آیا عربستان و بحرین عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را علنی میکنند؟
بحرین و عربستان سعودی آنگونه که از اظهارات مقامات رسمی این دو کشور برمیآید، به سرعت به سمت عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی پیش میروند.
به نظر میرسد که دولت بحرین به سرعت به سمت علنی کردن روابط خود با رژیم صهیونیستی پیش میرود و روز 17 سپتامبر (26 شهریور) «حمد بن عیسی آل خلیفه» پادشاه بحرین در جشنی که در یک مرکز یهودی در لسآنجلس به مناسبت هولوکاست برگزار شده بود، گفت که «تحریم اسرائیل از سوی کشورهای عربی را تقبیح میکند و بزودی به شهروندان بحرینی اجازه میدهد تا به اسرائیل سفر کنند».
روزنامه صهیونیستی «جروز الم پست» نوشت که پادشاه بحرین این سخنان را به خاخام «ابراهام کوبر» رئیس مرکز «سیمون فیزنتال» در لسآنجلس بیان کرد.
این روزنامه که به وزارت خارجه رژیم صهیونیستی نزدیک است، افزود که خاخام کوبر اوایل سال جاری میلادی از شهر منامه پایتخت بحرین بازدید کرد و این سفر وی جنجالی را به دنبال داشت و حتی وی در دیدار با حمد از ایجاد موزه «تسامح دینی» در منامه سخن به میان آورد.
روزنامه الکترونیکی «رأیالیوم» به نقل از این روزنامه صهیونیستی نوشت که این سخنان پادشاه بحرین پس از گذشت چند هفته از اظهارات «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی بیان شد که گفته بود «روابط ما با کشورهای عربی در بهترین زمان در تاریخ اسرائیل قرار دارد».
نتانیاهو همچنین به وجود روابط پنهانی بین رژیم صهیونیستی با بسیاری از کشورهای عربی و اسلامی اشاره کرده بود.
روزنامه جروزالمپست همچنین اخیرا از دعوت پادشاه بحرین از یک هیأت یهودی آمریکایی (صهیونیستی) به ریاست «مارک شنایر» برای سفر به بحرین خبر داد.
شنایر در این باره گفت که هدف از این دعوت همان چیزی است که ما برای رسیدن به آن دعا کنیم و آن صلح در خاورمیانه و همکاری بین اسرائیل و کشورهای همسایه است و ما شاهد تغییراتی در کشورهای حاشیه خلیجفارس هستیم.
وی مدعی شد که با همکاری پادشاه بحرین تلاشهایی برای درج رسمی نام حزبالله در فهرست گروههای تروریستی شورای همکاری خلیجفارس صورت گرفته است که نتیجه این تلاشهای آنها درج نام حزبالله در فهرست این گروهها در سال 2016 بوده است.
روزنامه الکترونکی «رأیالیوم» در ادامه نوشت که صرفنظر از اظهارات بیحد و حصر مقامات صهیونیستی از جمله نتانیاهو درباره استمرار همکاری بین رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی که از زمان تأسیس این رژیم در سال 1948 تا کنون همچنان ادامه داشته است، اما نمیتوان مواضع صریح عربستان و روابط علنی «أنور عشقی» افسر سابق دستگاه اطلاعات عربستان و «ترکی الفیصل» رئیس سابق دستگاه اطلاعات عمومی با رژیم صهیونیستی را نادیده گرفت.
این روزنامه همچنین به اظهارات «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان سعودی در نشست اخیر مجمع عمومی سازمان ملل اشاره کرد که گفته بود «عربستان هیچ دلیلی برای استمرار منازعات عربی-اسرائیلی نمیبیند» و افزود: این سخنان الجبیر نشان میدهد که مواضع عربستان شفافیت بیشتری در این زمینه پیدا کرده و اکنون سوال درباره موعد معامله بزرگی است که واشنگتن در حال آمادهسازی آن است.
الجبیر در این سخنان خود نه تنها تأکید کرد که دلیلی برای استمرار منازعه بین اعراب و اسرائیل وجود ندارد بلکه حتی از بکار بردن واژه «اشغالگر» برای اسرائیل و محکوم کردن اشغالگری امتناع کرد.
از سوی دیگر روزنامه صهیونیستی «هاأرتص» چند روز قبل فاش کرد که نتانیاهو به اعضای کابینه سیاسی ابلاغ کرده است که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در حال تدوین طرح صلحی جهت احیای سازش بین تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی است.
نتانیاهو گفت که ترامپ اهتمام ویژهای به احیای روند سازش دارد و آمریکاییها در حال تهیه طرح خود هستند و وی نیز مواضع خود را بیان کرده است.