//
کدخبر: ۱۴۷۴۳۳ //

چالش بزرگ بن سلمان و طرح بازداشت وی درنشست جی ۲۰ آرژانتین

روزنامه گاردین در مطلبی با عنوان نگرانی شدید سران کشورهای عضو گروه 20 از حضور ولیعهد سعودی در نشست بوینس آیرس پرسید:آیا محمد بن سلمان با وجود گسترش اعتراض درباره قتل خاشقچی و جنگ یمن، با طرح شکایت و بازداشت بعنوان جنایتکار جنگ رو به رو خواهد شد.

 چالش بزرگ بن سلمان و طرح بازداشت وی درنشست جی 20 آرژانتین
به گزارش فرتاک نیوز،

 به نقل گاردین چاپ لندن نوشت : 'سارا لیا واتسون 'رئیس بخش خاورمیانه ای گروه دیده بان حقوق بشر می گوید که خطر جدی در مورد طرح شکایت از بن سلمان وجود دارد و از آنجا که وی ریاست کشور را برعهده ندارد، از مزایای مصونیت برخوردار نیست.

این روزنامه با اشاره به ایجاد تردید و ایجاد تردید درباره شرکت بن سلمان در اجلاس سران جی 20 افزود: حضور ولیعهد عربستان در این اجلاس که جمعه و شنبه آینده برگزار می شود، شرکت کنندگان را با حقیقتی روبه رو خواهد کرد که ترجیح می دهند از آن پرهیز کنند.

به نوشته گاردین؛ امریکا ، انگلیس و فرانسه از ادامه فروش اسلحه به ریاض به رغم کشتار در یمن و بروز و ظهور شدیدترین گرسنگی و قحطی جهان که عربستان سعودی مسئول اصلی آن است، خشنود بوده اند و حتی پس از اعتراض بین المللی به قتل جمال خاشقچی نویسنده واشنگتن پست، معامله های چندمیلیارد دلاری تسلیحاتی بدون وقفه و خلل، ادامه یافته است.

با این حال از دید بیشتر سران کشورهای عضو گروه 20، حضور در عکس گروهی با محمد بن سلمان در نشست آرژانتین، کابوس سیاسی خواهد بود.

بر اساس برآورد سازمان خیریه حمایت از کودکان، 85 هزار کودک زیر پنج سال از هنگام آغاز جنگ یمن در حدود چهار سال پیش، به علت گرسنگی شدید یا بیماری، جان خود را از دست داده اند و بالغ بر 14 میلیون تن در معرض خطر گرسنگی قرار دارند که بخش اعظم آن به علت موانع ناشی از محاصره شدید ائتلاف به فرماندهی عربستان سعودی بر اقتصاد یمن می باشد.

همچنین همه روز شواهد بیشتری از مداخله دیوان سعودی در اعدام وحشتناک خاشقچی پدیدار و افشا می شود.

به گفته بروس ریدل ، مقام پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا 'سیا' و عضو بلندپایه کنونی موسسه بروکینگز، ما ولیعهدی داریم که قضیه قتل خاشقچی تنها بخشی از سیاست های بی شرمانه و خطرناک وی در منطقه خاورمیانه، یمن، لبنان و نقاط دیگر است.

در یمن میلیون ها تن در معرض خطر قرار دارند و آیا سران جامعه جهانی قصد دارند نسبت به این وضع، واکنش نشان دهند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در چند روز گذشته با انتشار یکی از قابل توجه ترین بیانیه های سیاست خارجی در تاریخ ریاست جمهوری این کشور که نشانه های تعجب و سخنان نادرست در سراسر آن پراکنده بود، نشان داد که هیچ یک از این حوادث، وی را متاثر و متوقف نمی کند.

ترامپ در این بیانیه با ایجاد شک وتردید در باره ارزیابی های (سازمان های) اطلاعاتی ایالات متحده در باره قتل خاشقجی که به صورت گسترده منتشر شده است و متوجه کردن تقصیر کامل منازعه یمن به سوی ایران، منافع ملی ایالات متحده را در گرو ریاض دانست.

با اینکه عربستان سعودی از ده ها سال پیش، مشتری اصلی ایالات متحده در خاورمیانه به شمار می رفته است، اما ترامپ این درک متعارف را معکوس کرد و با منطقی جلوه دادن حمایت تردیدناپذیر خود از ریاض با استدلال فروش اسلحه (که به شدت اغراق شده بود) و نفوذ سعودی ها بر بهای جهانی نفت، در واقع آمریکا را به عنوان مشتری عربستان معرفی کرد.

به گفته افراد و منابع آگاه، نکات مهم و برجسته سخنان ترامپ به صورت مستقیم برگرفته شده از تهدیدهای ماه گذشته (اکتبر) محمد بن سلمان در تماس تلفنی منازعه آمیز با جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا و جرد کوشنر داماد ترامپ، در پی قتل خاشقچی بوده است.

