پایاننامه فروشی در دانشگاهها اتفاق افتاده است
من 10 عنوان کتاب منتشر کردهام که هفت عنوان آن تالیف و سه عنوان ترجمه است حدود 100 مقاله منتشر کردهام، حدود 15 طرح پژوهشی داشتهام که به فنآوری رسیده است
![پایاننامه فروشی در دانشگاهها اتفاق افتاده است](https://cdn.fartaknews.com/thumbnail/SNWj24UxfKhk/p_IUuvJQB-2mJilBKQWxvj1X0IDqLxtDyUgzRGJxjc1cGZ3vM-iFJE_oBnIHmGAlbIrI-F_GqBAJdFXUUYjjlsD0dLV3xuLqQHS3XWZxFj5ABC56oWB6IpjeE64SqdlY/%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1+%D9%85%D8%AC%D8%B0%D9%88%D8%A8%DB%8C.jpg)
به گزارش - فرتاک نیوز: دکتر غلامحسین مجذوبی یکی از دانشمندان شناخته شده دانشگاه بوعلی در همدان است او این روزها علاوه بر تدریس و پژوهش در دانشگاه ریاست بنیاد نخبگان همدان را هم برعهده دارد.
مجذوبی درحوزه پژوهش مقامهای زیادی کسب کرده و بارهای طرحهایش در جشنوارههای بینالمللی و کشوری مطرح و برگزیده شده است.
آخرین موفقیت او کسب مقام پژوهشگر برتر وزارت علوم در سال جاری بود که با کسب 200 امتیاز در بخش مقاله به این موفقیت دست یافت. به بهانه این انتخاب با پرفسور مجذوبی درباره کارنامه پژوهشیاش و وضعیت پژوهش در دانشگاه بوعلی گفتوگو کردهایم.
ابتدا ازدوره تحصیل بگویید؟
تحصیلات را در دبیرستان ابنسینای همدان به پایان رساندم دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد را در دانشکده فنی دانشگاه تهران بودم و برای گذراندن دوره دکتری به انگلستان رفتم و پس از بازگشت در دانشگاه بوعلی مشغول به کار شدم.
از چه دورهای وارد کار پژوهش شدید؟
زمینه کار پژوهشی من بیشتر درباره رفتار مکانیکی مواد است این فیلد کار من از دوران تحصیلات دکتری یعنی سال1986 آغاز شد در طول 30 سال گذشته مدام ادامه داشته است.
چه تعداد از پژوهشهای شما به فنآوری رسیده، مهمترین مورد آنها چه بود؟
یکی از کارهای عمدهای که من انجام دادهام تاسیس یک آزمایشگاه پژوهشی در زمینه علم مواد بوده و به جز یک یا دو دستگاه سایر دستگاهها و تجهیزات را خودم طراحی کردهام و ساختهام. این آزمایشگاه یکی از بهترین مراکز آزمایشگاهی علم مواد در کشور است و دانشجویان زیادی از سایر دانشگاهها به دانشگاه بوعلی میآیند و کارهای آزمایشگاهی را انجام میدهند.
دانشجویان شما در چه زمینهای کار میکنند؟
دانشجویان من طبعتا درهمین زمینه کار میکنند و مقالههایی که منتشر میکنند در زمینه علم مواد است. دهها دانشجوی ارشد و دکترا فارغالتحصیل کردهام بیشتر افراد موفقی هستند.
برای آشنا شدن مخاطبان ما لطفا از کارنامه پژوهشی خود بگویید؟
من 10 عنوان کتاب منتشر کردهام که هفت عنوان آن تالیف و سه عنوان ترجمه است حدود 100 مقاله منتشر کردهام، حدود 15 طرح پژوهشی داشتهام که به فن آوری رسیده تعدادی از آن با صنایع دفاع بوده و بیش از 10 اختراع در زمینه کاری خودم داشتهام دستگاههایی که ساختهام ثبت اختراع علمی شده و به تایید سازمان پژوهشهای علمی صنعتی رسیده است و بارها در کنفرانسهای علمی خارجی شرکت کردهام و مقالات زیادی را در ژورنالهای بینالمللی داوری کردهام.
