//
کدخبر: ۱۶۷۲۷۶ //
نشست ورشو؛

الجزیره: صلح و ثبات در خاورمیانه باید با حضور ایران باشد

- شبکه خبری الجزیره درباره نشست آینده صلح و امنیت در خاورمیانه در ورشو پایتخت لهستان نوشت: در حالی که آمریکا ظاهرا به دنبال استفاده از این نشست برای گسترش اقدامات ایران ستیزانه اش است کارشناسان در باره موفقیت این کشور در پیشبرد اهدافش تردید داشته و معتقدند که هر گونه صلح وثبات در منطقه باید با حضور ایران باشد.

الجزیره: صلح و ثبات در خاورمیانه باید با حضور ایران باشد
به گزارش فرتاک نیوز،

این شبکه خبری قطری روز چهارشنبه افزود: نشستی که به ریاست آمریکا در باره صلح و امنیت خاورمیانه در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در ورشو پایتخت لهستان برگزار می شود، نخست ماه گذشته توسط «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا و در پی اظهارات ضد ایرانی اش در قاهره مطرح شد.

الجزیره افزود:نشست ورشو درلحظه ای حساس و در شرایطی که اتحادیه اروپا تلاش می کند توافق هسته ای ایران را حفظ کند، برگزار می شود.

این رسانه در ادامه به پنج نکته مهم درباره نشست ورشو که تحت عنوان گسترش صلح وامنیت در خاورمیانه برگزار می شود، پرداخت:

**موضوع این نشست چیست و چه کسانی در آن شرکت می کنند؟

موضوع این نشست مسائل مربوط به امنیت خاورمیانه است.لهستان با تاکید برحمایت خود از توافق هسته ای ایران، در مقابل تلاش ها برای تبدیل کردن این نشست به یک نشست تبلیغاتی علیه ایران مقاومت کرد اما«پیوتر لوکاسیویتز» سفیر سابق لهستان در افغانستان به الجزیره گفته است که «لهستان با از دست دادن کنترل این نشست انتقال پیام کلی این نشست را به آمریکا، اسرائیل و عربستان واگذار کرده است.»

هنوز به طور دقیق معلوم نیست که چه کسانی در این نشست حضور می یابند اما مقام های ایرانی در فهرست مهمانان نیستند. برنامه ریزی این نشست توسط «برایان هوک» نماینده ویژه ترامپ در امور ایران و رئیس گروه اقدام ایران (وزارت امور خارجه آمریکا) انجام شده است.

الجزیره نوشت:انتظار می رود«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل با «مایک پنس» معاون رئیس جمهور آمریکا که در این نشست حضور خواهد داشت در حضور پمپئو مذاکره کند.

انتظار می رود «جرد کوشنر» داماد و مشاور ترامپ نیز در اقدامی نادر روز پنجشنبه در این نشست سخنرانی کند.

«جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس نیز در این نشست حاضر خواهد بود اما او گفته که قصد دارد درباره بحران انسانی در یمن سخنرانی کند.

دیگر کشورهای اروپایی در سطح پایین هیات هایی را اعزام خواهند کرد و برخی از کشورهای عربی هیات هایی را به ریاست وزیران این کشور به این نشست اعزام می کنند.

گفتنی است درباره شرکت کننده در این نشست، رادیو اروپای آزاد نیز به نقل از منابع آمریکایی گزارش داده که بیش از 20 کشور جهان قرار است درسطح وزیر در این نشست حضور یابند که شامل بریتانیا، بلغارستان، ایتالیا، گرجستان، رومانی، اوکراین، کره جنوبی،برزیل و تعدادی از کشورهای عربی از جمله مغرب وعربستان است.

** چه کسی در این نشست حضور نخواهد داشت؟

«فدریکا موگرینی»مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته که در این نشست حضور نخواهد داشت.روسیه از پذیرش دعوت شرکت دراین نشست خودداری کرده است. «جبران باسیل»وزیر امور خارجه لبنان روز دوشنبه گفت دراین نشست حاضر نخواهد شد و مقامات فلسطینی این نشست را توطئه آمریکا و اسرائیل با هدف تضعیف مساله فلسطین توصیف کرده اند.

