برنامه سازمان بیمه سلامت برای نسخهنویسی الکترونیک
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران درباره طرح نسخه نویسی الکترونیک و اقداماتی که در این راستا انجام شده، توضیح داد.
مهندس طاهر موهبتی درباره طرح نسخهنویسی الکترونیک گفت: پایلوت نسخهنویسی الکترونیک حدود یک ماه و نیم است که در کرمان آغاز شده است. البته شروع طرح الکترونیک با تاخیر بوده است؛ چرا که دولت الکترونیک در کشور ما مظلوم و یک حلقه مفقوده است. در عین حال الکترونیک شدن به واقعی شدن هزینهها و کاهش سوءاستفاده گریها کمک میکند.
وی افزود: معمولا سوءاستفادهگریها در زمینه بیماریهای خاص اتفاق میافتد. خوشبختانه در این زمینه هزینهها به صورت پروندهای پرداخت میشود و بسیاری از سواستفادهگریها کاهش یافته است.
موهبتی با بیان اینکه طبیعی است که مبحث IT در کشور به ویژه در بخش سلامت از سایر حوزهها سختتر است و پیچیدگیهای خاص خود را دارد، افزود: در حال حاضر ۴۵ هزار تجهیزات دارویی، ۱۳هزار نوع دارو و مولکول دارویی ، ٢۴٠٠ قلم دارو تحت پوشش بیمه و ۵۶٠٠خدمت داریم، اگر این ارقام را در دفعات ارائه دهنده خدمت و بار مراجعه ضرب کنیم، رقم عجیبی باید در سیستم ثبت شود و این کار دشوار است.
وی افزود:با وجود اینکه این کار با تاخیر آغاز شد، اما به نظر می رسد در سامانه پردازش اسناد خط درمانی که به مدت سه ماه است در اصفهان آغاز شده، پیشرفت خوبی داشتیم. در همین راستا، نامهای را تنظیم کردهام و به زودی به ارائه دهندگان خدمت به ویژه دانشگاهها ابلاغ میکنیم که باید از ابتدای سال ٩٨ با تمام کاستیهایی که در این بخش وجود دارد، اطلاعات الکترونیکی ارائه دهند. میدانم خودمان هم در این زمینه کاستی خواهیم داشت اما اگر اجباری وجود نداشته باشد، این طرح اجرا نمیشود.
موهبتی با بیان اینکه سیستم IT باید در حین فرآیند کار به بلوغ برسد، گفت: یکی دیگر از دلایل تاخیر این بوده که تمام مشکلاتی که در زمان کاغذی بودن وجود داشته، میخواهیم با IT مشکل را حل کنیم و این مسئله سنگین است.
وی افزود: امیدواریم در شش ماه آینده گامهای خوبی برداریم، در این راستا از تجارب کشورهای دیگر مانند ترکیه استفاده میکنیم. ترکیه در این زمینه به خوبی فعالیت کرده و سیستم کاغذی در این کشور حذف شده است، البته این کار برای آنها ۱۵ سال زمان برده است. اما تجارب آن موجود است و ما لازم نیست خودمان چیزی را اختراع کنیم، همین موضوع زمان را برای ما کاهش میدهد.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران در پایان درباره سرانجام طرح نسخهنویسی الکترونیک گفت: طرح نسخهنویسی الکترونیک باید در کرمان تا بهمن ماه باید در کل استان پیادهسازی شود. بعد از آن قرار است هر استان در یک شهر یا ١٠ درصد مجموعه خود که زمینه IT و همکاری نظام پزشکی را دارد، این طرح را اجرا کند. در اجرای این طرح ٣٠درصد بحث فنی است و ٧٠ درصد تغییر رفتار است؛ چرا که مقاومت از طرف پزشک یا بیمار وجود خواهد داشت و خود مردم هم باید به این موضوع عادت کنند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.