پشت پرده شکایت "حاتمیکیا" از صداوسیما
ابراهیم حاتمیکیا شب گذشته گفت که شکایتم را از مدیران شبکه دو و سه سیما به خدا میبرم؛ اما داستان چه بود؟ چرا ابراهیم سینمایی ایران از این دو شبکه سیما شکایت کرد؟
شب گذشته (یکشنبه ۲۲ بهمنماه) ابراهیم حاتمیکیا بعد از دریافت سیمرغ بهترین کارگردانی گفت: «ممنونم از محبت داوران عزیز. من فیلمساز وابسته و فیلمساز این نظامم. من افتخار میکنم از کسانی حرف میزنم که باورشان دارم. من سی سال است روی این سن میآیم و میروم. از سازمان اوج تشکر میکنم. آنها خیلی زحمت میکشند و باید نام سربازان گمنام امام زمان را به آنها داد. متاسفم از همکارانم که وقتی اسم این سازمانها و... به میان میآید، به آن معنا میدهند. افتخار میکنم برای مدافعان حرم فیلم ساختم. افتخار میکنم از بچههای سپاه و حاج قاسم سلیمانی جایزه گرفتم. بابت کارهایم پشیمان نیستم. اگر خانه سینما به محل کارآفرینی تبدیل شود، من کارآفرینم چراکه یک سال رزق به آنها رساندم. امثال رشیدپور این واژهها را میسازند. به تلویزیون اعتراض میکنم از مسئولان شبکه سه و دو، شکایتم را به خدا میبرم. حاج قاسم سلیمانی با دیدن فیلم من اشک ریخت. این نگاه واقعا زشت است برای این مملکت. من شکایتم را پیش خدا میبرم.».
اما داستان از چه قرار بود. چند روز قبل برنامه سینمایی «هفت» از عباس فاضلی و آنتونیا شرکا دعوت کرد تا به عنوان منتقد درباره فیلم سینمایی «به وقت شام» صحبت کنند. پیش از این برای هر فیلم سینمایی یک منتقد به برنامه دعوت میشد تا درباره فیلمها صحبت کند. تا اینجای کار همه چیز درست است و مشکلی ندارد؛ اما وقتی بحث منتقدان شروع میشود، مّر هدف دست از آستین بیرون میآورد و اتفاقی جالب میافتند، هر دو منقد مخالف سرسخت حاتمیکیا، سینمای او و تازهترین ساخته او هستند. این در حالی است که روال برنامه پیشین تلویزیون دعوت از دو منتقد که یکی موافق و دیگر مخالف فیلم هستند، مرسوم بوده است. اما این پایان کار نبود، برنامه تلویزیونی «سینمادو» نیز با همین رویه از نیما حسنی نسب و علی مصلح دعوت میکند؛ دعوتی که به گونهای تکرار برنامه سینمایی «هفت» است؛ در این برنامه نیز هر دو منتقد علیه ابراهیم حاتمیکیا هستند و تیغ خود را بیرحمانه بر پیکر «به وقت شام» وارد میکنند.
حال چرا حاتمیکیا، آن صحبتها را خطاب به رضا رشیدپور مطرح کرد؟، چندی پیش رضا رشیدپور با اشارهای غیر مستقیم به فیلمهای سینمایی «تنگه ابوقریب» و «به وقت شام»، به ساخت فیلم با بودجه برخی از سازمانها و ارگانها اعتراض کرد. حاتمیکیا در پاسخ به همین صحبتها گفت: «من فیلمساز وابسته هستم، من فیلمساز این نظام هستم».
یک روز بعد از نمایش فیلم سینمایی «به وقت شام» در کاخ سیوششمین جشنواره فیلم فجر امیر قادری سردبیر «کافه سینما» در ویدیویی به نقد غیر منصافانه فیلم حاتمیکیا پرداخت. او درباره فیلم سینمایی «به وقت شام» گفت: «تازهترین ساخته حاتمیکیا از جمله فیلمهایی که میتوان با دیدن آن یک دل سیر خندید، این فیلم از جمله فیلمهایی است میتوان با نیمی از بودجه به کار رفته در فیلم «به وقت شام» ساخته شود». به همین دلیل بود که حاتمیکیا بیان کرد «چرا برخی فیلم به وقت شام را کمدی مینامند».
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.