طرح اصلاح بناهای تاریخی کرمانشاه گام موثری در احیای بافت تاریخی است /از مالکین بناهای تاریخی جهت بازسازی هزینه ای اخذ نخواهد شد
![طرح اصلاح بناهای تاریخی کرمانشاه گام موثری در احیای بافت تاریخی است /از مالکین بناهای تاریخی جهت بازسازی هزینه ای اخذ نخواهد شد](https://cdn.fartaknews.com/thumbnail/mMVMKyDYUlJn/p_IUuvJQB-2mJilBKQWxvj1X0IDqLxtDOLlM_hFGPQJCZcp8aGL98TV13cckHCnCJhFQFliTHSDFq1zjMSGJ9b0RSLXFD0lrUYn3iexq-IEufcfoMhc52Du02q7vzrvJ/photo_2020-12-10_16-00-09.jpg)
معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه گفت :طرح اصلاح بنا های تاریخی کرمانشاه گام موثری در احیای بافت تاریخی است و از مالکین بناهای تاریخی با تایید کاربری از سوی میراث فرهنگی جهت بازسازی هزینه ای اخذ نخواهد شد.
نشست خبری معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه با اصحاب رسانه امروز ۲۰ آذرماه ۹۹ برگزار شد بهزاد مسعودی اصل معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه در ابتدای این جلسه اظهار داشت: حوزه معاونت فنی شهرسازی و معماری یکی از حوزههای شهرداری است که اقدامات مهمی در بحث کیفیت ساختمان ها از لحاظ سیما و منظر شهری و آیتم هایی که معماران و شهرسازان بر روی آن دقت میکنند انجام داده است که بازخورد آن در آینده در شهر دیده خواهد شد.
وی افزود: در طول ادوار گذشته هیچ اقدام مناسبی در جهت احیای بافتهای تاریخی است انجام نشده که به صورت ملموس در بافت تاریخی کرمانشاه قابل مشاهده است در این زمینه جلسات متعددی با میراث فرهنگی برگزار شد و نهایتا طرح اصلاح بافت تاریخی انجام گرفت که گام موثری در احیای بافت تاریخی استان خواهد داشت و مالکین این ساختمان ها می توانند بدون اخذ هزینه برای بازسازی و احیا کاربری هایی که مورد حمایت میراث فرهنگی است اقدام نمایند،ضمن اینکه لایحه ای هم به شورای شهر کرمانشاه ارائه شده که ساختمان های با ارزش تاریخی ثبت ملی شده نیز از این طرح استفاده کنند که در صورت مصوب شدن، سبب زنده سازی بافت های تاریخی هم از نظر کالبدی هم اجتماعی خواهد شد.
معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه در ادامه با اشاره به بافت های فرسوده و نا کارآمد نیز گفت: عمدترین مشکلات این بافت ها مربوط به ساخت و ساز غیرمجاز و شکل گیری غیر اصولی است که هیچگونه اصول شهرسازی بر آنها حاکم نیست، در گذشته دفاتر تسهیلگری با نگاه اجتماعی پهنه بندی هایی برای این بافت ها در نظر گرفته بود و مشاورینی هم برای هر یک از این پهنه ها انتخاب شد که این مشاوران در جریان آسیب های اجتماعی هر منطقه قرار داشتند که کاستی های موجود در کاربری ها در از سوی مشاوران اعلام گردید و در جهت کاهش آسیب در این منطقه گام مهمی برداشته شد.
ایشان بیان داشت :در گام بعدی تفاهم نامه ای با استانداری، شهرداری و وزارت کشور منعقد شد که در این زمینه رویکرداجتماعی به رویکرد نوسازی و طراحی شهری تغییر کرد و در امتداد مسیر دفاتر تسهیلگری خدمات انجام گرفت که اگر این اتفاق حمایت شود مشکلات بافت فرسوده اصلاح خواهد شد.
مسعودی اصل؛ طرح تفضیلی شهر کرمانشاه مصوب سال ۱۳۷۶ را یکی از ناکارآمد ترین طرح تفضیلی دانست که در کلان شهرها انجام گرفته و گفت: علیرغم اینکه در چند سال اخیر اصلاحات خوبی انجام گرفته است ولی هنوز به درجه مطلوبی نرسیده ایم که مصداق بارز این تخلفات در زمینه پروانه های صادر شده ، عدم کیفیت ساختمان ها، نا مناسب بودن ساختمان ها، نبود سیما و منظر مناسب و... در سطح شهر قابل مشاهده است که به اصلاح طرح تفضیلی پرداختیم و با شناخت ضعف ها اصلاحات را به گام گام پیش بردیم و به صورت مرحله به مرحله در کمیسیون تایید کردیم و به محض اصلاح طرح تفضیلی در بازه زمانی دو ماهه تاثیرات آن در شهر قابل مشاهده خواهد بود.
