//
کدخبر: ۶۳۱۸۹ //

نگرانی شدید شورای امنیت از وضعیت یمن

شورای امنیت سازمان ملل از شرایط انسانی در یمن ابراز نگرانی شدید کرد و از همه طرف ها خواست تا دسترسی های لازم برای ارسال کمک های انسان دوستانه به مردم یمن را فراهم کنند.

نگرانی شدید شورای امنیت از وضعیت یمن
به گزارش فرتاک نیوز،

کورو بشو رئیس دوره ای شورای امنیت پس از نشست روز سه شنبه این شورا درباره خاورمیانه و یمن، این مطلب را در جمع خبرنگاران مطرح کرد.

وی افزود: اعضای شورای امنیت نگرانی عمیق خود را از تشدید بحران در یمن اعلام و از اقدامات اسماعیل ولد شیخ احمد نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن حمایت کردند.

نماینده دائم ژاپن در سازمان ملل متحد ادامه داد: آن ها از همه طرف ها خواستند تا از شدت تنش ها بکاهند و بدون هیچ پیش شرطی به سازمان ملل اجازه دهند تا به فرایند آتش بس دست یابد.

بشو با بیان این که اعضای شورای امنیت و یونیفاید نگرانی شدید خود را از وضعیت انسانی در یمن اعلام کردند، گفت: حدود 8 میلیون نفر از مردم یمن با کمبود مواد غذایی مواجه هستند و یمن در آستانه قحطی وحشتناک است.

وی تاکید کرد: اعضای شورای امنیت تکرار کردند که قطعنامه های شورای امنیت به خصوص قطعنامه 2216 و بیانیه رئیس شورای امنیت در 15 ژوئن باید به طور کامل اجرا شود و همه طرف ها فورا دسترسی ایمن برای ارسال کمک های انسان دوستانه به همه مردم یمن فراهم کنند.

رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد با بیان این که از میان همه گذرگاه های یمن، فرودگاه های حدیده و صنعا بسیار مهم هستند، افزود: اعضای شورای امنیت از همه طرف ها خواستند تا به تعهداتشان تحت قوانین بین المللی انسان دوستانه عمل کنند.

بشو همچنین اظهار کرد: اعضای شورای امنیت به شدت حمله موشکی به عربستان سعودی را محکوم کردند و اهمیت ممنوعیت فراهم کردن تجهیزات نظامی بر اساس قطعنامه شورای امنیت 2216 را یادآور شدند.

درگیری های یمن از سال 2015 آغاز شد. منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی یمن از کشور گریخت و به عربستان پناه برد و از آن پس عربستان عهده دار رهبری ائتلافی شد که دو سال است هجوم بی وقفه ای را علیه این کشور بی پناه انجام می دهند.

علاوه بر تخریب زیرساخت های این کشور، میلیون ها انسان در معرض مرگ قرار گرفته اند و مقامات سازمان ملل متحد بارها اعلام کرده اند در صورت نرسیدن کمک های ضروری، شاهد بی سابقه ترین قحطی در تاریخ خواهیم بود.

با این حال مقامات عربستان سعودی از ماه نوامبر (یک ماه پیش) تمامی گذرگاه های هوایی، زمینی و دریایی یمن را به طور کامل مسدود کرده اند و حتی به هواپیماهای حامل کمک های انسان دوستانه سازمان ملل متحد هم اجازه فرود در فرودگا های این کشور را نداده اند.

وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران هم از ابتدای درگیری یمن در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل متحد طرح چهار ماده ای ارائه کرد که هنوز با گذشت دو سال از آن کارایی دارد و باید مورد توجه قرار گیرد.

محمد جواد ظریف در این نامه آتش بس، کمک‌های انسان‌دوستانه، گفت وگوی یمنی- یمنی و دولت فراگیر را یادآور شد و در پیام توئیتری 18 آبان ماه امسال هم نوشت: پس از دو سال و نیم و تعداد زیادی قربانی، هنوز هم این طرح معتبر است.

نماینده ژاپن در سازمان ملل متحد همچنین در پاسخ به سوالی درباره واکنش شورای امنیت به کشته شدن علی عبدالله صالح هم گفت: ما گزارشی از نماینده ویژه سازمان ملل و همچنین مارک لوکاک دریافت کردیم و درباره کشته شدن علی عبدالله صالح در شورای امنیت هم صحبت شد.

وزارت کشور یمن روز دوشنبه با انتشار بیانیه‌ای رسمی، خبر کشته شدن علی عبدالله صالح رئیس جمهوری پیشین یمن را تایید کرد.

المیادین به نقل از نیروهای یمنی اعلام کرد وی در منطقه ای کشته شده که تحت سیطره هوایی امارات قرار دارد.

بشو در پاسخ به سوالی درباره تصمیم ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا به قدس که بر خلاف قطعنامه های شورای امنیت است، گفت: امروز شورای امنیت درباره خاورمیانه بحث کرد اما درباره موضوع انتقال سفارت آمریکا صحبتی نشد.

ترامپ در ماه مارس در خلال پویش انتخاباتی خود برابر کمیته آیپک (لابی یهودیان امریکا) گفته بود: «بزودی سفارت آمریکا را به پایتخت ابدی ملت یهود یعنی قدس منتقل خواهیم کرد.»

این تصمیم تا هفتم آذرماه امسال مسکوت مانده بود تا این که مایک پنس در این روز و در آیین هفتادمین سالگرد عضویت رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد به صهیونیست های حاضر در این مراسم گفت: امروز رکورد حمایت آمریکا از اسرائیل زده شده است. در حال حاضر که داریم صحبت می کنیم، رئیس جمهوری ترامپ، فعال ترین توجه را برای زمان و چگونگی انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس دارد.

این موضوع موج مخالفت ها را در بر داشت و تا کنون که یک هفته از آن می گذرد تصمیم دولت آمریکا اعلام نشده است.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۶۳۱۸۹ //
ارسال نظر