۲۷ اردیبهشت؛ روزی جهانی و آنچه بر ارتباطات گذشت
با توجه به آنکه تاریخ ۱۷ ماه مه میلادی معادل ۲۷ اردیبهشت روز جهانی مخابرات و ارتباطات نام گرفته است، این گزارش به بررسی و مرور مختصری بر تاریخچه موضوعات و فعالیتهای اتحادیه بینالمللی ارتباطات ( ITU ) میپردازد.
از دو روز پیش رویداد بزرگی تحت عنوان اجلاس جهانی ارتباطات با رویکرد استفاده درست و مثبت از هوش مصنوعی در حال برگزاری است که موضوع اصلی و منتخب آن، استفاده بهینه و درست از فناوری هوش مصنوعی است. این رویداد بینالمللی که میزبان افراد مهم، تاثیرگذار و مربوطه در حوزه ارتباطات جهانی است، در تاریخ ۱۵ تا ۱۷ ماه مه سال جاری ۲۰۱۸ میلادی در شهر ژنو سوئیس برگزار میشود.
هدف از روز جهانی مخابرات و ارتباطات (WTISD) کمک به ایجاد پلهای ارتباطی قوی و مستحکمتری میان کشورهای مختلف و مردم جهان و همچنین توسعه فناوریهایی که برای گسترش ارتباطات و زیرساختهای مخابراتی ساخته و استفاده شده، بوده است.
طبق گزارشهای دیگری که از سوی وب سایت daysoftheyear منتشر شده است، روز جهانی مخابرات که قبلا به روز جهانی تلگراف معروف بود، توسط سازمان یونسکو نیز جشن گرفته میشود و هر ساله با موضوعات مختلفی به پاسداشت و بزرگداشت تمامی افراد، موسسات و فناوریهایی که به توسعه ارتباطات میان مردم جهان کمک کردهاند، میپردازد.
روز جهانی مخابرات متمرکز بر تدوین سیاستهای ملی، پرکردن تفاوتهای تکنولوژیکی، ترویج ارتباطات، تقویت قابلیت همکاری بینالمللی سیستمها و محدود کردن فاصلههای فیزیکی در سطح جهانی از طریق اینترنت، تلویزیون، تلفن و غیره است. همانطور که گفته شد، این اجلاس جهانی طی سالهای مختلف بر موضوعات مختلفی تمرکز کرده است که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
موضوع روز جهانی مخابرات در سال ۱۹۹۷ : مخابرات و کمکهای بشردوستانه
موضوع روز جهانی مخابرات در سال ۲۰۰۵ : زمان اقدام
موضوع روز جهانی مخابرات در سال ۲۰۰۶ : گسترش امنیت سایبری جهان
موضوع روز جهانی مخابرات در سال ۲۰۰۷ : اتصال جوانان و فرصتهای فناوری و ارتباطات
رویداد جهانی ارتباطات هر ساله با انتخاب یک موضوع اصلی و محوری، تلاش می کند مباحثی را در مدتهای اخیر موجب نگرانی جوامع بین المللی شده و یا توجه خیل عظیمی از کاربران، شهروندان و دولتها را به خود منعطف کرده است، مطرح کرده و میزبان متخصصان و افراد سرشناس فعال در حوزه مذکور باشد تا آنها به تحلیل، بررسی و گفتگو درباره مباحث مربوطه بپردازند.
از آنجا که فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در سالهای اخیر با پیشرفت قابل ملاحظهای مواجه شده است، غولهای تکنولوژی متعددی همچون گوگل، مایکروسافت، آمازون، اپل، سامسونگ و غیره به طراحی و ساخت ابزارهای هوشمند مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی (Artificial intelligence) بسیاری روی آوردهاند.
جدیدترین نمونهای که سرو صدا و جنجالهای بسیاری را در جهان به پا کرد، دستیار صوتی مبتنی بر هوش مصنوعی گوگل دوپلکس بود که صدای آن شباهت بسیار بینظیری به صدای انسان دارد به گونهای توسط کاربران قابل تشخیص نیست که مخاطب یک روبات است نه یک انسان!
امسال اجلاس جهانی ارتباطات امسال که با محوریت استفاده درست از هوش مصنوعی ( AI for good) از نگرانیهای فراوان جامعه جهانی از پیشرفت این فناوری میگوید و حول محور تمرکز بر هوش مصنوعی می چرخد، به بحث و بررسی احتمال سوءاستفاده از این فناوری و اندیشیدن استراتژیهای کاربردی به منظور جلوگیری از مصارف نامناسب و مجرمانه از ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی میپردازد.
از دیگر مسائل و موضوعاتی که به محور اصلی این رویداد یعنی هوش مصنوعی نزدیک است و مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد، میتوان به یادگیری ماشینی، دادههای بزرگ، توان رایانشی، ظرفیت ذخیرهسازی حافظه و سایر فناوریهای در حال توسعه و جدید مبتنی بر هوش مصنوعی اشاره کرد.
این رویداد جهانی در روز جهانی ارتباطات یعنی ۱۷ ماه مه میلادی معادل ۲۷ اردیبهشت به پایان میرسد.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.