//
کدخبر: ۱۸۲۰۲۲ //

دیدار طالبان با فعالان حقوق زنان پس از لغو نشست با مقامات افغان

دیدار نمایندگان طالبان با هیئتی از افغان‌های مستقل از جمله چند زن فرصتی شد تا زنان افغان از نگرانی‌های خود درباره دیدگاه این گروه درباره زنان بگویند. اگرچه طالبان نظرات خود را درباره حقوق زنان به صراحت بیان نکرده و تنها به ذکر این نکته که "اسلام زنان را محترم می‌شمارد" بسنده کردند، اما گفته شده این دیدار نتیجه‌ای مثبت داشته است.

دیدار طالبان با فعالان حقوق زنان پس از لغو نشست با مقامات افغان
به گزارش فرتاک نیوز،

 روز شنبه حدود ۲۰ مهاجر افغان که از اروپا و آمریکا می‌آمدند با مقامات طالبان در دوحه دیدار کردند و سه زن نیز در میان این مهاجران حضور داشته‌اند. به گفته این افراد، صحبت‌های آنان با شیرمحمد عباس استانکزی، رییس هیئت مذاکره‌کننده طالبان و حدود ۱۰ تن از دیگر نمایندگان این گروه بیش از شش ساعت به طول انجامید.

روزنامه واشنگتن پست در گزارشی که درباره این دیدار منتشر کرده، نوشته است: نتیجه یا دست‌کم احساس حاصل از این دیدار به طرز غیرمنتظره‌ای مثبت بود. چندین تن از افراد حاضر در این نشست گفته‌اند که در گفتگوهای صورت گرفته در این دیدار جزییات زیادی مطرح نشد اما به نظر می‌رسید که نمایندگان طالبان تمایل داشتند مسائل مهم را برای افغان‌ها شرح دهند و گفتگویی را که می‌تواند به پایان درگیری در افغانستان بینجامد، حفظ کنند.

مسعوده سلطان، فعال افغان-آمریکایی و یکی از اعضای سازمان غیردولتی "زنان برای زنان افغان" که در واشنگتن و کابل دفاتری دارد، اظهار کرد: این دیدار دری را برای گفتگو باز کرد.

مسعوده سلطان اظهار کرد، هیئت مذاکره کننده افغانستان به نهاد او اجازه نداده که در مذاکرات رسمی شرکت کند اما او به هر حال خود را به دوحه رسانده است.

به گفته او، مقامات طالبان در این دیدار رفتاری "گرم و صمیمانه" داشته و "خواستار صلح بوده‌اند و از شکست مذاکرات ابراز تاسف کرده‌اند".

نشست رسمی مقامات افغانستان و طالبان پس از آن لغو شد که برگزارکنندگان قطری و دو طرف مذاکره در زمینه تعداد اعضای هیئت کابل به توافق نرسیدند.

خانم سلطان خاطرنشان کرد که مقامات طالبان دیدگاه خود را درباره مساله حقوق زنان ابراز نکردند و تنها گفتند که "اسلام زنان را محترم می‌شمارد"؛ موضعی مبهم که این گروه افراطی پیش از این نیز ابراز کرده است. بسیاری از زنان افغان ابراز نگرانی کرده‌اند که طالبان در صورت بازگشت به قدرت، حقوق زنان را محدود خواهد کرد.

این فعال حقوق بشر اظهار کرد: می‌دانم که برخی خواهند گفت ما برای دیدار با طالبان بی‌تجربه بودیم اما آنان توصیه ما را خواستار شدند و گفتند مرتکب اشتباهاتی شده‌اند و حالا برای دستیابی به صلح جدی هستند. آنان بیش از شش ساعت با ما صحبت کردند. اگر با آنان وارد گفتگو نشویم، همان جنگی را که ۱۷ سال در آن به سر برده‌ایم، ادامه خواهیم داد.

خاتول مومند، یک معلم زاده افغانستان که حالا در نروژ زندگی می‌کند، دیگر زنی است که در این دیدار حضور داشته است. او پیش از دیدار با مقامات طالبان گفت: حضور ما در اینجا نشانگر چیزهای زیادی است. به ما گفته شده که طالبان تغییر کرده و آنان تنها برای جنبه نمادین ماجرا خواستار حضور زنان نیستند، بلکه می‌خواهند زنان در جامعه نقشی داشته باشند اما هنوز برای قضاوت خیلی زود است.

چندین تن از مردانی که برای شرکت در این نشست لغو شده از کشورهای غربی به دوحه آمدند و با مقامات طالبان دیدار کردند، اعضای یک جنبش بین‌المللی برای صلح افغانستان هستند. آنان دولت افغانستان را به منحرف کردن مذاکرات از مسیر اصلی خود متهم می‌کنند و می‌گویند این دولت نقش بسیار بزرگی به رهبران شبه‌نظامی داده که با طالبان جنگیده‌اند.

داوود عظیمی که در آلمان یک مشاور تکنولوژی است و برای دیدار با مقامات طالبان به دوحه رفته بود، اظهار کرد: برای به دست آمدن صلح در افغانستان باید وابستگی مرسوم به سران جنگ در زمینه تشکیل ائتلاف حکومتی و اطمینان یافتن از ثبات پایان یابد. اکثریت خاموش افغانستان که مهاجران هستند و بدون پول، سلاح یا نماینده دولتی در خارج از این کشور زندگی می‌کنند باید فضایی در دست داشته باشند تا صدایشان را به گوش طرف‌ها برسانند.

یک سخنگوی اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان روز یکشنبه گفت، دولت این کشور نظری درباره این گفتگوی خصوصی ندارد و شرکت‌کنندگان در این دیدار "به خواست خود در آنجا حاضر شده‌اند و حق دارند کاری که می‌خواهند را انجام دهند".

به گفته این سخنگو، دولت افغانستان امیدوار است که مذاکره لغو شده، احیا شود اما خواستار برگزاری آن در ازبکستان است زیرا برگزارکنندگان دوحه به فهرست نمایندگان افغانستان احترام نمی‌گذارند. طالبان در دوحه یک دفتر سیاسی دارد و مذاکرات صلح میان نمایندگان این گروه و مقامات آمریکا در همین دفتر برگزار شده‌اند.

نشست مقامات افغانستان و طالبان که قرار بود روز جمعه برگزار شود، پس از آن لغو شد که مقامات طالبان با هیئت ۲۵۰ نفره کابل که آن را با لفظ "عروسی افغان" به سخره گرفتند، مخالفت کردند. طالبان دولت غنی را به رسمیت نمی‌شناسد و رهبران آن تاکید دارند که هر یک از مقامات حاضر در هیئت افغانستان تنها از جانب خود صحبت می‌کنند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ايسنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۸۲۰۲۲ //
ارسال نظر