** چرا این نشست اکنون برگزار می شود؟

این نشست همزمان با سیاست دولت آمریکا برای(به اصطلاح) عدم مداخله در منطقه برگزار می شود. ترامپ دسامبر سال گذشته میلادی اعلام کرد که نیروهایش را از سوریه خارج می کند.

ورشو اولین تلاش دولت ترامپ برای ایجاد ائتلاف قلمداد می شود. اما به گفته لوکاسیویتز سفیر پیشین لهستان در افغانستان خطر چنین اقدامی بالاست. وی گفت نتیجه، ممکن است به تصمیم گیری درباره این که چه کسی نقش واشنگتن را برعهده خواهد گرفت، منجر شود.

وی افزود:آمریکا از مدتها قبل، اسرائیل را به عنوان متحد خود انتخاب کرده است. به نظر می رسد مساله فلسطین به قربانی تبانی غیر رسمی عربستان و اسرائیل علیه ایران تبدیل شود.

«پاتریشیا ساسنال»از موسسه امور خارجه لهستان گفت: آمریکا با برگزاری نشست ورشو به دنبال دیدارمقامات اسرائیلی وکشورهای عربی سنی است به ویژه با توجه به این که دو طرف فاقد روابط دیپلماتیک هستند. برای آمریکا این نشست جایگزین برنامه جامع اقدام مشترک است که قرار است ایران را تحت فشار قرار دهد و این کشور را این بار درباره سیاست منطقه ای و برنامه موشکی اش به میز مذاکره بازگرداند.

**موضع اروپا ولهستان چیست؟

یک کارشناس شورای روابط خارجی اروپا گفت: مخالفت برخی از کشورهای اروپایی با این نشست بازتاب این است که کشورهای اتحادیه اروپا به رغم برخی اختلافات شان با ایران بر سر اقدامات منطقه ای این کشور نحوه مقابله آمریکا با این مشکل را در ایجاد امنیت و ثبات منطقه موثر و سازنده نمی دانند.

کارشناس دیگری از اندیشکده'بنیاد آلمانی برای سیاست خارجی'مستقر در برلین نیز گفت، تصمیم لهستان برای برگزاری این رویداد اختلافات بین کشورهای اروپایی را نشان می دهد. همه کشورهای اتحادیه با اهداف سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس همسو نیستند.

به نظر می رسد که آمریکا از برخی اختلافات بین اروپایی ها درباره ایران آگاه است و علاقه مند به تعمیق آن است. این که لهستان میزبان این نشست است می تواند ناشی از نگرانی های امنیتی باشد. لهستان تلاش می کند حضور نظامی دائمی آمریکا را برای مقابله با جاه طلبی های منطقه ای روسیه در کشورش داشته باشد.

** انتظار می رود چه اتفاقی رخ دهد؟

الجزیره به نقل از یک تحلیلگر نوشت:این نشست نتیجه محسوسی نخواهد داشت. کشورهای اروپایی بسیار درباره آنچه که در بیانیه نهایی امضا خواهند کرد یا نتیجه گیری که ایران را متهم می کند، محتاط خواهند بود.

ساسنال ازموسسه امورخارجه لهستان، گفت:موفقیت این نشست بیشتر به این بستگی دارد که چه کسی در آن شرکت کند. حضور کشورهایی که روابط خصومت آمیزی با ایران ندارند پیام کلی آن را ملایم تر خواهد کرد.

این نشست همچنین می تواند برای کاستن از مواضع ضد ایرانی واشنگتن استفاده شود.

ساسنال گفت: این نشست چندجانبه است و اروپا می تواند خواستار حضور ایران در مذاکرات آینده شود. هر گونه گزینه قابل قبول ایجاد صلح وثبات در منطقه در هر صورت باید با حضور ایران باشد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۶۷۲۷۶ //
ارسال نظر