شروط تامین اجتماعی برای بیمه کارفرمایان
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ضمن تشریح شروط تامین اجتماعی برای بیمه کارفرمایان گفت که بنابر دلایلی و حجم تبادلات، در برخی ماهها حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران با تاخیر پرداخت میشود.
سید تقی نوربخش با حضور در برنامه تیتر ، به تشریح خدمات این سازمان برای مردم پرداخت و به سوالات آنها پاسخ داد.
شروط تامین اجتماعی برای بیمه کارفرمایان
نوربخش در ادامه درخصوص بیمه کارفرمایان نیز گفت: کارفرمایان می توانند بیمه شوند اما به دو شرط ؛ یکی اینکه هیئت مدیره یا مدیرعامل نباشد که در واقع سهام دار شرکت باشد که منع قانونی دارد، ولی اگر حقوق بگیر باشد و رابطه حقوق و دستمزدی باشد میتواند بیمه باشد . شرط دوم اینکه کارگاههایی که تحت حمایت دولت هستند یعنی حق کارفرمایی را دولت پرداخت می کند، کارفرما با پرداخت حق بیمه می تواند بیمه شود و از خدمات بیمهای برخوردار شود.
کدام دسته از کارگران ساختمانی بیمه تامین اجتماعی میشوند؟
او افزود: ۱۵ تا ۲۰ درصد عوارض شهرداری متعلق به سازمان تامین اجتماعی است. کارگران ساختمانی باید کارت مهارت فنی حرفهای داشته باشد که در غیر این صورت نمیتوانند تحت پوشش باشد. کارگران باید حتما اشتغال هم داشته باشند تا تحت پوشش بیمه باشند چون اگر فقط کارت مهارت فنی حرفهای داشته باشد ولی اشتغال به کاری نداشته باشد نمیتواند تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار بگیرد. کارگران ساختمانی در بالاترین نقطه ریسک قرار دارند. ما علی رغم کمبود منابع بازهم برای کارگران ساختمانی هزینه کرده ایم و آنها را بر اساس نوبت تحت پوشش قرار می دهیم.
به گفته وی، کارگران ساختمانی می توانند از طریق سایت سازمان تامین اجتماعی در سایت کارگران ساختمانی ثبت نام کنند و به شرط دو الزامی که گفته شد تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار گیرند.
نوربخش گفت: خدمات درمانی سازمان از دو طریق انجام میشود. افراد بیمه شده به همراه افراد تحت تکفل تحت پوشش بیمه هستند که می توانند با فرانشیز های مشخص شده از خدمات بیمه ای استفاده کنند. مراکز ملکی سازمان کاملا رایگان هستند اما مراکز درمانی فرانشیز می دهند. تنها بیمارستانی که به صورت هیئت مدیرهای اداره می شود بیمارستان میلاد است که هزینههای درمان و دارو رایگان است. ۷۱ بیمارستان در سطح کشور هستند که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بود و هیچ مبلغی نباید دریافت کنند و کاملا رایگان هستند.
وی ادامه داد: ۱۶۴۰ قلم دارو بر اساس مصوبه هیئت وزیران تحت پوشش بیمه هستند، البته در همین موارد هم اگر هزینهها مازاد باشد نیز کمک می شود.
مدیرعامل تامین اجتماعی ادامه داد: درباره «آنژیو» اگر مسئله اورژانسی باشد فورا بیمار پذیرش می شود اما مواردی که الکتیو است و فقط درد قفسه سینه وجود دارد و غیر اورژانس باشد آنژیو انجام می شود و بعد از معاینات بالینی ممکن است بیمار در لیست انتظار قرار گیرد.
نوربخشبا بیان اینکه در بیمارستان های تحت پوشش سعی کردهایم لیست انتظار را کاهش دهیم تاکید کرد: در درمانگاههای بیمارستان میلاد در شبانه روز ۶۰۰۰ نفر و در بخشهای درمانی روزانه ۱۰ هزار نفر مراجعه کننده داریم. در موارد اورژانس بیمار قطعا باید تحت درمان قرار گیرد و در غیر اینصورت تخلف است.
نوربخش در ادامه درباره آزاد حساب کردن داروها (داروهای خارج از پوشش بیمهای) گفت: برخی داروها مکمل هستند که ممکن است تجویز شوند و تحت پوشش بیمه نباشند اما داروهایی که تحت پوشش بیمه باشند حتما بر اساس بیمه، قیمت آنها محاسبه می شوند. در تامین اجتماعی سعی کردهایم خدمات را روز به روز ارتقاء دهیم اما نقصانهایی هم داریم که از مردم پوزش می خواهیم.
