//
کدخبر: ۹۶۰۳۸ //

۱۰ نکته درباره مربی قرمزپوشان؛ از عشق به برادر تا تجربه بین المللی

انتخاب نیکو کواچ به عنوان سرمربی جدید بایرن مونیخ ابعاد مختلفی را به همراه داشته است.

10 نکته درباره مربی قرمزپوشان؛ از عشق به برادر تا تجربه بین المللی
به گزارش فرتاک نیوز،

نیکو کواچ به‌عنوان مربی بایرن مونیخ انتخاب شد و قرار است به دنبال فتح هفتمین بوندس‌لیگای پیاپی برای بایرن باشد اما او در چه وضعیتی راهی بایرن می‌شود؟

کروات یا آلمانی؟

سران بایرن که در جست‌وجوی جانشین یوپ هاینکس بودند همیشه می‌گفتند یک مربی آلمانی می‌خواهند. پس چطور یک مربی اهل کرواسی به نیمکت بایرن رسید؟ کواچ در واقع در برلین متولد و بزرگ شده است. والدین او از نژاد کروات و اهل بوسنی و هرزگووین بوده‌اند که در آن هنگام جزوی از یوگسلاوی بود. به این ترتیب کواچ می‌توانست برای تیم‌های ملی آلمان، کرواسی و بوسنی بازی کند. به هر حال کواچ گزینه‌ای عالی برای بایرن خواهد بود.

 

در خانه با هرتا

نیکو و برادرش در حومه ودینگ شهر برلین بزرگ شدند، جایی که ژروم و کوین پرینس بواتنگ هم در آنجا پرورش یافتند. هرتا سلندوف یکی از نخستین باشگاه‌های برادران کواچ بود. این باشگاه بازیکنانی مانند پیر لیت‌بارسکی، آنتونیو رودیگر، جان بروکس و کریستین سیگه را هم پرورش داده بود. کواچ البته نخستین بازی حرفه‌ای‌اش را در بزرگ‌ترین تیم شهر، هرتا برلین انجام داد. او 242 بار با پیراهن هرتا بازی کرد.

 

طرفدار رومنیگه

کواچ از کودکی طرفدار بایرن مونیخ و کارل هاینس رومنیگه بود و به این ترتیب پوستری از او را روی دیوار اتاقش زده بود؛ فردی که در آینده رییس او می‌شد. کواچ پس از پنج سال حضور در بایر لورکوزن و هامبورگ، سرانجام در سال 2001 و در 29 سالگی به آرزویش رسید و به بایرن پیوست. او در نخستین فصل حضورش فاتح جام بین قاره‌ای شد و در سال بعد هم دوگانه بوندس‌لیگا و جام حذفی را فتح کرد. این نشان می‌داد که انتقال او موثر بوده است. البته در بایرن قهرمانی‌ به‌ندرت نیست اما بازگشت بازیکن سابق به‌عنوان مربی در این باشگاه به‌ندرت اتفاق می‌افتد: کواچ تنها سومین فردی است که هم بازیکن بایرن بوده و هم مربی. دو نفر قبلی فرانس بکن‌باوئر و یورگن کلینزمن هستند. او البته نخستین مربی کروات بایرن نیست و زلاتکو چایکوفسکی و برانکو زبچ، دو مربی هستند که پیش‌تر هدایت بایرن را به عهده داشته‌اند.

 

استفاده از بال‌ها

سیستم محبوب کواچ در فرانکفورت 2-5-3 است و این نشان می‌دهد که او دوست دارد به بازیکنان کناری بازی بدهد؛ او در مصاحبه‌ای در آگوست 2017 هم گفته بود: «من به‌شدت طرفدار بازیکنان کناری هستم. برای مثال، وقتی که می‌بینم آرین روبن و فرانک ریبری بازی می‌کنند، قلبم کمی سریع‌تر می‌تپد.» شاید تعجبی نداشته باشد که دقایقی پس از اعلام آمدن کواچ، بایرن اعلام کرد که قرارداد این دو بازیکن کهنه‌کار را هم تمدید می‌کند.

 

تجربه بین‌المللی

کواچ هنوز در سطح باشگاهی اروپا به‌عنوان مربی رقابت نکرده است اما به‌عنوان بازیکن تجربه بسیار گسترده‌ای دارد. او 83 بازی ملی انجام داده و 12 سال در تیم ملی کرواسی بوده است. او برای جام جهانی 1998، که کرواسی در آن سوم شد، مصدوم بود و به این رقابت‌ها نرسید اما در سال‌های 2002 تا 2008 در چهار تورنمنت پیاپی شرکت کرد و کاپیتان کرواسی در جام جهانی 2006 بود که در «خانه‌» کواچ، آلمان برگزار می‌شد. او در بازی اول مقابل برزیل در ورزشگاهی حضور داشت که چند دقیقه با محل تولدش فاصله داشت. او همچنین در دیدار مقابل استرالیا بازی کرد که در آن مسابقه یوسیپ سیمونیچ سه کارت زرد از گراهام پل دریافت کرد!

 

نیکو، ایوان و لوکا

این اسم یک سریال چرند نیست، بلکه در واقع خط میانی کرواسی در سه بازی از چهار دیدارشان در یورو 2008 را نشان می‌دهد. کواچ در پست هافبک دفاعی بازی کرد و اجازه داد لوکا مودریچ (که در دینامو زاگرب بازی می‌کرد) و ایوان راکیتیچ (که در شالکه بود) جلوتر از او بازی کنند و جادویشان را به نمایش بگذارند. این فرمول خوب جواب داد. کرواسی هر سه بازی‌اش در گروه B را با نمایش‌هایی درخشان برد اما در یک‌چهارم نهایی مقابل ترکیه در ضربات پنالتی حذف شد. کواچ 36 ساله چند ماه بعد از فوتبال ملی کناره‌گیری کرد. او در جام جهانی 2014 مربی تیم ملی کرواسی و این دو بازیکن شد.

 

گام‌های بزرگ

کواچ در سال 2006 به تیم تازه‌تاسیس سالزبورگ پیوست و نخستین گل این باشگاه در بوندس‌لیگای اتریش را به ثمر رساند. او با این تیم در سال‌های 2007 و 2009 فاتح لیگ شد. او سپس مربی تیم ذخیره‌های باشگاه شد و در نهایت مربی تیم زیر 21 ساله‌های کرواسی و تیم بزرگسالان این کشور شد.

 

عشق به برادر

کواچ در بایرن در کنار برادر جوان‌ترش رابرت خواهد بود. این دو در لورکوزن، بایرن و کرواسی همبازی بودند و از تیم زیر 21 ساله‌های کرواسی هم با هم کار می‌کنند.

 

فروتنی

کواچ می‌داند پیروزی یعنی چه اما او معنی شکست را هم بلد است. آینتراخت فرانکفورت در نبرد پلی‌آف بقا/صعود در فصل 16-2015 توانست نورنبرگ را ببرد و در بوندس‌لیگا بماند. او به بازیکنان تیم حریف تسلی داد و به سراغ تک‌تکشان رفت و از آنها حمایت کرد. این کار او باعث شد جایزه بازی جوانمردانه را در کرواسی بگیرد.

 

بدون تعصب

کواچ نمونه خوبی از موفقیت یک مهاجر در جامعه کشور دیگر است. او می‌گوید: «من کاری به سیاست ندارم. هر کسی که بهتر بازی کند، هر سنی داشته باشد، هر قیافه‌ای و هر ملیتی، بازی خواهد کرد.»

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۹۶۰۳۸ //
ارسال نظر