//
کدخبر: ۳۹۸۹۸۰ //

اثر ترتیب تولد روی ازدواج | اثر ترتیب تولد و نقش آن بر کیفیت زندگی زناشویی

در این مطلب شما را با تاثیر ترتیب تولد بر موفقیت در زندگی زناشویی آشنا می کنیم.

اثر ترتیب تولد روی ازدواج | اثر ترتیب تولد و نقش آن بر کیفیت زندگی زناشویی
به گزارش فرتاک نیوز،

از آنجا که یک سری ویژگی های شخصیتی مشترک در فرزندان اول ، فرزندان اخر و فرزندن وسطی وجود دارد ، اثر ترتیب تولد روی ازدواج میتواند تا حدودی موفقیت ازدواج شما را پیش بینی کند.

شاید یکی از نکاتی که هنگام ازدواج اصلا به آن فکر هم نکرده باشید تاثیر ترتیب تولد زوجین روی موفقیت آنها بر ازدواج است. تاثیر ترتیب تولد بر شخصیت فرد که میتواند روی ازدواج او تاثیرگذار باشد ، کاملا علمی و اثبات شده است.

اهمیت ترتیب تولد بر شخصیت افراد و تاثیری که خواهر و برادرها روی هم می گذارند اولین بار توسط فرانک سولووی مطرح شد. او معتقد  بودکه رقابت بین خواهران و برادران برای جلب محبت و توجه پدر و مادر ، میزان تجربه و آگاهی والدین و انرژی و زمانی که صرف تربیت فرزندان می کنند روی شخصت فرزند اول و سایر فرزندان تاثیرگذار خواهد بود.

 

اثر ترتیب تولد بر شخصیت فرزندان

• فرزند اول : فرزند اول تا زمانی که فرزند دوم به دنیا نیامده است فرمانروای خانه است و تمام توجه پدر و مادر بدون رقیب متعلق به اوست. والدین هم حساسیت بیشتری نسبت به او دارند و تجربه کمتر. این که فرزند اول توجه بی دریغی از والدین دریافت میکند میتواند از سویی منجر به اعتماد به نفس بالا و از سویی دیگر منجر به سلطه گری و قدرت طلبی در او شود.

با تولد فرزند دوم احساس  از دست دادن جایگاه را تجربه میکنند بنابراین در بزرگسالی اغلب در حسرت گذشته هستند و نسبت به آینده بدبین و گاهی ناامید به نظر می رسند و استرس بیشتری را تجربه میکنند. فرزند اول فرصت رهبری سایر فرزندان را بدست می آورد و در کنار والدین شروع به راهنمایی کوچکتر ها می کند بنابراین از نظر شناختی و عقلی پخته تر از سایر فرزندان است.

از سویی دیگر فرزند اول برای قدرت از دست رفته با کوچکترها می جنگند و همین امر باعث می شود که رقابتی تر از دیگران باشند ولی به همان اندازه جنبه باخت دارند چرا که در کودکی هم موفق به بازگرداندن جایگاه سابق خود نشده اند.

• فرزند دوم : فرزند دوم قدرت بی همتا و یکه تازی فرزند ا ول را ندارد و بعد از به دنیا امدن فرزند بعدی به اندازه فرزند اول شوکه نمی شود و تلاش چندانی برای برگرداندن جایگاهش نمی کند مگر این که بعد از به دنیا آمدن فرزند بعدی توجه والدین را از دست بدهد.

فرزند دوم از همان ابتدا تقسیم محبت را بلد است و همه چیز را با فرزند بعدی به اشتراک می گذارد.  والدین اضطراب کمتری هنگام تولد او دارند و تجربه بیشتری بدست آورده اند. او یک راهنمای دیگر به جز پدر ومادر دارد و فرزند اول حتی اگر رابطه خوبی با هم نداشته باشند الگوی او می شود و خیلی چیزها را از او تقلید میکند. فرزند دوم نسبت به فرزند اول به آینده خوش بین تر است.

