کمیته مبارزه با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در جوانرود برگزار شد
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان جوانرود از برگزاری کمیته مبارزه با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در این شهرستان و مصوبات جلسه فوق با حضور جمعی از نمایندگان ادارات خبر داد.
و به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، کمیته مبارزه با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان هفته جاری در فرمانداری جوانرود با حضور ادارات ذی ربط در این شهرستان برگزار شد.
احمد امیری با اشاره به مصوبات جلسه کمیته مبارزه با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در فرمانداری جوانرود، گفت: مصوب شد هماهنگی لازم با دهیاران و شوراهای اسلامی روستا در امر گزارش دهی موارد تلفات غیر عادی در طیور بومی به دامپزشکی شهرستان و نیز همکاری و مساعدت لازم در خصوص نمونه برداری از طیور مشکوک با اکیپ های دامپزشکی را به عمل آورند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان جوانرورد با بیان اینکه از دیگر مصوبات این کمیته ایجاد هماهنگی لازم با دهیاران و شوراهای اسلامی روستا، در خصوص استفاده از توان و تجهیزات در راستای کنترل بیماری با دامپزشکی همکاری و مساعدت لازم را به عمل آورند، خاطرنشان کرد: مقرر شد راهداری و حمل و نقل جاده ای و شهرداری با استفاده از توان لجستیکی خود همکاری لازم با اداره دامپزشکی برای معدوم سازی لاشه های تلف شده را به عمل آورند.
وی به مصوبات بخش راهداری و شهرداری نیز اشاره و عنوان کرد: مقرر شد اداره حفاظت محیط زیست نسبت به مراقبت فعال و پایش مستمر تالاب ها و زیستگاه های پرندگان مهاجر اقدام لازم را در دستور کار قرار دهد.
این مسؤول به مصوبات کمیته فوق در بخش محیط زیست اشاره و بیان کرد: مقرر شد اداره محیط زیست نسبت به ممنوعیت شکار و زنده گیری پرندگان و عرضه فرآورده های آن اقدام را داشته باشد، همچنین هرگونه تلفات را در پرندگان وحشی و مهاجر به دامپزشکی اعلام کنند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان جوانرود ادامه داد: اداره حفاظت محیط زیست بایست در صورت مشاهده هرگونه تلفات نسبت به معدوم سازی آن در تالاب ها، مراتع ، آبشخورها و زیستگاه ها بر اساس ضوابط دامپزشکی اقدام کند، همچنین از مصوبات مهم دیگر این است، که اداره حفاظت محیط زیست نسبت به برگزاری دوره های آموزشی جهت شکارچیان دارای پروانه (مجوز شکار) به منظور نحوه رویارویی با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با استفاده از ظرفیت سمن ها وارد عمل بشود.
وی با بیان اینکه اتاق اصناف نیز طبق مصوبات بایست نسبت به ساماندهی پروانه کسب زنده فروشی های مرغ اقدام کند، یادآور شد: مقرر شده شهرداری نسبت به ساماندهی و برخورد با زنده فروشی های مرغ زنده با اخذ دستور قضایی خدمات رسانی کند.
امیری در بخش دیگری از سخنانش به مصوبات این کمیته خطاب به نیروی انتظامی اشاره و تاکید کرد: تصویب شده که نیروی انتظامی نسبت به کنترل تردد خودروهای حمل مرغ زنده به ویژه وانت های دوره گرد که حامل طیور زنده، کودمرغی و فرآورده های خام دامی اقدام کند و خودروهای فاقد گواهی حمل بهداشتی از دامپزشکی نیز توقیف شوند.
این مسؤول ادامه داد: طبق مصوبات کمیته فوق مقرر شده نیروی انتظامی در جلوگیری از فعالیت غیر مجاز مرغ زنده با شهرداری و اتاق اصناف همکاری لازم را به عمل بیاورد.
وی تصریح کرد: در بخش دیگر مصوب شد جهاد کشاورزی در زمان بحران احتمالی در تأمین وسیله نقلیه، نیروی انسانی، تجهیزات مورد نیاز با دامپزشکی همکاری لازم را به عمل آورد، همچنین از فعالیت واحد های مرغداری غیر قابل اصلاح و واحد های غیر مجاز جلوگیری کند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان جوانرورد گفت: طبق مصوبات کمیته، جهاد کشاورزی موظف شده اصول بهداشتی و امنیت زیستی طیور بومی روستایی را ساماندهی کند.
این مسؤول با بیان اینکه دامپزشکی موظف است مراقبت های فعال و غیر فعال صنعتی و روستایی را تشدید کند، تاکید کرد: گزارش های وقوع تلفات سریعا توسط دامپزشکی پیگیری خواهد شد، همچنین کلاس های آموزشی ویژه پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان توسط کارشناسان دامپزشکی و شبکه بهداشت با همکاری بخشداری ها تابعه و جهاد کشاورزی جهت شورا های اسلامی روستا و دهیاران اجرایی میشود.
وی به مصوبات مربوط به دامپزشکی و شبکه بهداشت نیز اشاره و عنوان کرد: مقرر شد شبکه بهداشت نسبت به پایش و مراقبت بیماری افراد در معرض خطر اقدام لازم را انجام دهد.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان جوانرود اظهار داشت: طبق مصوبات فوق، شبکه بهداشت و درمان بایست از طریق بهورزان نسبت به شناسایی کانون های احتمالی، ضمن اقدامات لازم، اطلاع رسانی و ارائه هشدارهای لازم را در راستای پیشگیری از بروز موارد انسانی اقدام لازم را داشته باشد.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.