//
کدخبر: ۴۸۳۶۳۵ //

انتقاد مدیرعامل شرکت قند بیستون از کشت بی‌رویه چغندر/ تعهدی برای تحویل محصول مازاد کشاورزان نداریم

مدیر‌عامل شرکت قند بیستون با انتقاد از کشت بی‌رویه چغندرقند در استان گفت: به دلیل تعهد اخلاقی کشت پاییزه سال گذشته کشاورزان چغندرکار سرپل‌ذهاب که روی زمین مانده بود را تحویل گرفتیم و دوره استراحت را از کارخانه سلب کردیم اما با به دلیل هرج و مرج ایجاد شده دیگر تعهدی در قبال تحویل محصول مازاد کشاورزان نداریم.

انتقاد مدیرعامل شرکت قند بیستون از کشت بی‌رویه چغندر/ تعهدی برای تحویل محصول مازاد کشاورزان نداریم
به گزارش فرتاک نیوز،

نشست خبری مدیر‌عامل شرکت قند بیستون با تعدادی از اصحاب رسانه برگزار شد. «بهرام رمضانی» مدیر‌عامل شرکت قند بیستون، با گلایه از کشت بی‌رویه چغندرقند در سال گذشته اظهار کرد: به دلیل افزایش کشت پاییزه چغندر‌قند در سرپل‌ذهاب، اوایل تیرماه سال‌جاری ۴۰‌هزار‌ تن چغندر کشاورزان روی زمین مانده بود و تمامی کارخانه‌های قند که چغندر خود را گاها از استان کرمانشاه خریداری می‌کنند نیز تعطیل و دوران اُورهالشان را می‌گذراندند.

28ba8144-1ef8-4855-a641-c47da93cbe31

وی افزود: به خاطر تعهد اخلاقی حاضر نبودیم حاصل ۹ماه زحمت کشاورزان روی زمین بماند به همین دلیل با وجودی که کارخانه قند بیستون نیاز به استراحت و اُورهال داشت اما تا بیستم مرداد ماه تمامی محصول کشاورزان در سرپل‌ذهاب را تحویل گرفتیم و به دلیل اینکه تصفیه ۲۰هزار‌ تن شکر‌خام را نیز باید انجام‌ می‌دادیم کارخانه تا اوایل شهریور‌ماه فعال بود و تنها حدود ۱۵ روز دوره اورهال کارخانه را در نظر گرفتیم و ۱۵ شهریور‌ماه نیز استارت دوباره کشت بهاره انجام شد و تا‌کنون نیز بدون وقفه در حال فعالیت است.

 به گفته مدیر عامل شرکت قند بیستون، سال گذشته سازمان جهاد کشاورزی استان از چند کارخانه قند در استان‌های دیگر برای انعقاد قرارداد خرید چغندر‌قند استان، دعوت کرد و به دلیل اینکه شرکت قند بیستون پس از اطلاع، اعلام کرد این موضوع باعث هرج و مرج می‌شود و  قراردادی برای تحویل منعقد نمی‌کند کار به وزارت‌خانه کشیده شد.

رمضانی تصریح کرد: با وساطت وزارت‌خانه، جهاد کشاورزی استان کرمانشاه اعلام کرد، الگوی کشت چغندر‌قند ۱۰هزار هکتار است و در همین راستا شرکت قند بیستون و کارخانه قند اسلام‌آباد تعهد کردند به ترتیب ۷۰۰۰ هکتار و ۳۰۰۰ هکتار، چغندرقند این اراضی را تحویل بگیرند تا مشکلی برای کشاورزان چغندرکار ایجاد نشود.

وی اضافه کرد: پس از عقد قراداد متوجه شدیم کارخانه‌های دیگری نیز در استان نفوذ کرده‌اند طی نامه‌ای به استاندار اعلام کردیم که توافق بین ما و جهاد کشاورزی اینچنین بوده و دوباره پای کارخانه‌های دیگر به استان باز شده و شرایط خوبی نیست نامه نگاری‌هایی انجام شد اما هیچ اقدامی صورت نگرفت.

مدیر‌عامل شرکت قند بیستون اضافه کرد:در فصل برداشت برای کشاورزان نوبت‌‌دهی انجام می‌شود،برخی از کشاورزان محصول خود را برداشت می‌کنند و تا زمان رسیدن نوبت آن را بین مزارع قرار می‌دهند و هزینه حملی را متقبل می‌شوند، گاها به دلیل اینکه سیستم دلالی در استان فعال است و کشاورز نمی‌خواهد هزینه‌ای برای حمل پرداخت نماید محصول خود را به دست دلالان می‌سپرند و در ادامه مشکلاتی دیگری همچون ثبت سنجش عیار پایین و عدم پرداخت به موقع مطالبات برای آنها ایجاد می‌شود، کارخانه‌های قند استان نیز با وجود داشتن قرارداد و سفته و مدارک ضمانتی به دلیل بالا بودن زمان دادرسی از شکایت صرفنظر کرده و برای خرید چغندر‌قند مورد نیاز خود به استان‌های دیگر مراجعه می‌کنند.