دانشگاه بوعلی از نظر پژوهش چه وضعیتی دارد؟
آمار دقیقی از فعالیتهای پژوهشی دانشگاه بوعلی ندارم اما میدانم به لحاظ تعداد مقاله و آمار مقاله در بین دانشگاههای برتر کشور هستیم پارسال بالاترین درصد رشد تولید مقاله را در کشور داشتهایم که در مجلههای علمی و پژوهشی چاپ شده است.
در این بخش دانشجویان بیشتر دخیل هستند یا استادان؟
تولید علم محصول کار هر دو است اما در دانشگاه بوعلی استادان خوبی داریم این استادان هستند که سرپرستی وهدایت میکنند اگر مقالهای تولید میشود تحت تاثیر هدایت استاد است.
کسب عنوان پژوهشگر برتری شما و این موفقیت اعتباری برای استان است از پیشینه این جایزه بگویید؟
جشنواره انتخاب پژوهشگر برتر هر ساله از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری با همکاری وزارت بهداشت و درمان برگزار میشود در این رقابت تعداد 10 نفر از وزارت علوم، سه نفر از علوم پزشکی و تعدادی هم به عنوان فن آور برتر انتخاب میشوند.
شما در کدام بخش برگزیده شدید؟
من جزء 10 نفری بودم که از سوی وزارت علوم به عنوان پژوهشگر برتر در حوزه فنی مهندسی انتخاب شدم.
انتخاب شما بر اساس کدام کارتان بود؟
انتخاب پژوهشگر برتر درباره یک کار نیست بلکه مجموعه فعالیتهای پژوهشی یک پژوهشگر در پنج سال اخیر است که بر اساس آییننامه امتیاز بندی شده وانتخاب میشود. بهطور مثال برای مقاله باید 100 امتیاز کسب کند یا 20 امتیاز برای طرحهای پژوهشی که به فنآوری رسیده باشد. پس از انتشار فراخوان هر کس فکر میکند شایستگی دارد مدارک را ارائه میکند و اگر دارای شرایط بود انتخاب میشود.
چه تعداد پژوهشگر در این مسابقه شرکت میکنند؟
ما در کشور حدود 2800 دانشگاه داریم که 10 نفر از بین اینها انتخاب میشود امسال از همدان یک نفر انتخاب شد اما مدت چهار سال است که از دانشگاه بوعلی پژوهشگر برتر انتخاب میشود و این اعتبار علمی مهمی برای دانشگاه است که از بین این همه دانشگاه انتخاب میشود.
شما بیشتر به خودتان فکر میکنید یا به هم دانشگاه فکر میکنید؟
افتخاری که دانشجویان یا استادان دانشگاه بوعلی کسب میکنند هم برای خودشان است هم برای دانشگاه. دانشگاه خوب این ویژگی را دارد که اهالی آن دانشگاه را متعلق به خود میدانند و به آن نگاه مثبتی دارند.
علاوه بر اعتبار این جایزه ارزش مادی آن چطور است آیا مانند جایزههای بینالمللی هست که پژوهشگر بتواند تشویق شود و طرحهای آینده را پیگیری کند؟
به آن صورت نیست یک جایزه شخصی میدهند که مقداری پول نقد است اما دانشگاه امتیازهایی قائل میشود و گرنت فرد پژوهشگر بالا میرود. تلاشی که پژوهشگر کسب میکند بسیار بیشتر از جایزهای است که فرد داده میشود.
چند سالی است وقتی دانشجویی میخواهد مقالهای منتشر کند اسم استادش نیز همراه او میآید این چه دلیلی دارد؟
چاپ مقاله معمولا تولید دانشجویان تحصیلات تکمیلی است به همین دلیل وقتی دانشجو پژوهشی را آغاز میکند این استاد است که باید بر کار او نظارت کند و بدون تحصیل خارج از فضای دانشگاه معمولا کمتر کسی به سمت تولید مقاله میرود.
درهمدان پایاننامه فروشی چه وضعیتی دارد؟
پایاننامه فروشی در دانشگاههای غیردولتی و آزاد اتفاقی افتاده چون تعداد دانشجویان زیاد است و قابل کنترل نیست مدرسان نظارت نمیکنند و دلسوز یستند این کار در رشتههای مهندسی و پزشکی این خبرها نیست بیشتر در رشتههای علوم انسانی اتفاق میافتد. این مشکلات مقاله فروشی و پایاننامه فروشی یک مقوله مهمی است که به نظر من جداگانه باید به آن پرداخت.