• فرزند آخر : فرزند آخر دیگر با از دست دادن جایگاه مواجه نمی شود ، آنها به علت رسیدگی بزرگترها سرعت رشد بیشتری دارند ، بلند پرواز و خوشبین هستند ولی به دلیل محبت های رنگارنگی که دریافت میکنند ممکن است در بزرگسالی وابستگی عاطفی داشته باشند و مسئولیت پذیریشان در روابط  عاطفی کمتر است .

برای کارهای شخصی خودشان ارزش قائلند و میتوانند در کار و تحصیل موفق تر عمل کنند. یکی از ویژگی های فرزند آخر، خودخواهی است و البته خلاقیت وجذابیت .

آنها مورد علاقه بودن را بدون شرط و شروط در خانواده تجربه کرده اند  و عزت نفس بالایی دارند.

• تک فرزندان : تک فرزندان جایگاه بی نظیر و یکه تازی دارند و بدون رقیب در کانون توجه والدین هستند. از آنجا که پدر و مادر زمان زیادی برای با او بودن دارند، زودتر به پختگی و بلوغ عاطفی می رسند. آنها در محیط های اجتماعی اولیه به یکباره کانون توجه بدن را از دست می دهند و ممکن است به مشکلاتی به خصوص در مشترک بودن منافع تجربه کنند. از آنجا که الگویشان پدر و مادر است و ناپختگی کوچکترها را ندیده اند افرادی کمال گرا ، مسئولیت پذیر و منظم می شوند ولی ممکن است انتقاد ناپذیر باشند چرا که اغلب مورد تایید و تشویق والدین قرار میگرفته اند.

 

اثر ترتیب تولد روی ازدواج

تا اینجا متوجه شدید که ترتیب تولد میتوانید روی شخصیت افراد تاثیر زیادی داشته باشد که قطعا روی موفقیتشان در ازدواج تاثیرگذار خواهد بود. مهم ترین ملاک هایی که اثر ترتیب تولد روی ازدواج میگذارد میتواند موارد زیر باشد:

 

تفاهم ازدواج در ترتیب تولد

رسیدن به تفاهم در ازدوج به تشابهات و مهارت حل اختلاف نظر زوجین بستگی دارد اگر چنین مهارتی نداشته باشید فرقی نمی کند فرزند چندم باشید چرا که سر هر مساله ریز و درشتی به اختلاف می خورید و نمیتوانید آن را حل کنید.

در صورتی که باید بگیرید به تفاوت های هم احترام بگذارید و مهارت حل مساله را بیاموزید چه تک  فرزند انتقاد ناپذیر باشید چه فرزند خود محور اول ، میتوانید مشکلاتتان را حل کنید ولی در غیر اینصورت فرزند اول نمی تواند با تک فرزند یا فرزند آخر سازگاری خوبی داشته باشد.

 

همخوانی ایده آل گرایی

فرزند آخر ایده آل هایش بلندپروازانه است و تک فرزند ایده هایی کمال گرایانه دارد و احتمال این که بتوانند در کنار هم زوج موفقی را تشکیل دهنده زیاد است ولی به طور کلی هر چه ایده آل هایتان دست یافتنی تر باشد هر دو نفر میتوانند رابطه امنی را تجربه کنند. این که شما ایده آل های معقولی داشته باشید و بتوانید آنها را عملی کنید به سبک تربیتی و تواناییهایتان در مهارت های ارتباطی بستگی دارد.

 

آمادگی برای ازدواج

قبل از این که به فکر اثر ترتیب تولد روی ازداج باشید باید روی میزان آمادگی خودتان و طرف مقابل برای ازدواج تمرکز کنید. آمادگی ازدواج به معنی بلوغ عاطفی خواسته ها و اهداف معقول است. با وجودی که فرزند اول سریع تر به بلوغ عاطفی مورد نظر برای ازدواج می رشد و فرزند آخر یا تک فرزندان دیرتر آمادگی ازدواج پیدا میکنند ولی نمیتوانید برای همه یک نسخه بپیچید.