  وی افزود: جهاد کشاورزی هیچ نقشی در تولید چغندر ندارد بذر و ادوات مورد نیاز را کارخانه‌های قند تامین می‌کنند اما خود را متولی اعلام می‌کند و در عمل کاری انجام نمی‌دهد به استاندار کرمانشاه اعلام کرده‌ام با وجود کشت بی‌رویه چغندر، سال آینده به دلیل بی‌برنامگی مسئولین باز هم با بحران روی زمین ماندن چغندر کشاورزان روبرو خواهیم بود.

وی گفت: با این روند احتمال ایجاد مشکلاتی برای چغندکاران وجود دارد و شرکت قند بیستون اعلام می‌کند دیگر تعهدی نسبت به کشاورزان ندارد و اگر محصول آنها بازهم روی زمین بماند تحویل نخواهد گرفت.

 رمضانی در ادامه اقدام ارزشمند این کارخانه را راه‌اندازی تصفیه‌خانه عنوان کرد  و گفت: بر اساس اعلام سرپرست حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه، شرکت قند بیستون از ابتدای فصل تابستان ۱۴۰۳ از فهرست صنایع آلاینده خارج شده است و جز صنایع سبز استان محسوب می‌شود.

6

4

3

2

وی اعتبار صرف شده برای راه‌اندازی این تصفیه‌خانه را بیش از ۱۵ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: در سال‌های گذشته یک درصد از کل فروش محصول کارخانه به دلیل آلاینده بودن کارخانه باید به محیط زیست پرداخت می‌شد، با راه‌اندازی این تصفیه‌خانه سالانه حدود بیست میلیارد تومان در هزینه‌های کارخانه صرفه‌جویی می‌شود که در این زمینه هزینه صرف شده برای راه‌اندازی این تصفیه‌خانه طی یکسال به کارخانه بازخواهد گشت.

 این مسئول از برنامه‌ریزی برای افزایش ظرفیت تولید شکر در این کارخانه نیز خبر داد و گفت: در نظر داریم ظرفیت این کارخانه را از ۳۰۰۰ تن به ۵۰۰۰ تن برسانیم و در این زمینه با یک شرکت آلمانی رایزنی‌های انجام داده‌ایم و قرار است تا پایان آبان‌ماه سال‌جاری پیشنهاد قیمت و نحوه توسعه را بدون اینکه برنامه‌های کارخانه متوقف شود به ما ارائه دهند.

مدیر عامل شرکت قند بیستون در گوشه دیگری از سخنانش به نحوه نوبت‌دهی کشاورزان هنگام تحویل محصول و حمل به شرکت قند بیستون اشاره کرد و بیان داشت: در زمان عقد قرارداد زمان تخمینی تحویل‌گیری با چند روز فاصله به کشاورز اعلام می‌شود و این‌گونه نیست که کشاورز  اطلاعی از زمان تحویل محصول به شرکت قند بیستون نداشته باشد و مدت‌ها معطل بماند تا نوبتش اعلام شود.

 رمضانی با تاکید بر اینکه ملاک اندازه‌گیری عیار چغندر‌قند در کارخانه قند بیستون عیارسنجی این شرکت است گفت: درب قسمت عیارسنجی شرکت به روی تمامی کشاورزان چغندرکار باز است و ممنوعیتی برای حضور آنها در هنگام سنجش عیار محصولشان وجود ندارد.

وی اشاره‌ای هم به نوع بذر ارائه شده به کشاورزان داشت و گفت: تمامی بذر‌هایی که به کشاورزان استان تحویل داده می‌شود اروپایی است و پس از کشت آزمایشی با تایید وزارت جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات کشاورزی، در اختیار کشاورز قرار خواهد گرفت و اینکه کشاورزی اعلام کند بذر بهتری در اختیار دیگر کشاورزان قرار داده شده و بذر در اختیار او بذر خوبی نیست صحت ندارد.

مدیر‌عامل شرکت قند بیستون از پیش‌بینی تحویل‌ حدود ۳۵۰ هزار تن چغندر بهاره در این شرکت خبر داد و افزود: تا‌کنون ۱۸۳ هزار تن چغندر تحویل گرفته‌ایم و پیش‌بینی می‌کنیم بیش از ۴۰ هزار تن شکر نیز در این دوره از کشت در شرکت قند بیستون تولید شود.

گفتنی است؛ خبرنگاران پیش از حضور در نشست خبری از قسمت‌های مختلف این کارخانه شامل تصفیه خانه، خط تولید، محل تخلیه‌بار و... بازدید و از نزدیک با نحوه کار و تولید و در نهایت تصفیه فاضلاب این کارخانه که کاری ارزشمند در حوزه صنایع آلاینده است و در راستای حفظ محیط زیست است، آشنا شدند.

خبرنگار: طیبه دولت‌آبادی

 

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۸۳۶۳۵ //
ارسال نظر