دفاع قشقاوی از عکسبرداری اش در مراسم تحلیف
معاون پارلمانی وزارت امور خارجه در جریان دفاع از لایحه الحاق دولت ایران به پیمان مودّت و همکاری در جنوب شرقی آسیا از عکسبرداری در مراسم تحلیف که با حواشی روبرو شد دفاع کرد.
گرفتن عکس سلفی نمایندگان در مراسم روز تحلیف که در دو قطعه عکس آن حسن قشقاوی به عنوان عکاس در تصویر دیده می شود با حواشی گسترده ای روبرو شد که به جلسه امروز مجلس نیز کشیده شد.
قشقاوی در جریان بررسی یک لایحه پشت تریبون قرار گرفت و گفت: این لایحه به جهت همکاری با کشورهای جنوب شرقی آسیا مهم است.
وی در بیان اهمیت برقراری روابط دیپلماتیک با سایر کشورها افزود: نقطه اوج این روابط با کشورهای دنیا برگزاری همین مراسم تحلیف بود.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این صحبت های قشقاوی گفت: بله نقطه اوجش آن بود و عجیب تر عکس های سلفی بود که شما گرفتید.
قشقاوی در پاسخ به این صحبت لاریجانی که با واکنش، خنده و همهمه نمایندگان روبرو شد، گفت: بنده سعی در مرتب کردن اوضاع داشتم و جهد بلیغی کردم تا اوضاع سر و سامان یابد.
نمایندگان با الحاق ایران به آ.س. آن موافقت کردند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به پیمان مودت و همکاری در جنوب شرقی آسیا رای موافق دادند .
بر اساس ماده واحده این لایحه که با 181 رای موافق ، یک رای مخالف و سه رای ممتنع به تصویب رسید به دولت جمهوری اسلامی ایران اجازه داده می شود به پیمان مودت و همکاری در جنوب شرقی آسیا مورخ 5 اسفند 1354 با رعایت اصلاحات تشریفات این پیمان در سالهای بعد از تاسیس ملحق گردد.
این لایحه را کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به صحن علنی آورد که در مقدمه توجیهی آن آمده است : نظر به اینکه اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.س.آن ) از سازمان های منطقه ای رو به رشد و اثرگذار بوده و الحاق به این پیمان موجبات همکاری فعالانه در زمینه های اقتصادی ، فرهنگی ، اجتماعی ، فنی ، و علمی بویژه در حوزه صلح و ثبات منطقه ای و بین المللی و بستر عمومی همکاری با کشورهای عضو آن را برای کشورمان فراهم می آورد و همچنین تعهدات مشخصی جز آنچه در منشور ملل متحد و افراد مشابه که مورد پذیرش دولت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است در بر نخواهد داشت و از سوی دیگر موضوع الحاق جمهوری اسلامی ایران به این پیمان در چهل و نهمین نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو آ.س.آن در سال 95 مورد تایید قرار گرفته است لایحه زیر برای طی مراحل قانونی به صحن علنی تقدیم می شود .
حسین نقوی حسینی ، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در این باره گفت : این طرح می تواند زمینه ساز مشارکت فعال برای جمهوری اسلامی ایران و فضای مناسبی برای تبیین مواضع کشورمان در سطوح منطقه ای و بین المللی باشد .
آ.س.آن پیمانی است که در سال 1967 توسط تایلند ، سنگاپور ، فیلیپین ، مالزی و اندونزی شکل گرفت و بعد از آن کشورهای ویتنام ، میانمار ، لائوس ، کامبوج و برونئی به آن پیوستند .
آ.س.آن علاوه بر رشد سیاسی و اقتصادی و پیشرفت های اجتماعی ، تکامل روابط اجتماعی - فرهنگی بین کشورهای عضو و تعیین راهبردهایی برای حل مشکلات منطقه نیز تاکید دارد .
آ.س.آن در سالهای بعد از 1992 که یک منطقه آزاد تجاری ایجاد کرد ، بیشتر فعالیت خود را معطوف به فعالیت های اقتصادی کرده است .
دستور کارهای امروز جلسه علنی مجلس
براساس اعلام هیات رئیسه خانه ملت، دستور کارهای نشست علنی امروز به شرح زیر است:
- بررسی لایحه الحاق دولت ایران به پیمان مودت و همکاری جنوب شرقی آسیا
- انتخاب یک نفر از اعضای کمیسیون اقتصادی به سمت ناظر در کمیته نظارت بر نحوه انتشار اوراق بهادار ریالی
- ارائه گزارش کمیسیون کشاورزی درباره رد تقاضای تحقیق و تفحص از انتقال آب سد زولای شهرستان سلما به قره باغ
- بررسی لایحه حفاظت و بهره برداری از منابع ژنتیکی
- بررسی طرح اصلاح موادی از قانون آئین نامه داخلی مجلس
- بررسی طرح عضویت رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور بر شوراهای عالی و رد تقاضای تحقیق و تفحص از شناسایی دقیق برداشتهای غیرقانونی آب رودخانه و ارائه گزارش آن به مقامات ذیصلاح جهت ممانعت و برخورد قانونی مقتضی با آن
کاتب: جلسه غیرعلنی برگزارنشد؛ توضیحاتی درباره سیستم نرمافزاری مجلس ارائه شد
عضو هیئت رئیسه خانه ملت گفت: پیش از آغاز جلسه علنی خانه ملت، هیات رییسه توضیحاتی در باره نحوه ثبت نام موافقان و مخالفان در سیستم نرم افزاری مجلس به نمایندگان ارائه داد.
غلامرضا کاتب در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما با اشاره به اینکه جلسه غیر علنی برگزار نشده است، گفت: بنده از جانب هیات رییسه، توضیحاتی درباره ثبت نام موافق و مخالف در سیستم نرم افزاری مجلس به نمایندگان ارائه دادم.
پیش از این هنگام نطق موافقان و مخالفان در موضوعات مختلف، بارها نمایندگان اعتراضاتی نسبت به چگونگی انتخاب سخنرانان و نقص احتمالی در عملکرد سیستم نرم افزاری مجلس داشتند.