وی تصریح کرد: در زمینه تسهیلگری و صدور پروانه استعلامات ویژه ای انجام میشد که این مراحل را حذف کردیم و در استعلامات ضروری هم قید شد که ظرف مدت یک هفته پاسخگویی انجام شود و در این پروسه حذف تسهیلگری صدور پروانه ها به مراتب بهتر انجام شد.
وی گام بعدی در حوزه معاونت فنی و معماری شهر داری را ایجاد درگاه الکترونیکی در بحث پروژه های سرمایه گذاری دانست و گفت: اگر این درگاه الکترونیکی برای استعلامات کل پروانه های ساختمانی حاکم شود گام بلندی در حذف فرایندهای غیر ضروری و تسهیلگری در امور صدور پروانه ها خواهد بود.
معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه در ادامه یاد آور شد: سیستم ماده صد ما ازسیستم دستی به سیستم کاملا الکترونیکی و مکانیزه تبدیل شده و فرایند تشکیل پرونده ماده صد تا صدور رای الکترونیک گردید و بدون هیچگونه دخل تصرف انسانی با سلامت، دقت بیشتر و شفافیت موضوع کمک خواهد کرد، و در این زمینه فرایند ابلاغ رای هم سرعت بیشتری پیدا کرده است.
این مقام مسئول همچنین از راه اندازی سیستم جامع شهرسازی در کل مناطق شهرداری خبر داد و گفت: این سیستم از کاملترین سیستم هایی است که در کلان شهرهای شهرداری در حال انجام است.
مسعودی اصل، یکی از گام های مهم در ساخت و ساز ها را اهمیت به فضای باز ساختمانها توسط سازندگان دانست و گفت: برای اصلاح و تمرکز بر این موضوع طرح دو مرحله ای کردن صدور پروانه ها را برنامه ریزی کردیم که در دو مرحله ساخت و ساز در ساختمانها کنترل می شود.
به گزارش فرتاک نیوز، ایشان افزود: گام بعدی در کنترل ساخت و ساز دسته بندی گزارشات مهندسین ناظر به صورت الکترونیکی بود که با این روند اتفاقات، تخلفات و کاستی ها دیده میشود.
وی از اقدامات دیگر معاونت فنی شهرسازی را دسته بندی های مختلف در زمینه نمای ساختمان ها عنوان کرد و گفت: ساختمانها بر اساس موقعیت مکانی پر اهمیت ،کم اهمیت و با اهمیت دسته بندی شدند و دستور العملی تنظیم گردید که بر اساس آن غیر از کنترل نقشه و سازه، نمای ساختمان ها هم کنترل می شود و کمیسیون نظام مهندسی باید نماها را تایید کند.
معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه با اشاره به قانون پیش خرید ساختمانها نیز خاطر نشان کرد: در شهر کرمانشاه قانون پیش خرید در هیچ کجا اجرایی نشده است دستور العمل هایی تدوین شد و بر اساس آن آیتم های موجود در قراردادها و نحوه اجرای آن اعلام شد که در این زمینه چالش های موجود در زمینه سند برطرف گردید وآنچه توسط مردم خریداری می شود قابل اطمینان است که این دستورالعمل ابلاغ شده و به زودی اجراییخواهد شد.
مسعودی اصل، در ادامه با اشاره به راه اندازی کمیسیون معماری نیز اظهار داشت:حدود ۴۵۰ پرونده در شهرداری کرمانشاه وجود داشت که لاینحل بودند آیین نامه ای مصوب شد که بر اساس آن اختیاراتی به شورای معماری داده شد که مشکلات پرونده های لاینحل اجرایی گردد و گام مهمی درجهت حل مشکلات مالکین این ساختمانها و شهرداری بود.
ایشان یاد آور شد: پیاده راه سازی در همه جای دنیا یکی از الگوهای محوری است که در زمینه های مختلف کمک شایانی در بحث توسعه خواهد کرد، در کرمانشاه هم با توجه به بافت تاریخی خیابان مدرس این مکان انتخاب شده که در زمینه شهرسازی ، اقتصادی، اجتماعی و.. در حال بررسی است و انشااله الگوی موفقی در کرمانشاه خواهد بود
خبرنگار:#طیبه دولت آبادی
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.