صالحی: وزیر خارجه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل درمورد برگزاری نشست وزیران خارجه ایران و ۱+۵ اقدام خواهد کرد
رییس سازمان انرژی اتمی گفت: وزیر امور خارجه احتمالا در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل درباره برگزاری نشست وزیران خارجه ایران و 1+5 اقدام خواهد کرد.

علی اکبر صالحی روز یکشنبه در حاشیه نخستین همایش ملی فناوری های کوانتومی در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا احتمال برگزاری نشست وزیران امورخارجه 1+5 به دلیل بدعهدی های اخیر آمریکا وجود دارد، اظهارکرد: احساس من این است که احتمالا آقای ظریف درباره برگزاری نشست وزیران خارجه ایران و 1+5 در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل اقدام خواهند کرد.
وی افزود: اساس صحبت بنده مربوط به نامه ای است که اخیرا وزیر امور خارجه به مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نگاشته است که نشان از پیگیری وزارت امور خارجه در مقابله با اقدامات ایذایی آمریکایی ها است.
رییس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: ما اطمینان داریم عزیزان در وزارت امور خارجه در زمینه پیگیری اجرای برجام و جلوگیری از هرگونه اعمال فشار و جلوگیری از هر گونه اقدام برای مانع تراشی از اجرای موفق برجام تلاش خود را خواهند کرد.
صالحی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آمریکایی ها مدعی هستند که باید از مراکز نظامی ایران بازدید شود، گفت: آنها تلاش می کنند به برجام خدشه وارد کنند و می خواهند به گونه ای عمل کنند تا ایران را تحریک و وادار به اتخاذ تصمیماتی کنند که بهانه مورد نظر برای آنان فراهم شود تا آنها همچنان جلو بروند.
وی خاطرنشان کرد: هیات نظارت بر اجرای برجام در این راستا اقدامات طرف مقابل را با دقت رصد می کند، البته این فقط آمریکایی ها هستند که این گونه عمل می کنند. کشورهای دیگر در این راستا قدمی برنداشته اند.
معاون رییس جمهوری یادآور شد: موضع گیری های سیاسی آمریکا برای استفاده داخلی خودشان است. امروز دولت جدید این کشور در سردرگمی استراتژی سیاسی به سر می برد و ما برای اولین بار در آمریکا شاهد حالت حیرانی، تحیر و به هم ریختگی سیاسی هستیم.
صالحی تاکید کرد عده ای در منطقه علاقه مند هستند این مسائل را تشدید کنند، از این رو با اقدامات ویژه خود در حال تشدید این مسائل هستند.
وی همچنین گفت: این آشفتگی در آمریکا قبل از ضرر به ما، ضرر به خودشان می زند در این راستا ایران با درایت و هوشمندی و در نظر گرفتن همه موضوعات واکنش مناسبی انجام می دهد. واکنش ما احساسی و احساساتی نخواهد بود بلکه واکنش ما مطالعه و بررسی دقیق خواهد بود.
رییس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: ما برای تمام سناریوهای پیش بینی های لازم را انجام داده ایم و مشکلی نداریم، امیدواریم آنان سر عقل بیایند و موضوع را بیش از این بغرنج نکنند.
صالحی با تاکید بر این که ما برجام را به آسانی به دست نیاورده ایم که به آسانی از دست بدهیم، افزود: آنان ناراحت هستند و می خواهند دوباره مذاکره کنند، کسانی که اهل فن هستند، می دانند در برجام چه گذشته که آنها می خواهند دوباره مذاکره کنند.
وی ادامه داد: اگر برجام هدف آنان را برآورده کرده و وضعیت هسته ای ما را متوقف کرده و صنعت هسته ای ما را پیچ و مهره هایش را جدا کرده است، دیگر نگران چه هستند؟، معلوم است مسئله ای وجود دارد و زمان و تاریخ نشان می دهد که برجام چه دستاورد بزرگی بوده است.
