عراق وارد مرحله «سکوت انتخاباتی» شد
عراق از ساعت ۷ صبح امروز (جمعه) وارد مرحله «سکوت انتخاباتی» جهت برگزاری انتخابات پارلمانی شده است. حدود ۶۰ هزار ناظر نیز از سفارتها و نهادهای بینالمللی و داخلی این انتخابات را رصد میکنند.
به نقل از سومریه نیوز، تمامی تبلیغات نامزدهای انتخابات پارلمانی پس از حدود یک ماه از آغاز تبلیغاتشان که در ۱۴ آوریل گذشته آغاز شد، متوقف گشته است. دوره سکوت انتخاباتی امروز طی ۲۴ ساعت ادامه دارد و در آن به هیچ یک از احزاب و فهرستهای مستقل و ائتلافی اجازه انجام هیچ اقدامی در چارچوب کمپین انتخاباتی داده نمیشود و نامزدها نیز نباید دست به هیچ اقدامی جهت تبلیغ خود و کسب نظر رای دهندگان بزنند.
کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق نیز از احزاب و نامزدهای شرکت کرده در انتخابات پارلمانی خواسته است تا به این سکوت انتخاباتی پایبند باشند. کریم التمیمی، سخنگوی این کمیساریا تاکید کرده است، کسانی که در این زمینه تخلف کنند، ممکن است از مشارکت در انتخابات محروم شده و آرای آنها در رای گیری باطل اعلام شود.
در این انتخابات ۳۲۰ حزب سیاسی و ائتلافی و فهرست انتخاباتی شرکت میکنند که از جمله آنها ۸۸ فهرست انتخاباتی و ۲۰۵ گروه سیاسی و ۲۷ ائتلاف انتخاباتی است و در آن ۷۳۶۷ نامزد با هم به رقابت میپردازند. این تعداد نامزد کمتر از تعداد نامزدهای انتخابات سال ۲۰۱۴ است که تعداد آنها از ۹۰۰۰ تن پا فراتر گذاشته بود.
در روز گذشته، رای گیری ویژهای برای نیروهای امنیتی، ارتش عراق و پیشمرگها در تمامی استانهای عراق برگزار شد که طبق آمار کمیساریای انتخابات میزان شرکت در آن به بیش از ۷۸ درصد رسید.
در این رای گیری ویژه، نیروهای پلیس، نیروهای امنیتی، ارتش، پیشمرگها، زندانیان و همچنین بیماران بستری در بیمارستانها رای خود را در صندوق انداختهاند. کمیساریای عالی انتخابات اعلام کرده است که در این رای گیری ویژه از میان ۹۰۴۳ هزار تن حدود ۷۰۰ هزار تن در استانهای عراق در رای گیری شرکت کرده و میزان مشارکت در این رای گیری به ۷۸ درصد رسیده است.
از سوی دیگر همچنین روند رای گیری عراقیها در خارج از کشور ادامه دارد. رای گیری برای عراقیهای مقیم در خارج نیز در ۲۱ کشور صورت گرفته است.
در همین حال، حازم الردینی، عضو کمیساریای عالی انتخابات در عراق اعلام کرد که حدود ۶۰ هزار ناظر بینالمللی و داخلی بر انتخابات پارلمانی در استانهای عراق که روز فردا شنبه ۱۲ مه برگزار میشود نظارت خواهند داشت.
الردینی در مصاحبه با اسپوتنیک، گفت که تعداد ناظران بینالمللی از سازمانها و هیاتهای بینالمللی و سفارتها در تمامی استانهای عراق به بیش از ۹۰۰ هزار مراقب رسیده است.
الردینی افزود: تعداد ناظران داخلی در عراق نیز به بیش از ۵۰ هزار تن رسیده است.
این انتخابات پارلمانی که قرار است فردا برگزار شود دومین انتخابات در عراق از زمان عقب نشینی نیروهای آمریکایی از این کشور در سال ۲۰۱۱ و چهارمین انتخابات از زمان سقوط نظام صدام در سال ۲۰۰۳ برای انتخاب اعضای پارلمان عراق است. پارلمان عراق، نخست وزیر و رئیس جمهور را انتخاب میکند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.