//
کدخبر: ۹۵۶۳ //

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان: آغاز طرح پخش سیلاب برای مقابله با ریزگردهای خوزستان

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به بازدید هوایی وزیر نیرو از کانون های ریزگرد گفت: طرح پخش سیلاب در کانون های فوق بحرانی گرد و خاک در اطراف اهواز و تامین حقابه تالاب ها به منظور مقابله با ریزگردها عملیاتی می شود.

 مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان: آغاز طرح پخش سیلاب برای مقابله با ریزگردهای خوزستان

احمدرضا لاهیجان زاده پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی متعهد شده اند تمام راهکارهای پخش سیلاب در کانون های گرد و خاک را بررسی کنند و هم اکنون مشاوران و عوامل این 2 وزارتخانه اقدامات خود را در اهواز آغاز کرده اند.

وی افزود: امروز بعد از نشستی که با حضور چیت چیان وزیر نیرو، میدانی معاون وزیر نیرو و شمسایی رئیس سازمان آب و برق خوزستان برای بررسی کانون های گرد و خاک برگزار شد بازدید هوایی از کانون های اطراف اهواز، ماهشهر، امیدیه، هندیجان و تالاب شادگان و رودخانه های جراحی و زهره نیز انجام گرفت.

لاهیجان زاده در ادامه با اشاره به انجام مطالعات شناسایی کانون های گرد و غبار استان اضافه کرد: در این مطالعات هفت کانون ریزگرد شناسایی شد که کانون های 3 و 4 شامل 130 هزار هکتار در شرق و جنوب شرق اهواز قرار دارد.

این مسئول اظهار کرد: بخش دیگری از این کانون ها عرصه های تالابی است که به دلیل تامین نشدن حقابه، مساحت و کاربری تالابی خود را از دست داده و تبدیل به کانون گرد و غبار شده اند.

لاهیجان زاده گفت: تالاب شادگان، محدوده خوریات هندیجان و ماهشهر شامل ده ها هزار هکتار است که تا سال 77 و حتی در سال 82 در زمستان به وسیله سیلاب ها آبگیری می شد اما چندین سال است که هیچ آبی به آنها نمی رسد و خشک شده و بخشی از کانون گرد و غبار را تشکیل داده اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان همچنین تاکید کرد: در این نشست وزارت نیرو متعهد شد تمام راهکارهای تامین حقابه تالاب های شادگان و هورالعظیم را بررسی و اجرایی کند.

وی افزود: یکی از راه های طبیعی تامین آب تالاب شادگان، نهرهای مالح و بحره هستند که مشاوران سازمان آب و برق با همکاری جهاد نصر قرار است لایروبی و تامین آب آنها را اجرا کنند.

لاهیجان زاده با تاکید بر ضرورت تامین حقابه تالاب های استان گفت: در این سال ها مشخص شده است که محقق نشدن حقابه تالاب های شادگان و هورالعظیم چقدر می تواند در اقلیم و شرایط آب و هوایی خوزستان تاثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: طوفان های اخیر نتیجه اتفاقاتی است که طی 20 تا 30 سال پیش رخ داده و اگر از حالا به فکر علاج بخشی آن نباشیم قطعا در آینده خسارت های بیشتری به بار می آید به طور مثال در 8 بهمن امسال کمتر کسی تصور می کرد که ریزگردها به شبکه برق آسیب می رساند.

لاهیجان زاده همچنین با اشاره به مصوبه مقابله با ریزگردها در سال 93 گفت: با وجودی که اعتبار زیادی برای اجرای این مصوبه تامین نشد، اما با بسیج امکانات و توانمندی های استان اقدامات خوبی صورت گرفت که احیای تالاب هورالعظیم و نهالکاری و مالچ پاشی 10 هزار هکتار از بیابان های استان و خرید دستگاه های سنجش آلودگی هوا از آن دسته است.

وی تاکید کرد: در صورت تمدید و تامین اعتبار کامل این مصوبه می توان چند برابر این اقدامات را برای مهار کانون های گرد و غبار و کاهش این پدیده به اجرا درآورد.

بر اساس این گزارش، در پی وقوع طوفان گرد و خاک در 8 بهمن شبکه برق خوزستان دچار اختلال شده و چندین روز قطع برق، آب و تلفن و اینترنت و تعطیلی مدارس را موجب شده است.

جمعی از مردم اهوازدر اعتراض به این نابسامانی ها چندبن بار در مقابل استانداری خوزستان تجمع کرده و خواهان چاره اندیشی اصولی برای رفع معضل ریزگردهاو مشکلات حاصل ازآن شده اند.

به دستور جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری، وزیر جهاد کشاورزی با همکاری وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه مسئول پیگیری سریع مهار کانون های گرد و غبار شده اند.

منشاگرد و غبار اخیر کانون های اطراف اهواز اعلام شده اند که بخشی از 2 کانون فوق بحرانی ریزگردهای استان هستند.

به گفته ابتکار رئیس سازمان محیط زیست 20 هزار هکتار کانون فوق بحرانی ریزگرد در استان وجود دارد.

 

منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۹۵۶۳ //
ارسال نظر