«کهنگی و ایستایی» مهمترین تهدید برای آموزش و پرورش است
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: کهنگی، ایستایی و توقف در گذشته، مهمترین تهدید برای آموزش و پرورش است که باید جای خود را به تحول و حرکت دهد.
سیدرضا صالحی رئیس کمیته ملی المپیک امیری در دومین کنگره مجامع اعضا، مربیان و مدرسان سازمان دانشآموزی که در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد، اظهار کرد: برای فتح قلههای توسعه و تحقق اهداف انقلاب اسلامی باید در آموزش و پرورش ریلگذاری کنیم.
وی، بر ضرورت وجود تشکلهای دانشآموزی تأکید کرد و افزود: تشکلها حلقهای برای تعریف مسیرهای توسعه پایدار است و آغازی برای توسعه سازماندهی و سازمانپذیری در همه نهادها است، بنابراین باید سامانیابی اجتماعی در قالب تشکلها شکل بگیرد چرا که یک تشکل میلیونی در جامعه میتواند نقش مؤثری داشته باشد.
رئیس کمیته ملی المپیک، آموزش و پرورش را بزرگترین ظرفیت فکری، اجتماعی و فرهنگی در کشور بر شمرد و خاطرنشان کرد: جهل بزرگی است که از این نهاد زیربنایی غافل و بیبهره باشیم و اگر قرار است در آینده اتفاقی شکل بگیرد، نقطه آغاز آن آموزش و پرورش است و در این زمینه باید به رویکرد جامعنگر و کلینگر به عنوان یک استراتژی اساسی توجه کرد.
وی ادامه داد: نهاد آموزش و پرورش امروز فراتر از یک وزارتخانه است و این وزارتخانه یک نهاد ملی است که همه وزارتخانهها باید در خدمت آن باشند و در آن نیز باید از نگاه جناحی و سلیقهای بپرهیزیم.
صالحی امیری، آموزش و پرورش را سرمایهای ملی دانست و تصریح کرد: آموزش و پرورش کانون تولید و بازتولید سرمایه ملی به حساب میآید و بزرگترین کانون تولید سرمایه است.
وی اظهار کرد: جامعه ایران در مسیر تحولات پرشتابی قرار دارد که مهمترین رسالت امروز آموزش و پرورش مواجهه با این تغییرات است و در چنین فضایی نمیتواند نظارهگر تحولات باشد و همچنان در گذشته زیست کند، بلکه باید با تغییر نگرش و ساختار در مسیر پویایی حرکت کند و با موانع مواجه شود.
صالحی امیری ادامه داد: آموزش و پرورش باید دیوارها را از میان بردارد و در متن اجتماعی زیست کند و معلمان باید در کانالها و سایتها در فضای مجازی با دانشآموزان دائماً ارتباط داشته باشد و آموزش تنها در کلاس بسته تعریف نشود.
وی خاطرنشان کرد: رسالت آموزش و پرورش این است که بهصورت یک پازل اجتماعی تغییرات را مدیریت کند زیرا جامعه ایران با گسلهای جدی رو به رو است بنابراین باید بتوانیم با نگاه ملی به آموزش و پرورش از این گسلها به سلامت عبور کنیم.
رئیس کمیته ملی المپیک، ضرورت و اهمیت طرح تحول آموزش و پرورش را مهمتر از طرح تحول سلامت و سایر طرحها دانست و اظهار کرد: آموزش و پرورش باید از لاک بسته خارج و وارد بطن جامعه شود.
صالحی امیری ادامه داد: هرچند حجم آسیبهای اجتماعی در جامعه زیاد است اما نقطه حل این چالش آموزش و پرورش است، اما نکته کلیدی این است که باید رویکرد آموزشی و روحیه مشارکتی در مدرسه باشد و سبک زندگی و مبانی اخلاقی اجتماعی بیش از پیش مورد توجه آموزش و پرورش باشد.
وی رسالت اصلی آموزش و پرورش را تربیت نسلی برای زیست فرهنگی برشمرد و اظهار کرد: کهنگی، ایستایی و توقف در گذشته، مهمترین تهدید برای آموزش و پرورش است که باید جای خود را به تحول و حرکت دهد، بنابراین برای تحقق اهداف بلند آموزش و پرورش باید دولت و مجلس و نظام سیاسی، نهاد آموزش و پرورش را بهعنوان اصلیترین نهاد بشناسند و نیروی انسانی، بودجه و ساختار لازم را در اختیار آن قرار دهند.
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: مسیر توسعه را اشتباه رفتیم، فکر میکردیم اگر میدانهای نفتی را توسعه دهیم کشور توسعهیافته می شود، اما چنین نشد زیرا باید از ابتدا آموزش و پرورش را محور توسعه قرار میدادیم؛ نمیشود معلم فقیر وجود داشته باشد و جامعه ثروتمند باشد بنابراین به تغییر در نگاه، نگرش ها و عمل مسؤولان نیازمندیم.
وی افزود: اگر بودجه دولت کم است باید باور داشته باشیم که آغاز توزیع بودجه باید از آموزش و پرورش باشد، زیرا این وزارتخانه بزرگترین نهاد فرهنگی اجتماعی در کشور است.