالش و طرح ادعاهای نامعتبر پیش رفت.

 عیار نامزدها در نخستین محک مناظره
به گزارش فرتاک نیوز،

به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگانِ روزنامه های امروز شنبه 9 اردیبهشت ماه در حوزه های سیاسی و اقتصادی نگاهی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

** برگزاری نخستین سه گانه مناظره

دیروز جمعه اولین مناظره از سه مناظره انتخابات96 برگزار شد؛ مناظره ای گرم و حاشیه دار که مورد توجه روزنامه های امروز قرار گرفت.

روزنامه «شهروند» در گزارش خود به تحلیل کلی رفتار نامزدها در مناظره اول پرداخت و نوشت: همانطور که انتظار می‌رفت این مناظره بیشتر تحت تاثیر جدل و بحث جریان جبهه نیروهای انقلاب (جمنا) و جریان مستقر دولت قرار گرفت. البته از میان کاندیداهای جریان جمنا، یعنی سید ابراهیم رئیسی و محمد باقر قالیباف، این قالیباف شهردار تهران بود که مواضعی تهاجمی‌تر اتخاذ کرد و البته مواضع او با پاسخ دو کاندیدای جریان دولت یعنی حسن روحانی و اسحاق جهانگیری مواجه شد. سید ابراهیم رئیسی، اگرچه از سوی جریان جمنا حمایت می‌شود اما به نظر می‌رسید که در مناظره روز گذشته تصمیم بر این داشت روندی آرام‌، بدون ورود به مسائل حساس در پیش بگیرد و از حمله مستقیم به کاندیداهای دیگر اجتناب کند.

در ادامه می خوانیم: در مقابل کاندیداهای جریان دولت نیز از حمله مستقیم به سید ابراهیم رئیسی اجتناب کردند. کاندیدای حزب موتلفه اسلامی، یعنی مصطفی میرسلیم نیز، بیش از آنکه سعی کند به مسائل حساس ورود کرده و مستقیم کاندیدایی را به چالش بکشد، به تشریح برنامه‌های خود پرداخت. مصطفی هاشمی‌طبا نیز روندی تقریبا مشابه با میرسلیم در پیش گرفت.

بسیاری از روزنامه ها هماوردی قالیباف با جهانگیری و روحانی در مناظره دیروز را محور اصلی گزارش های خود قرار دادند. در گزارش روزنامه «ایران» می خوانیم: در نخستین مناظره انتخاباتی اگر چه رئیسی و قالیباف مواضع انتقادی علیه دولت داشتند و در مقابل حسن روحانی و اسحاق جهانگیری از عملکرد خود دفاع می‌کردند اما در ادامه جدل اصلی بین جهانگیری و قالیباف درگرفت، آنجا که نامزد اصلاح‌طلب حمله به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد را یادآور شد و پرسید حمله‌کنندگان در ستاد کدام کاندیدا حضور دارند. قالیباف هم در این بین جهانگیری را غیرمستقیم نامزد فرمایشی دانست.

در گزارش روزنامه «قانون» می خوانیم: حواشی ابتدایی این مناظره از انتقادهای شهردار‌ تهران به دولت آغاز شد. او که سعی داشت میان جهانگیری و روحانی تفرقه بیندازد و به نوعی نشان دهد که معاون اول، فریب رییس‌جمهور را خورده و وارد رقابت شده‌است، با بن‌بست درایت روبه‌رو شد. قالیباف که اقدامات و نوع سخنانش، نشان‌دهنده حال ناخوشایند وی در برابر پاسخگویی دولتی‌ها بود، از اعتراض‌ها و فضاسازی علیه روحانی دست نمی‌کشید. او تلاش داشت تا دو قطبی روحانی و قالیباف را به نمایش بگذارد ولی با ورود به موقع جهانگیری، تمام تیرهای آقای شهردار به سنگ خورد.

روزنامه «همدلی» در تحلیل چرایی رفتار قالیباف در جریان مناظره نوشت: محمدباقر قالیباف اگرچه تاکنون نفر دوم اصول‌گرایان شمرده می‌شد، اما انگیزه‌ای بیشتر از سید ابراهیم رئیسی داشت تا بحث را به مسائل چالش برانگیز بکشاند. چهارسال از وقتی که او چالش با روحانی را باخت می‌گذرد و از این نظر او انگیزه‌ای برای انتقام داشت و از همین رو در مناظره روز گذشته با صراحت بیشتری حرف زد و البته تهدید به افشاگری نیز کرد. امری که به نظر می‌رسد ادامه «بگم بگم» تاکتیک رئیس دولت سابق محمود احمدی‌نژاد بوده است.

