//
کدخبر: ۱۷۲۸۷۵ //

روند قاچاق دام در کردستان کاهش یافت

رئیس سازمان جهادکشاورزی کردستان گفت: روند قاچاق دام در استان کردستان کاهش یافته است.

روند قاچاق دام در کردستان کاهش یافت
به گزارش فرتاک نیوز،

 خالد جعفری امشب در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق استان که در محل سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، با اشاره به اینکه در یازده ماهه گذشته 175 هزار و 902 مجوز بهداشتی برای دام در استان صادر شده و از کردستان خارج شده، اظهار داشت: از اول تا 15 اسفندماه جاری برای 15 هزار و 196 رأس دام مجوز صادر شده است.

وی افزود: این رقم در قیاس با سال گذشته به‌طور میانگین معادل صدور 15 هزار رأس دام در ماه است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با اعلام اینکه طی سال‌های گذشته و اوایل امسال در بحث اخذ گواهی بهداشتی دام به دلیل اینکه کنترل نمی‌شد، دامداران چندان مقید به اخذ گواهی بهداشتی نبودند، تصریح کرد: این امر بدان معناست که در بهمن‌ماه دو برابر گذشته مجوز صادر می‌کنیم.

وی با بیان اینکه جمعیت دامی در استان حدود سه میلیون واحد دامی است، گفت: بر اساس برآوردهای کارشناسی در سال باید یک میلیون واحد دامی دام مازاد در کردستان برای کشتار داشته باشیم.

جعفری با ذکر اینکه بر اساس نیاز، میانگین کشوری و شرایط اقتصادی، مصرف فرآورده‌های دامی در استان‌هایی که سرانه درآمد پایین دارند، پایین می‌آید، ادامه داد: به همین خاطر در سال حدود 350 هزار واحد دامی مازاد بر مصرف داریم که باید صادر شود.

وی با اذعان به اینکه سال گذشته برای حدود 180 هزار واحد دامی مجوز صادر شده است، اظهار کرد: امسال به دلیل افزایش سختگیری‌های اخیر برای 300 هزار دام مجوز بهداشتی صادر شده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی کردستان با تأکید بر اینکه باید سیاست‌های ملی در استان اجرا شود، گفت: اگر دام عرضه نشود، قیمت حباب بیشتری پیدا می‌کند.

وی با اعلام اینکه تأکید بر این است که به هیچ عنوان جلوی خروج دام به استان‌های مرکزی کشور گرفته نشود، اظهار کرد: اتفاق عجیبی نیفتاده بلکه محدودیت‌های بی‌مورد استان‌های دیگر منجر به بروز مشکل شده است.

جعفری با ذکر اینکه کردستان در بحث دام، یک استان صادرکننده است، افزود: بسیاری از دامداران ما جرأت ندارند دامشان را به کشتارگاه بفرستند چراکه این اقدام نیازمند اخذ مجوزهاست.

رئیس سازمان جهادکشاورزی کردستان با اعلام اینکه دام باید هویت‌دار باشد، بیان کرد: یک پروسه زمانی شش ماهه برای دام سنگین و فرصت زمانی یکساله برای دام سبک داده شده است، ولی چون هنوز هویت‌گذاری دام انجام نشده و قانون قبل از آن اجرا می‌شود، واحدهای کوچک با مشکل روبرو شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه بجز کشتارگاه سنندج، بقیه نیاز دامی کردستان از داخل خود استان تأمین می‌شود، گفت: اگر امروز دام تأمین نمی‌شود بدان خاطر است که دامدار ما جرأت ورود دام ندارد چون شرایط بهداشتی بودن با بسیاری از دام‌ها همخوانی ندارد.

جعفری با بیان اینکه قیمت فرآورده‌های گوشتی در استان با میانگین کشوری اختلاف قیمت چندانی ندارد، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه قیمت دام در استان با قیمت تمام شده در مرز کم شده و به تبع سخت‌گیری‌هایی نیز لحاظ می‌گردد، روند قاچاق دام در استان کردستان کاهش یافته است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی کردستان با درخواست اینکه جابجایی دام در داخل استانی محدود نشود، یادآور شد: به هر میزان دام به کشتارگاه صنعتی سنندج تحویل داده شود، در بازار توزیع می‌شود.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: تسنیم
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۷۲۸۷۵ //
ارسال نظر