ساخت میلادی دیگر در جنوبیترین نقطه شهر ری
او افزود: بیمارستانی همانند بیمارستان میلاد در جنوبی ترین نقطه شهر در شهر ری ساخته خواهد شد که تا ۴ سال آینده به بهره برداری خواهد رسید. در آبادان و شیراز و تبریز و در دورافتاده ترین نقطه کشور نیز بیمارستان های تحت پوشش تامین اجتماعی به بهره برداری خواهند رسید و سعی ما بر این بوده که مراکز درمانی و امکانات درمانی را به نقاط کمتر برخوردار ببریم.
نوربخش با اشاره به ارتقای کلیه خدمات هتلینگ در ۸۰ بیمارستان تحت پوشش تامین اجتماعی اظهار کرد: شماره ۱۴۲۰ و شماره پیامک ۱۰۰۰۱۴۲۰ سازمان تامین اجتماعی برای پاسخگویی به مردم در زمینه مشکلات است.
امکان فراهم کردن کلیه خدمات درمانی برای ۶.۵ میلیون بیمه شده تهرانی را نداریم
او درباره تناسب بین بیمارستان ها و بیمه شدگان گفت: سه دانشگاه پزشکی در تهران قرار دارد که بیماران تامین اجتماعی را نیز ویزیت می کنند ولی امکان اینکه برای ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر که در تهران تحت پوشش بیمه باشند امکانات فراهم کنیم، نداریم. در تهران ۹ بیمارستان در سطح استان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند که برخی از این بیمارستان ها مجددا تجهیز شده اند.
اهتمام تامین اجتماعی برای پوشش بیمهای خدمات تخصصی دندانپزشکی
نوربخش درباره خدمات دندانپزشکی نیز گفت: خدمات دندانپزشکی سطوح اولیه مثل کشیدن، پرکردن وجرم گیری تحت خدمات درمانی بیمه هستند اما خدمات تخصصی مثل روت کانال و جراحی ها تحت پوشش بیمه نیستند که این نقص مهمی است که اهتمام ما این است برخی خدمات دیگر مثل درمان ریشه درمان را نیز تحت پوشش بیمه قرار دهیم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در ادامه گفت: خدماتی مثل ارائه حق بیمه را اینترنتی کردهایم اما صدور دفترچه منوط به حضور بیمه شونده است. کارگزاریهای بیمه را از ۸۰ به ۱۶۰ کارگزاری ارتقاء دادهایم اما مشکل خدمات رسانی به خاطر مشکل اینترنت است و مشکل دیگر نیست که سعی می شود برطرف شود.
نوربخش با بیان اینکه علاوه بر عموم مردم ، مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی نیز تحت پوشش تامین اجتماعی قرار دارند، گفت: مدت زمان بیمه پردازی افراد میانگین ۲۴ سال است این در حالیست که میانگین سالهای پرداخت مستمری سازمان به بازماندگان و بازنشستگان ۴۱ سال است.
پیش بینی پوشش بیمهای افراد با دریافتی کمتر از پایه حقوق در لایحه نظام چند لایه تامین اجتماعی
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به لایحه نظام چند لایه تامین اجتماعی گفت: این لایحه در هیئت دولت قرار دارد که بر اساس آن برای افرادی که زیر حداقل دستمزد دریافتی دارند نیز بیمه فراگیر پیش بینی شده که به نسبت درآمد پایین بتوانند تحت پوشش قرار گیرند این در حالیست که خدمات، متناسب با این نوع بیمه متفاوت خواهد بود.
او در ادامه گفت: بیماری که به بخش خصوصی مراجعه می کند مابه التفاوت را نیز باید پرداخت کند اما این مابه التفاوت در بخش دولتی وجود ندارد اما در بخش سرپایی باید بیش از ۳۰ درصد مابه التفاوت پرداخت کند.
بنابر دلایلی و حجم تبادل در برخی ماهها مستمریها با تاخیر پرداخت میشود
نوربخش میزان پرداختی ماهانه به بازنشستگان را ۴۴۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ممکن است به دلایل مختلف و حجم تبادل در برخی ماهها تاخیر در پرداخت ها داشته باشیم اما تلاش مستمر ما این است که سطح خدمات را بالا ببریم.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.