//
کدخبر: ۳۷۷۲۶ //

پاکستان: فروش فناوری نظامی پیشرفته به هند نگران کننده است

وزارت امور خارجه پاکستان روز پنجشنبه با صدور بیانیه ای در واکنش به سفیر اخیر نخست وزیر هند به واشنگتن، نسبت به فروش هرگونه فناوری و تجهیزات نظامی پیشرفته توسط آمریکا به هند، عمیقا ابراز نگرانی کرد.

پاکستان: فروش فناوری نظامی پیشرفته به هند نگران کننده است
به گزارش فرتاک نیوز،

در بخشی از این بیانیه که نسخه ای از آن نیز در اختیار دفتر ایرنا در اسلام آباد قرار گرفت، آمده است: پاکستان نسبت به فروش فناوری های نظامی پیشرفته به هند به شدت نگران است. فروش چنین فناوری ها و تجهیزاتی به هند می تواند باعث برهم خوردن توازن نظامی در منطقه و ضربه زدن به ثبات راهبری منطقه جنوب آسیا شود.

اسلام آباد در این بیانیه تاکید کرده است که قرار گرفتن فناوری های پیشرفته نظامی در اختیار هند می توند دهلی نو را به سمت اتخاذ دکترین های نظامی تهاجی و ماجراجویی های نظامی در منطقه ترغیب کند.

یکی از تازه ترین توافق های هند و آمریکا در حوزه همکاری های نظامی، ایجاد خط تولید جنگنده های پیشرفته آمریکا اف-16 در هند است.

در بخشی دیگر از بیانیه وزارت امور خارجه پاکستان آمده است: محتوای بیانیه مشترک هند و آمریکا در خصوص سفر نارندرا مودی به واشنگتن و ملاقات وی با دونالد ترامپ را در زمینه تحقق اهدف ثبات راهبردی و صلح پایدار در منطقه جنوب آسیا غیرمفید می دانیم..

در بیانیه صادره از سوی اسلام آباد تاکید شده است: در بیانیه مشترک واشنگتن و دهلی نو، هیچ اشاره ای به ریشه های اصلی تنش و بی ثباتی در منطقه نشده و چنین بیانیه ای موجب تشدید شدن اوضاع تنش آلود کنونی خواهد شد.

بیانیه اسلام آباد می افزاید: در ملاقات ترامپ با مودی در واشنگتن، فرصت متقاعد کردن هند به اصلاح مواضع و سیاست هایش در خصوص صلح در منطقه از دست رفت. نقض مکرر حقوق بشر در کشمیر از سوی هند و سرکوب اقلیت های دینی در این کشور باید جای خود را به احترام به اساسی ترین اصول حقوق بشر و حفاظت از جان، مال و آزادی بیان مردم بدهد.

'پاکستان به مشروعیت مسئله کشمیر اعتقاد راسخ دارد و از مبارزه صلح آمیز مردم کشمیر در مسیر برخورداری از حق تعیین سرنوشتی که از طریق قطعنامه های مصوب شورای امنیت سازمان ملل، بطور کاملا قانونی به آنها اعطا شده است، حمایت می کند.'

اسلام آباد در این بیانیه همچنین هند را متهم به حمایت از تروریسم در پاکستان کرده و مدعی شده است که نقش هند در ناامن کردن منطقه نباید نادیده گرفته شود.

علاوه بر بیانیه یاد شده، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه جداگانه ای مراتب اعتراض رسمی اسلام آباد را نسبت به تروریست نامیده شدن 'سید صلاح الدین' رهبر گروه 'حزب المجاهدین' کشیمر از سوی آمریکا اعلام کرد.

پس از آنکه آمریکا در روز های اخیر و همزمان با سفر نخست وزیر هند به واشنگتن، 'سید صلاح الدین' رهبر گروه کشمیری موسوم به 'حزب المجاهدین' را تروریست خواند و تحریم هایی را علیه وی اعلام کرد، نگرانی های پاکستان از همراهی دولت جدید آمریکا با دهلی نو افزایش یافت.

 

منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۷۷۲۶ //
ارسال نظر