 

ازدواج فرزند اول با فرزند میانی

فرزند اول به دلیل شرایط تربیتی سخت گیران با انتظارات و توقعات زیادی روبرو است و تبدیل به فردی سلطه جو و البته حمایت گر می شود. فرزند دوم حالت سلطه پذیر و حمایت پذیر دارد ، اگر این ویژگی ها حالت افراطی نداشته باشند ، ازدواج بین این دو میتواند ایده آل باشد و به خوبی پیش برد.فرزند اول بیشتر استرس عدم موفقیت را تجربه میکند و در کنار فرزند دوم که ارامش و ریسک پذیری بیشتری دارد میتواند آرامش پیدا کند.

 

ازدواج فرزند اول با فرزند آخر

فرزد آخر به خدمت کردن عادت دارد و میتواند درخواستهای فرزند ا ولرا انجام دهید ، از سویی دیگر سلطه پذیر و حمایت طلب است و فرزند اول میتواند انتخاب خوبی برایش باشد البته در مواردی که فرزند آخر لوس و سلطه گر و رانت خوار شده باشد به هیچ عنوان نمی تواند با فرزند اول به سازگاری برسد.

 

ازدواج فرزند میانی با فرزند آخر

فرزند میانی انعطاف پذیری بیشتری دارد و بهتر میتواند با شرایط وفق پیدا کند و از نظر جایگاه شباهت زیادی با فرزند آخر دارد و میتوانند تمایلات هم را بهتر بشناسند.

 

ازدواج فرزندان اول با هم

فرزندان اول به سختی با هم به تفاهم می رسند.  اگر شدت سلطه جو بودن هر دو نفر بالا باشد و شدت سازگاری کمی داشته باشند و هر کدام بخواهند امور زندگی را در دست بگیرند بدترین گزینه برای ازدواج با هم خواهند شد و به سختی به خاطر هم کوتاه می آیند ولی درصورتی که توانایی سازگاری را افزایش داده باشند به دلیل این که هر دو خصلت مدیریت ، حمایت گر و کمال گرایی را دارند میتواند به موفقیت های مقتدرانه ای در امور کاری و اقتصادی برسند.

 

ازدواج فرزندان میانی با هم

ازدواج فرزندان میانی با هم انتخاب مناسبی نیست چرا که هر دو سلطه پذیر و مسالمت جو هستند و میخواهند مدام فداکاری کنند و رعایت هم را بنمایند و از خواسته هایشان چشم پوشی کنند و درخواستی از هم نداشته باشند و یاد گرفته اند به الگوی بزرگتر از خود نگاه کنند و بر اساس موفقیت های آن ها پیش بروند و خودشان تصمیم گیرنده های خوبی نیستند و نمی توانند استقلال عمل کافی داشته باشند. از آنجا که هر دو خصلت های مشابهی با هم دارند باید سعی کنند خلاقانه تر عمل کنند تا هیجانات لازم را در زندگیشان تجربه کنند.

 

ازدواج فرزندان آخر با هم

فرزندان آخر به دنبال هیجان و ریسک هستند و همیشه مورد حمایت بزرگتر ها بوده اند و مشکلاتشان را بزرگترها حل کرده اند ، وابسته و سلطه پذیرند و نمیتوانند خودشان به تنهایی از پس مشکلات زندگی مشترک بربیایند و خیلی زود دلسرد می شوند.

 

ازدواج تک فرزندها با هم

تک فرزندها همیشه پادشاه هستند و توانایی سازگاری وانعطاف پذیری کمی دارند و تقسیم کردن را دوست ندارند. برخی از آنها مانند فرزند اول مستقل و سلطه جو هستند و برخی دیگر شبیه فرزند آخر وابسته به حمایت و توجه دیگران . هنگام اقدام برای ازدواج باید به هماهنگی ویژگی شخصیتی دو طرف با هم دقت بیشتری داشته باشید و ببینید که در کل اهل عشق ورزیدن هستند یا خیر.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۹۸۹۸۰ //
ارسال نظر