روش خواندن نماز عید فطر
نماز عید فطر دو رکعت است که نمازگزار باید در هر رکعت بعد از خواندن حمد و سوره پنج تکبیر بگوید. این نماز در اول ماه شوال خوانده میشود و پس از آن خطبه نماز عید فطر توسط امام جماعت بیان میشود.

عید سعید فطر، روز رهایی انسان، از بند گناهان و نافرمانی هاست، روز پاک شدن از آلودگی و پلیدی. پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند: خدای متعالی در روز عید به فرشتگان میفرماید: اَجر آنانی که به وظایف خود عمل کردند چیست؟ فرشتگان میگویند: خداوندا! پاداش آنان به دست توست. سپس خدا میفرماید: شما فرشتگان گواهی بدهید که من بندگان خود را بخشیدم. نماز عید فطر نمازی است که مسلمانان جهان (چه شیعه و چه سنی) در آن روز، بعد از طلوع خورشید نماز عید فطر را برگزار میکنند.
نحوه خواندن نماز عید فطر
نماز عید فطر از دو رکعت تشکیل شده است و در هر رکعت، پس از قرائت سوره حمد، میتوان سورهای دلخواه خواند. البته بهتر است که در رکعت اول، پس از حمد، سوره شمس و در رکعت دوم پس از سوره حمد، سوره غاشیه خوانده شود و یا در رکعت اول پس از سوره حمد، سوره اعلی و در رکعت دوم، سوره شمس خوانده شود. در نماز عید سعید فطر، در رکعت اول، و پس از قرائت حمد و سوره، پنج تکبیر و پنج قنوت خوانده میشود که بعد از هر تکبیر یک بار دستها را به قنوت گرفته و دعای قنوت را میگوییم و در رکعت دوم، چهار تکبیر و چهار قنوت.
دعای قنوت نماز عید فطر
هرچند در قنوت هر دعای قنوتی مانند سایر نمازهای یومیه میتوان خواند و اشکالی ندارد اما بهتر است این دعا در قنوت خوانده شود:
«اَللّهُمَّ اَهْلَ الْکبْرِیاءِ وَالْعَظَمَهِ وَاَهْلَ الْجوُدِ وَالْجَبَروُتِ وَاَهْلَ الْعَفْوِ وَالرَّحْمَهِ وَاَهْلَ التَّقْوی وَالْمَغْفِرَهِ اَسْألُک بِحَقِّ هَذَا الْیوْمِ الَّذی جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمینَ عیداً وَ لِمُحَمَّد صلی الله علیه وآله ذُخراً وَشَرَفاً وَ کَرامَهً وَمَزیداً أَنْ تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تُدْخِلَنی فی کُلِّ خَیرٍ أدْخَلْتَ فیهِ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّد وَ أَنْ تُخْرِجَنی مِنْ کلِّ سوُءٍ اَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّد صَلَواتُک عَلَیهِ وَ عَلَیهِمْ اَللّهُمَّ إنّی اَسْألُکَ خَیرَ ما سَألَکَ بِهِ عِبَادُکَ الصَّالِحوُنَ وَأَعوُذُ بِکَ مِمَّا اسْتَعَاذَ مِنْهُ عِبَادُکَ الْمُخْلَصوُنَ».
وقت خواندن نماز عید فطر
زمان مناسب برای خواندن نماز عید فطر، از زمان طلوع خورشید تا زوال آن (یعنی تا قبل از اذان ظهر) است و اگر از زمان خواندن آن بگذرد قضا ندارد.
البته مستحب است نماز عید را بعد از بلند شدن آفتاب بخوانند. یعنی آفتاب دیده شود و در عید فطر مستحب است بعد از بلند شدن آفتاب افطار کنند، زکات فطره را بدهند و بعد نماز عید را بخوانند.
سایر احکام نماز عید فطر
بخاطر اینکه نماز عیدفطر مستحب است به نیت نماز عید رجاءً به جماعت خوانده شود.
دو خطبه پس از نماز توسط امام در مورد مسائل سیاسی، اجتماعی، دینی و.. گفته میشود که مستحب مؤکد است به خطبه گوش داده شود.
اگر شخصی در تعداد تکبیرها و یا قنوتها شک کند و در محل آن باشد، بنا را به تعداد کمتر گذاشته و ادامه میدهد.
خواندن نماز به صورت فردی و در خانه مشکلی ندارد.
بهتر است نماز در جای مسقف خوانده نشود و محیط باز باشد.
اگر چیزی که باعث سجده سهو میشود در نماز عید فطر پیش آید، احتیاط آن است که سجده سهو را به نیت رجاء انجام دهد.
نماز عید فطر، اذان و اقامه ندارد، مستحب است مؤذن سه بار ذکر: الصلاه بگوید.
مستحب است که در روز عید فطر قبل از نماز با خرما افطار کند.
مستحب است بعد از نماز مغرب و عشا شب عید فطر و بعد نماز صب تا عصر روز عید این تکبیرها گفته شود: اَللهُ اَکبرُ اَلله اَکبرُ، لا اِلهَ اِلّا اللهُ وَ اللهُ اَکبرُ، اَلله اَکبرُ وَ لِله الحَمدُ، اَلله اَکبَرُ عَلی ما هَدانا”.
مستحب است قبل از نماز عید غسل کند و دعاها و اعمال قبل و بعد نماز عید فطر را برای ثواب بیشتر بجا آورد.
مستحب است که در نماز عیدفطر بر زمین سجده کنند و در حال گفتن تکبیرها دستها را بلند کنند و نماز را با صدای بلند بخوانند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.