//
کدخبر: ۲۰۷۲۰۹ //
رئیس مرکز امور مشاوران و وکلا:

نسل امروز خود رئیس جمهور و حتی رهبر خود را انتخاب می‌کنند

رئیس مرکز امور مشاوران و وکلا گفت: نسل امروز خود نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان، رئیس جمهور و حتی رهبر خود را انتخاب می‌کنند.

نسل امروز خود رئیس جمهور و حتی رهبر خود را انتخاب می‌کنند
به گزارش فرتاک نیوز،

به نقل از روابط عمومی برنامه بدون توقف علی بهادری رئیس مرکز امور مشاوران و وکلا ۲۶ مرداد با حضور در برنامه بدون توقف که هر شب از شبکه سه سیما در حال پخش شدن است، گفت: ما باید تکلیف خودمان درباره مطالبه نظم اجتماعی را مشخص کنیم، به عنوان مثال وقتی در مجلس شورای اسلامی قانونی تصویب می‌شود اینکه دوره‌ای کوتاه یا بلند بودن یا نبودن آن را بررسی کند نظم را در جامعه مستقر نمی‌کند سیره عقلای عالم هم این گونه تغییر و تحول را قبول ندارد.

وی افزود: در اکثر کشورهای دنیا وقتی نظمی را در ریشه‌های یک نظام قانون‌گذاری می‌کنند به سرعت در آن تغییر ایجاد نمی‌کنند؛ نرخ تغییر قوانین اساسی کشورهای دنیا بسیار کند و سخت است، ما می‌توانیم در اصول مردم سالاری دینی پیشگام شویم اما در اصل دموکراسی که متعلق به کشور، تفکر یا مبنای دیگری است پیشگامی و جلو زدن مثال از پاپ کاتولیک‌تر شدن است.

بهادری ادامه داد: نظام ما به معنای دموکراسی سکولار نیست بلکه بر مبنای مردم سالاری دینی است؛ حتی کشورهای دارای دموکراسی هم از دموکراسی کشور دیگر تقلید نمی کند چه برسد به اینکه بخواهند بر آن پیشی بگیرند.

رئیس مرکز امور مشاوران و وکلا درباره این شبهه که چرا یک نسل برای نسل آینده تصمیم می‌گیرد، عنوان کرد: در کشور ما هر نسلی برای خود تصمیم می‌گیرد نسل امروز و آینده کشورمان هر روز در درباره آینده کشور خود تصمیم گرفته و مشارکت دارد؛ نسل امروز خود نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان، رئیس جمهور و حتی رهبر خود را انتخاب می‌کنند، نمایندگان منتخب شما در مجلس خبرگان هر لحظه می‌توانند درباره رهبری کشور تصمیم بگیرند.

 وی  درباره جایگاه ولی فقیه و وظایف او گفت: درباره جایگاه ولی فقیه و وظایف او متمم زده می شود درباره شخص ولی فقیه یک مرتبه مصوبات قانونی آن اصلاح شده است که می‌تواند تکرار شود؛ قانون اساسی ما یکی از قوانین پیشرو در جهان است.

بهادری درباره مادام العمر یا دوره ای بودن رهبری، اظهار کرد: در قانون اساسی کشورمان رهبری مادام العمر نیست، در بسیاری کشورهای جهان حدودا ۴۰ کشور نظیر هلند، اسپانیا، آلمان، سوئد، بلژیک، انگلستان، عربستان و ... روسای آنها مادام العمر هستند و مصونیت دارند؛ در برخی کشورهای دیگر روسا دوره‌ای هستند یعنی ۴، ۸ یا ده سال می‌توانند بر جایگاه خود بمانند.

رئیس مرکز امور مشاوران و وکلا افزود: کشورها با روسای دوره‌ای دو دسته هستند که برخی در همان دوره می‌توانند رئیس کشور را عزل کنند اما بیشتر نمی‌توانند عزل کنند، در کشورهایی که امکان عزل وجود دارد همین فرایند به راحتی و سادگی ممکن نیست به عنوان مثال در کشور آمریکا باید قوه قضا و مجلس با اکثریت مطلق به وقوع جرم از ناحیه رئیس معتقد باشند.

وی ادامه داد: در جمهوری اسلامی امنیت جایگاهی رئیس کشور متزلزل‌ترین شرایط را در جهان دارد و هرگز اینگونه نیست که نتوان رئیس کشور یا رهبری آن را برکنار کرد، رهبری نه تنها برکنار بلکه معزل می شود به عنوان مثال اگر رهبری حتی یک روز پس از انتخاب کوچکترین خطا نظیر ساقط شدن از عدالت یا قاعده شرعی را کنار گذاشتن و بسیاری شرایط دیگر را نداشته باشد برکنار می‌شود.

بهادری گفت: در گذشته رهبری برای ما انتخاب شد و بنا بود که پس امام راحل رهبری کشور را بر دست گیرد اما به دلیل ساقط شدن از شرایط رهبری همان نمایندگانی که او را انتخاب کرده بودند برکنار کردند، این سابقه باز هم ممکن است کرار شود، امروز نمایندگان شما رهبری را انتخاب کردند و مطابق نص قانون اساسی هر لحظه می‌توانند او را کنار بگذارند.

رئیس مرکز امور مشاوران و وکلا بیان کرد: رهبری سالی دوبار چک می‌شوند، هر ۶ ماه یکبار مجلس خبرگان جلسه تشکیل می‌دهند و قانون نظارت بر استمرار رهبری را چک می‌کنند هر لحظه خبرگان می‌توانند تشکیل جلسه داده و رهبری را برکنار کنند.

 وی اظهار کرد: اگر ما مطمئن باشیم شرایط کسی را که انتخاب کردیم از همه بهتر است آیا او را برکنار می‌کنیم؛ هر عقل سلیمی بهترین را قبول دارد؛ بقیه کشورها هم اگر می‌توانستند سازکاری را تعریف کنند که بهترین رهبری یا رئیس را انتخاب کنند چنین کاری را انجام می‌دادند اما نتوانستند تنها ما در این زمینه پیشرو هستیم، خبرگان ما اگر تشخیص دهد که کسی پیدا شده که از رهبر مستقر فعلی بهتر است او را جایگزین می‌کند.

 بهادری در پاسخ به این سوال که در کشور ما رئیس جمهور خطا کرده باشد امکان عزل وجود دارد یا نه عنوان کرد:‌  در گذشته درباره بنی‌صدر مجلس شورای اسلامی اعلام کرده است رئیس جهور کفایت سیاسی ندارد و رهبری او را برکنار کردند، عزل رئیس جمهور به دو شکل است یا مجلس بر عدم کفایت او نظر داده یا بر اساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی عدم کفایت رئیس جمهور به رای دیوان عالی کشور می‌رسد که هر دو به رهبری پیشنهاد شده و ایشان هم می‌توانند او برکنار کنند.

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۰۷۲۰۹ //
ارسال نظر