روزنامه «آرمان» هم در سرمقاله خود نوشت: در آینده و تا انتخابات تلاش آقای قالیباف بر این خواهد بود که بر این ژست طرفداری از محرومان ادامه دهد، اما اسنادی که در دست طرف مقابل وجود دارد، بیانگر این مسأله است که این ژست شبه احمدی‌نژادی، زیاد به قالیباف نمی‌چسبد. عملکرد قالیباف در شهرداری نمی‌تواند او را کمک کند تا بتواند با ژست طرفدار محرومین مردم محروم را به خود جذب کند.

در گزارش روزنامه «شرق هم آمده است: اشتباه محاسباتی قالیباف تاکید او بر رانت‌خواری طیفِ برخوردار جامعه بود که به‌زعم او از نگاه دولت روحانی جا مانده بودند حال آن‌که او هنوز پاسخ درخوری برای رانت‌های برملاشده شهرداری به مدیران شهری نداده است. به‌تعبیر دیگر، قالیباف درست از جایی حمله کرد که نقطه ضعفِ خودش بود.

روزنامه «ابتکار» در گزارش خود جهانگیری را پیروز مناظره دیروز دانست و آورد: بدون تردید در مناظره دیروز اسحاق جهانگیری درخشان ظاهر شد. لحظاتی که معاون اول رئیس جمهوری با صراحت تمام جواب توپخانه محمد باقر قالیباف را با این سخنان که «تحمل این را داشته باشید که رقیب دارید و طرح این نکته که حمله کنندگان به سفارت عربستان موجب از بین رفتن ظرفیت شش میلیون توریست مذهبی شده است که اکنون فعالیت آنها ـ حمله کنندگان ـ در ستادهای نامزد مذکور متمرکز است، جای روحانی را در چهار ساله گذشته گرفت. دقایقی بعد از پایان مناظره نخست، فضای مجازی ـ شبکه‌های اجتماعی ـ این شائبه را در اذهان عمومی متبادر کرد که معاون اول رئیس جمهوری با درخشان ظاهر شدنش در این مناظره گوی سبقت را از همه رقیبان ربود.

روزنامه «کیهان» اما در گزارش خود نوشت: مناظره دیروز 6 نامزد ریاست جمهوری را می‌توان اولین زنگ حساب دولت یازدهم محسوب کرد. در حالی که پیش از آن اینطور اعلام شده بود که محور اولین دور مناظره‌های زنده تلویزیونی اجتماعی- اقتصادی است، چند ساعت مانده به برگزاری اعلام شد محتوا اجتماعی- فرهنگی خواهد بود. این تغییر محتوا در حالی رخ داد که بنا به برخی گزارش‌ها، یک جریان خاص از پررنگ شدن مباحث اقتصادی در مناظره‌ها‌ گریزان بوده و سعی داشته و دارد تا فضا را به سمت و سوی دیگری سوق دهد. اما تغییر عنوان مناظره نیز برای این جریان فایده‌ای نداشت و از همان ابتدای کار مشخص شد، آنچه تکلیف مناظره‌ها و در نهایت نتیجه انتخابات را روشن می‌کند، مسئله اقتصاد و معیشت مردم است و نمی‌توان از آن فرار کرد و یا آن را کمرنگ جلوه داد.

**توصیه های قرآنی رهبری

سخنان پنجشنبه رهبر انقلاب در دیدار استادان، قاریان و حافظان برگزیده‌ سی‌وچهارمین دوره‌ مسابقات بین‌المللی قرآن کریم از 83 کشور جهان در روزنامه های امروز برجسته شد.

به نوشته روزنامه «اطلاعات»، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی هویت اسلامی را مانع از دخالت و سلطه‌ دشمنان خواندند و با اشاره به هدف جبهه‌ کفر برای نابود کردن این هویت ایمانی، خاطرنشان کردند: معارف قرآنی نجات‌بخش و سازنده‌ زندگی مقتدرانه و عزتمندانه‌ امت اسلامی است و باید به گفتمان رایج و روشن در جوامع اسلامی تبدیل شود.

به نوشته روزنامه «فرهیختگان»، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، گرفتاریِ امروز امت اسلامی را «سلطه‌ فرهنگ، اقتصاد و سیاست غرب» خواندند و افزودند: امروز بسیاری از کشورهای اسلامی، «هویت اسلامی» ندارند و اگرچه مردم عامل به نماز و روزه هستند، اما به‌ دلیل فقدان هویت جمعی و اسلامی، دشمنان قادر به دخالت در فرهنگ، باورها، اقتصاد، سیاست و روابط اجتماعی آنها هستند و در میان مسلمانان، جنگ و تنافر ایجاد می‌کنند.

