ارزیابی مقاومت ۱۲ بنای تاریخی کرمانشاه در برابر زلزله
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه از انجام مطالعات ارزیابی میزان خطرپذیری و مقاومت ۱۲ بنای تاریخی شهر کرمانشاه در برابر زلزله خبرداد.

ایمان عشایریدر نشست تخصصی خطر پذیری زلزله و توانمندسازی بناهای تاریخی که به مناسبت روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی در ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: زلزلهها در هیچ کجای دنیا یکنواخت رخ نمیدهند و مردم هر منطقه متناسب با مخاطراتی که با آن مواجه هستند، خود را برای ادامه زندگی آماده میکنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به زلزله خیز بودن کشور ایران خصوصا منطقه زاگرس به دلیل قرار گرفتن آن روی لبه یک صفحه اصلی، گفت: در استان کرمانشاه مجموعا سه گسل فعال وجود دارد که یکی از آنها در شرق استان، یکی در شهرستانهای کرمانشاه و اسلام آبادغرب و دیگری در غرب استان است که زلزله سال ۱۳۹۶ ازلگه ناشی از فعالیت این گسل غرب بودهاست.
او تصریح کرد: پس از زلزلهای که در ۲۱ آبان سال ۱۳۹۶ رخ داد، دانشگاه رازی کرمانشاه تمرکز خود را روی مسئله زلزله افزایش داد و مطالعاتی در این زمینه انجام شد.
عشایری افزود: یکی از مطالعات انجام شده، مربوط به میزان خطر پذیری بناهای تاریخی کرمانشاه در برابر زلزله بودهاست، که مطالعات ۱۲ بنای تاریخی در داخل شهر کرمانشاه شامل ۱۰ مسجد و دبیرستان کزازی و تکیه بیگلربیگی انتخاب شدند.
او ادامه داد: مساجدی که در این مطالعات مورد بررسی قرار گرفتند، بین ۱۱۰ تا ۱۴۰ سال قدمت دارند و جزو آثار تاریخی شهر کرمانشاه به شمار میروند.
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه برای بررسی میزان آسیب پذیری این بناها در مقابل زلزله مطالعات دقیقی به روشهای مختلف انجام شد، گفت: انجام این مطالعات به ما کمک کرد تا بفهمیم که در صورت وقوع یک زلزله کدام بخشهای این بناهای تاریخی بیشتر در معرض خطر تخریب قرار دارند و میزان استحکام بناها در مقابل زلزله چقدر است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.