//
کدخبر: ۵۰۰۱۱۰ //

این ضرب‌المثل‌ها از قرآن الهام گرفته‌ شده‌اند

بسیاری از ضرب‌المثل‌های رایج در زبان فارسی ریشه در آیات قرآن دارند و نشان‌دهنده تأثیر عمیق این کتاب آسمانی بر زندگی و تفکر ایرانیان هستند.

این ضرب‌المثل‌ها از قرآن الهام گرفته‌ شده‌اند
به گزارش فرتاک نیوز،

به نقل از خبرگزاری حوزه،  قرآن کریم نه تنها کتاب هدایت، بلکه منبعی غنی برای فرهنگ و ادبیات ایرانیان بوده است. بسیاری از ضرب‌المثل‌های رایج در زبان فارسی ریشه در آیات قرآن دارند و نشان‌دهنده تأثیر عمیق این کتاب آسمانی بر زندگی و تفکر ایرانیان هستند. در این مطلب، به بررسی برخی از این ضرب‌المثل‌های آموزنده و ارتباط آن‌ها با آیات قرآن می‌پردازیم.

 قرآن کریم بر فرهنگ و ادبیات ایرانیان تاثیرات فراوانی داشته است. برخی ضرب المثل ها و کنایه ها ریشه دینی و قرآنی دارند و شناخت این ضرب‌المثل‌ها نه تنها آگاهی ما را از میراث فرهنگی‌مان افزایش می‌دهد، بلکه ارتباط ما با آموزه‌های قرآنی را نیز تقویت می‌کند.

برخی از این ضرب المثل های آموزنده و پرکاربرد را در ادامه می خوانیم:

از تو حرکت، از خدا برکت

– برگرفته از آیه «وَ أَن لَیْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَی» (نجم، ۳۹) – “و اینکه برای انسان چیزی جز تلاش او نیست.”

دروغگو دشمن خداست

– برگرفته از آیه «إِنَّ اللَّهَ لَا یَهْدِی مَنْ هُوَ مُسْرِفٌ کَذَّابٌ» (غافر، ۲۸) – “همانا خداوند کسی که افراط کننده و دروغگو است را هدایت نمی‌کند.”

پشت سر کسی غیبت نکن، پشت سرت غیبت کنند

– برگرفته از آیه «وَلَا یَغْتَبْ بَعْضُکُمْ بَعْضًا» (حجرات، ۱۲) – “و بعضی از شما غیبت بعضی را نکند.”

هرچه کنی به خود کنی، گر همه نیک و بد کنی

– برگرفته از آیه «إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِکُمْ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا» (اسراء، ۷) – “اگر نیکی کنید، به خودتان نیکی کرده‌اید و اگر بدی کنید، به خودتان بد کرده‌اید.”

خدا روزی‌رسان است

– برگرفته از آیه «إِنَّ اللَّهَ هُوَ الرَّزَّاقُ ذُو الْقُوَّةِ الْمَتِینُ» (ذاریات، ۵۸) – “همانا خداوند همان روزی‌رسان و صاحب قوت استوار است.”

به نیکی یاد کن تا به نیکی یاد شوی

– برگرفته از آیه «فَاذْکُرُونِی أَذْکُرْکُمْ» (بقره، ۱۵۲) – “پس مرا یاد کنید تا شما را یاد کنم.”

گر صبر کنی ز غوره حلوا سازی

– برگرفته از آیه «فَصَبْرٌ جَمِیلٌ» (یوسف، ۱۸) – “پس صبری نیکو [بهتر است].”

هرکه با آل علی درافتاد، ور افتاد

– برگرفته از آیه «إِنَّ اللَّهَ مَعَ الَّذِینَ اتَّقَوْا وَالَّذِینَ هُمْ مُحْسِنُونَ» (نحل، ۱۲۸) – “همانا خداوند با کسانی است که تقوا پیشه کرده و نیکوکارند.”

عذر بدتر از گناه

– برگرفته از آیه «ثُمَّ لَمْ یَکُنْ لَهُمْ جَوَابٌ إِلَّا أَنْ قَالُوا إِنَّا کُنَّا ظَالِمِینَ» (اعراف، ۵) – “سپس هیچ جوابی نداشتند جز اینکه گفتند ما ظالم بودیم.”

هرکه طاووس خواهد، جور هندوستان کشد

– برگرفته از آیه «فَأَمَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَلَهُمْ جَنَّاتُ الْمَأْوَیٰ» (سجده، ۱۹) – “اما کسانی که ایمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند، باغ‌های اقامتگاه بهشت از آنِ آنان است.”

آشپز که دو تا شد، آش یا شور می شود یا بی نمک

- برگرفته از آیه لوْ کَانَ فِیهِمَا آلِهَةٌ إِلَّا اللَّهُ لَفَسَدَتَا ۚ فَسُبْحَانَ اللَّهِ رَبِّ الْعَرْشِ عَمَّا یَصِفُونَ (انبیا ۲۲) - اگر در آسمان و زمین غیر از خدای یکتا خدایانی وجود داشت همانا خلل و فساد در آسمان و زمین راه می‌یافت، پس (از نظم ثابت عالم) بدانید که پادشاه ملک وجود خدای یکتاست و از توصیف و اوهام مشرکان پاک و منزه است.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۰۰۱۱۰ //
ارسال نظر