رهبر انقلاب اسلامی، فهم و عمل به اصل قرآنیِ «ایمان به خدا و کفر به طاغوت» را تحول‌ساز و موجب عزت امت اسلامی دانستند و افزودند: امروز دنیای کفر به ‌دنبال نابود کردن هویت اسلامی در هر نقطه از دنیاست.

همچنین به نوشته روزنامه «جمهوری اسلامی»، ایشان، دور بودن از قرآن را موجب سوء استفاده‌ دشمنان و تزریق بی‌ایمانی، وابستگی و لاابالی‌‌گری دانستند و گفتند: وضع امروز دولت‌ها و کشورهای اسلامی در مقابل آمریکا و صهیونیسم و غارتگران، ناشی از دوری از قرآن است و اگر به قرآن و هویت اسلامی نزدیک شویم، همه این مشکلات رفع خواهد شد.

به نوشته روزنامه «خراسان» هم حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نقش هنرمندان، شاعران و نویسندگان را در ترویج مفاهیم قرآنی برجسته خواندند و خاطرنشان کردند: تبدیل کردن مفاهیم قرآنی به گفتمان عمومی در میان مردم، با همت اهل دل و اهل دین، کاری شدنی و در دسترس است. ایشان با اشاره به مهجوریت قرآن کریم در دوران طاغوت و رونق یافتن جلسات و معارف قرآنی در ایران به برکت انقلاب اسلامی، افزودند: امروز ما مفتخریم که مردم و جوانان ما علاقه‌ مند و آشنای با قرآن هستند و در هر نقطه از کشور که جلسات قرآنی برگزار شود، جوانان فراوانی از آن استقبال می‌کنند.

**شهادت حافظان مرزهای شرقی

شهادت تعدادی از مرزبانان کشور در مرز میرجاوه در درگیری با اشرار مسلح از گروهک تروریستی جیش العدل، در روزنامه های امروز بازتاب داشت.

روزنامه ابتکار در گزارش خود نوشت: جنگ تمام نمی‌شود. در پهنای سیاهی شب، جایی که حکومت‌ها به فکر روشنایی آن نیستند، مردانی از جنس بیداری، شبانه روز از مرز کشورها دفاع می‌کنند و در هنگامه حمله‌به خاک کشور در مقابل دشمنان سینه سپر می‌کنند. خبر کوتاه است اما درد آن ماندگار. ساعت 20 روز چهارشنبه هفته گذشته در منطقه جنگلی مرزی میرجاوه صدای شلیک شنیده شد و 9 نفر از مرزبانان کشور جان خود را از دست دادند. می‌گویند در صفر مرزی آن هم در مرزهای شرقی کشور حتی روشن کردن یک سیگار موجب مرگ ‌می‌شود؛ چرا که انتشار کمترین نوری باعث می شود تروریست های کشورهای شرقی ایران، منطقه را به گلوله ببندند. 11 نفر بودند؛ متشکل از سه نیروی کادری و هشت سرباز وظیفه. حوالی ساعت 20 چهارشنبه شب در منطقه مرزی «چاهندو» میرجاوه زمانی که قصد تعویض پست خود را داشتند مورد حمله قرار گرفتند و بیشتر آن ها به شهادت رسیدند.

به نوشته روزنامه همدلی، به دنبال این حادثه تروریستی، سفیر پاکستان در تهران به وزارت امور خارجه فراخوانده شد. بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با اعلام این خبر گفت که در این احضار، مدیر کل آسیای غربی وزارت امور خارجه مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران را به سفیر پاکستان ابلاغ کرد و گفت ما قویا انتظار داریم طرف پاکستانی اقدامات جدی و اساسی برای بازداشت تروریست‌ها و مجازات آنان انجام دهد.

در یادداشت روزنامه خراسان در ارتباط با راهکارهای کاهش حوادث این چنینی می خوانیم: اولا برای حفظ امنیت هر چه بیشتر مرزهای کشورمان علاوه بر نیروهای بیشتر و کارآزموده و با تجربه، همچنان نیازمند تجهیزات و امکانات مدرن و پیشرفته هستیم که باید دولت و مجلس تامین تجهیزات پیشرفته مرزبانی را در اولویت قرار دهند و ثانیا فرماندهی نیروهای مرزبانی نیز باید به هوش تر، دقیق تر و موثرتر عمل کند تا خون جوانان غیور مرزبان کشورمان به این راحتی به دست تروریست های تکفیری جنایتکار و اشرار بر زمین ریخته نشود خصوصا در این مقطع حساس که زمزمه ها و بلکه نشانه هایی از همدستی و همکاری منافقین با اشرار حس می شود.

 

منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۳۳۵۰ //
ارسال نظر