رییس سازمان انرژی اتمی در مورد حضور ایران در عرصه فناوری کوانتوم نیز گفت: امروز اولین همایش فناوری کوانتومی در کشور برگزار شد، این فناوری به عنوان فناوری قرن٢١ نام گرفته است که در تمام عرصه ها همچون سلامت، بیولوژی، اطلاعات و ارتباطات، محاسبات و... استفاده می شود.
صالحی یادآور شد: با این فناوری سرعت محاسبات به قدری افزایش می یابد که شما در آینده با یک سوپر کامپیوتر مواجه خواهید بود، همچنین در عرصه حس گرها نیز این فناوری تا فاصله ١٧ اعشار را محاسبه خواهد کرد، برای نمونه می توان نقطه های ثقل زمین را اندازه گیری و سپس کار اکتشافات را انجام داد.
وی تاکید کرد:ما پژوهشکده ای به نام پژوهشکده فوتونیک و فناوری کوانتومی را در سازمان انرژی اتمی دایر کرده ایم، برای ورود به این عرصه اولین قدم ما از نظر آزمایشگاهی باید این باشد که بتوانیم فوتون ها و الکترون های دیگر را با هم درهم تنیده کنیم. به این معنا که اگر یک فوتون در دونقطه متفاوت باشند در صورت هراتفاقی برای یک فوتون، دیگر فوتون هم متوجه می شود و فاصله مطرح نیست.
رییس سازمان انرژی اتمی افزود: در ارتباطات هم این فناوری به خوبی عمل می کند، برای مثال اطلاعات رمزنگاری در این فناوری وجود دارد و در مسائل نظامی وقتی ارتباطاتی برقرار شود که نمی خواهند اطلاعات را کسی پیدا کند این فناوری قدرت رمزگزاری دارد که کامپیوترهای هوشمند امروز نمی تواند این کار را انجام دهد.
صالحی اظهارکرد: امروز چین ماهواره مخابراتی خود را با این فناوری به فضا فرستاد، البته ما عقب نیستیم و می توانیم دانشجویان زیادی را تربیت کنیم، با توافق با وزارت علوم درس فناوری کوانتومی در مقطع کارشناسی ارشد ایجاد می شود تا دانشجویانی را در این عرصه پرورش دهیم .ما با دانشگاهی کردن این فناوری انسجام بیشتربه این موضوع خواهیم داد.
وی تاکید کرد: همانگونه که فناوری نانو چندین سال پیش مورد توجه قرار گرفت و امروز این رشته جا افتاده است به فناوری کوانتومی هم باید به موقع پرداخت تا همگام با بسیاری از کشورها پیش برویم و عقب نمانیم، امید است دولت حمایت های لازم را از این فناوری داشته باشد.
رییس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: البته رییس جمهوری بر روی ابتکارات، ابداعات و پرورش دانشمندان تاکید دارد و همچنین رهبر معظم انقلاب بر تمدن اسلامی ایرانی تاکید دارند که با عملکرد درست در این زمینه و حمایت های لازم می توانیم شتاب زیادی در این عرصه داشته باشیم.
وی گفت: انجام اولین آزمایش درهم تنیدگی فوتونی اولین اقدام ما در عرصه این فناوری نیست و ما در حال انجام کارهای زیادی هستیم، آزمایش فوتون اساسی ترین قدم در این فناوری است که مقدمات این آزمایش فراهم شده است و تجهیزات و دانش این آزمایش در حال آماده سازی است ، امید است در آینده نزدیک بتوانیم این کار را انجام دهیم.
معاون رییس جمهوری همچنین در مورد همکاری ایران با کلوپ یورو اتم بیان کرد: ما در این زمینه با طرف اروپایی خود صحبت کرده و علاقه مندی های خود را اعلام کرده ایم و درصدد هستیم همکاری های لازم را در این فناوری داشته باشیم.
صالحی تصریح کرد: یورو اتم در مورد فناوری های پیشرفته تحقیقات را انجام می دهد که مجموعه ای از کشورهای اروپایی را به هم وصل می کند و قرار است ایران هم از مزایا این کلوپ استفاده کند.