ترامپ اعلان کرده است که از عکس گرفتن با محمد بن سلمان در صورتی که این ولیعهد 33 ساله سعودی در نشست گروه 20 حضور یابد، خشنود خواهد شد، هر چند شوق و اشتیاق رئیس جمهوری آمریکا ممکن است در میان دیگر سران شرکت کننده در اجلاس ، استثنا باشد.

'سارا لیا واتسون 'رئیس بخش خاورمیانه ای گروه دیده بان حقوق بشر، ابراز امیدواری کرد که هنوز افراد شجاعی وجود داشته باشند که به محمد بن سلمان توصیه کنند که ممکن است حضور در این نشست به نفع شخص وی نباشد.

وی افزود: هرکس که با وی روبه رو می شود باید فهرستی از پرسش هایی به همراه داشته باشد که مردم مایل به دانستن پاسخ هایش هستند.

گاردین نوشت: می توان پیش بینی کرد که رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه که قرار است در نشست بوینس آیرس حضور یابد، از آن به عنوان سکویی برای تقاضای رسیدگی به قتل خاشقجی بهره برداری کند. حزب عدالت و توسعه اردوغان نیز بیانیه ترامپ را در حمایت از محمدبن سلمان، خنده آور و مضحک توصیف کرده است.

اما احتمال دارد آنگلا مرکل صدراعظم آلمان که قبلا نیز فروش تسلیحاتی (بسیار محدود) کشورش را به عربستان قطع و برای 18 شهروند سعودی مظنون به دست داشتن در این قتل، تحریم سفر به کشورهای اروپایی وضع کرده، کاملا خود را از ولیعهد سعودی دور نگه دارد.

اما این معضل برای ترزا می نخست وزیر انگلیس و امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه عمیق تر است، زیرا دولت های آنها هنوز به فروش تسلیحات به سعودی ها ادامه می دهند که در جنگ یمن از آن استفاده می شود و با توجه به این موضوع که هر دو از محبوبیت اندکی در کشورهایشان برخوردار هستند، مطابقت این فروش ها با اصول اخلاقی ، برخورد آنها با محمد بن سلمان در این نشست بشدت در کانون و مرکز توجه قرار می گیرد.

لندن در صدد کسب حمایت در شورای امنیت سازمان ملل متحد به منظور تدوین و ارائه پیش نویس قطعنامه برقراری آتش بس انساندوستانه و ازسرگیری عرضه مواد غذایی و تدارکات دارویی در یمن است و محمد بن سلمان و متحدانش قصد دارند برای متوقف کردن این امر تلاش کنند.

در حالی که تهاجم نیروهای نظامی به فرماندهی عربستان به شهر بندری حدیده، گسترش یافته، رای گیری در باره این موضوع تا هفته آتی به تاخیر انداخته شده است.

'نیکلاس برنز' معاون امور سیاسی پیشین وزارت امور خارجه آمریکا گفت که به نظر من محمد بن سلمان در بوینس آیرس با استقبال گرم سران خودکامه و همچنین ترامپ روبه رو خواهد شد و مرکل، مکرون، می و ترودو می توانند با خودداری از استقبال از وی به قهرمانان مردمسالاری، حقوق بشر و حکومت قانون تبدیل شوند.

آرژانتین در روزهای 30 نوامبر (9 آذر ماه) و اول دسامبر (10 آذر ماه) میزبان اجلاس گروه 20 خواهد بود و نام محمد بن سلمان هنوز در فهرست میهمانان قرار دارد، هر چند هنوز هم ممکن است وی برای حضور در این نشست تجدیدنظر کند، زیرا خطراتی که وی را تهدید می کند، تنها سیاسی و دیپلماتیک نیست.

بن سلمان به صورت فرضی ممکن است با تهدید حقوقی بر اساس دکترین حوزه قضایی جهانی روبه رو شود که به دادستان ها امکان می دهد در هر کشوری درخواست بازداشت افراد مظنون به ارتکاب جرایم بزرگ مانند نسل کشی، شکنجه و اعدام های بدون محاکمه را بدون توجه به مکان وقوع جرم می دهد.

تاکنون سه پرونده از این گونه درباره جنگ داخلی اسپانیا، نسل کشی ارمنی ها و فلسطین، در آرژانتین گشوده شده است.هر چند گروه های حقوق بشری در بوینس آیرس گفته اند که قصدی برای درخواست بازداشت محمد بن سلمان ندارند. اما حقوقدانان ممکن است وی را در دادگاه اروپایی متهم کرده و سپس خواستار بازداشت وی از طریق اینترپل (پلیس بین الملل) در بوینس آیرس شوند.

ویتسون افزود: خطر جدی در مورد طرح شکایت از بن سلمان وجود دارد و از آنجا که وی ریاست کشور را برعهده ندارد، از مزایای مصونیت برخوردار نیست.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۴۷۴۳۳ //
ارسال نظر