جشن ۱۰۰ سالگی هنرستان موسیقی تهران
جشن نکوداشت یکصدمین سال تاسیس هنرستان موسیقی تهران پنجشنبه ۲۷ دی ماه ،با حضور سیدعباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) و سید مجتبی حسینی (معاون امور هنری وزارت ارشاد)، احمد مسجدجامعی (عضو شورای شهر تهران) و جمعی از هنرمندان در تالار وحدت تهران برگزار شد.
سید عباس صالحی (وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی) در این مراسم اظهار کرد: خوشحالم امروز در جشن صدمین سالگی هنرستان موسیقی خدمت شما هستم. صد سالگی بو و طعمی از مانایی، پایایی و جاودانگی دارد. این صد سالگی با چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی تقارن پیدا کرده است که امید است بوی پختگی و بلوغ را بیش از گذشته داشته باشد.
او ادامه داد: میتوان از موسیقی در ایران با لایهها و شاخههای مختلفی یاد کرد. موسیقی به عمق تاریخ ایران راه دارد و از لحاظ گستره جغرافیایی جایجای ایران با ترنم موسیقی همنواست. هیچ وجبی از خاک ایران نیست که طعم موسیقی را نداشته باشد. موسیقی ایرانی در دامنه وسیعی از طبقات ایران زمین از گذشته دور تا کنون بوده است. موسیقی ایرانی مخصوص یک طبقه نبوده و نیست.
صالحی بیان کرد: موسیقی ایرانی به گونهای با کلمه و کلام همراه بوده است. موسیقی و شعر دو بال هویت روح ایرانی بوده است؛ روح ایرانی از گذشته تا کنون با دو بال موسیقی و شعر حرکت کرده و میکند. موسیقی ایرانی عواطف ناب انسانی را واگویه میکند. روح معنوی و شرقی ایرانی در موسیقی ایرانی تجلی یافته و همچنان ادامه دارد. خوشحالیم صدمین سال هنرستان موسیقی را جشن میگیریم و امید داریم ایران همچنان میماند و میماند هزارمین سال این نهادها را کنار هم باشیم و جشن بگیریم.
وزیر ارشاد که عصر ۲۷ دیماه در تالار وحدت سخن میگفت، در ادامه از افرادی که فرصتی را فراهم کردند که تاریخ شفاهی این هنرستان ثبت و ضبط شود، تشکر کرد و گفت: امیدوارم این مقدمهای برای باشد برای بلوغ دوره جدیدی از هنر موسیقی ایرانی.
در بخش دیگر جشن صدمین سالگرد تاسیس هنرستان موسیقی با حضور وزیر ارشاد، احمد مسجدجامعی، سیدمجتبی حسینی، فرهاد فخرالدینی، لوریس چکناواریان و حسن ریاحی روی سن، از سه هنرجوی قدیمی هنرستان موسیقی یعنی داود جعفری امید (نوازنده ویولنسل)، اکبر حقکردار (آهنگساز)، امیر اشرف آریانپور (موسیقیدان و پژوهشگر) تقدیر شد.
امیر اشرف آریانپور به علت کهولت سن به سختی با کمک و همراهی لوریس چکناواریان روی سن رفت.
سپس محمد اسماعیلی (نوازنده تنبک)، رحمت افشار (نوازنده کلارینت) و مینا افتاده (نوازنده سنتور) به عنوان اساتید و معلمان هنرستان موسیقی تقدیر شدند. از غلامحسین فخیمیکیا، پرویندخت اشتهاردی و ملیحه سعیدی هم که در ادوار مختلف مدیریت هنرستانهای موسیقی را بر عهده داشتند، تقدیر شد. از فرهاد فخرالدینی نیز به عنوان اولین فارغالتحصیل هنرستان عالی تقدیر شد.
در ادامه از تمبر و کتاب صد سالگی هنرستان موسیقی رونمایی شد؛ این تمبر به پاسداشت حسین دهلوی (رئیس هنرستان موسیقی ملی) و غلامحسین غریب گرکانی (رئیس هنرستان عالی موسیقی) اختصاص دارد.
اجرای محمد اسماعیلی (نوازنده تنبک) و سعید ثابت (نوازنده سنتور)، اجرای ارکستر سازهای بادی به رهبری جاوید مجلسی، اجرای گروه موسیقی نریمان و اجرای ارکستر مشترک هنرستان موسیقی دختران و پسران به رهبری سهراب کاشف بخشهایی از این جشن را به خود اختصاص داده بود.
همچنین اجرای گروه کر هنرستان موسیقی به رهبری شهلا میلانی، پخش کلیپی از فرآیند برگزاری این جشن، پخش کلیپ از هنرمندان درگذشته موسیقی و بریدن کیک صد سالگی هنرستان از دیگر بخشهای این جشن بود.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.