//
کدخبر: ۱۸۰۵۹ //

چه کشورهایی دانشجو به ایران اعزام می‌کنند؟

به گفته قائم مقام وزارت علوم حدود ۵۲ هزار دانشجوی خارجی در ایران تحصیل می‌کنند.

چه کشورهایی دانشجو به ایران اعزام می‌کنند؟

به گزارش فرتاک نیوز، حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در اموربین الملل، اعلام کرد که در حال حاضر حدود ۵۲ دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های کشور سرگرم تحصیل هستند، اما تنها ۲۳ هزار نفر از آنان در دانشگاه‌هایی وابسته به وزارت علوم سرگرم تحصیل‌اند. اغلب این دانشجویان از کشورهای منطقه به ایران سفر کرده‌اند.

 

۲۳ هزار نفر از این دانشجویان در دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم قرار داشته و مابقی دانشجویان خارجی در جامعة المصطفی، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه های وزارت بهداشت ثبت‌نام کرده‌اند. جامعه المصطفی موسسه‌ای آموزشی در شهر قم است که در حوزه معارف اسلامی و قرآن‌پژوهی دانشجوی خارجی می‌پذیرد. بدین ترتیب بیش از۲۹ هزار دانشجوی خارجی در موسسات غیروابسته به وزارت علوم مشغول تحصیل هستند.

 

سالار آملی نگفت که این دانشجویان از چه کشورهایی به قصد تحصیل به ایران آمده‌اند، اما بنا به آماری که در سال ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ در ایران منتشر شد اغلب این  دانشجویان از کشورهای همسایه و منطقه هستند و در دو سال گذشته حدود ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ نفر به شمار دانشجویانی که در دانشگاه‌های تابع وزارت علوم تحصیل می‌کنند افزوده شده است.

 

براساس گزارش اداره کل دانشجویان غیر ایرانی وزارت علوم، ترکیب دانشجویان خارجی در ایران در سال ۹۳ و ۹۴ نشان می دهد که ۵/ ۴۱ درصد از کشور افغانستان، ۲۰ درصد از سوریه، ۳/ ۲۱ درصد آنان از کشورهای آسیای میانه و ۷/ ۸ درصد از هند و پاکستان هستند.

 

یکی از مشکلاتی که اغلب دانشجویان خارجی با آن مواجه هستند، انزوای نسبی آنان است. دانشجویان خارجی در خوابگاه‌هایی جداگانه‌ای اقامت داشته و تورهای مسافرتی و اردوهای آنها نیز جدا از دانشجویان ایرانی است. به گفته یکی از دانشجویان خارجی، "کاروان راهیان نور"، تنها  اردوی مشترک دانشجویان خارجی و ایرانی است.

 

بسیاری از دانشجویان خارجی ازطریق تفاهم‌نامه‌ها فرهنگی اجازه تحصیل در ایران را می‌یابند. این دانشجویان در کشور خود جزو دانشجویان بورسیه هستند که بر اساس امضای این تفاهم‌نامه‌ها به ایران می آیند. برخی نیز از طریق برنامه تبادل فرهنگی به ایران وارد می شوند، یعنی تعدادی از دانشجویان ایرانی به کشورهای خارجی رفته و در ازای آنها، دانشجویان خارجی به ایران می آیند.

 

جایگاه دانشگاه‌های ایرانی در رتبه‌بندی جهانی در سال ۲۰۱۶

به گفته سالار آملی ایران در سال تحصیلی ۹۴ و ۹۵ حدود ۲۳۵ پروژه مشترک با دانشگاه‌های خارجی داشته است. او افزود که ۵۳۵ استاد ایرانی مقیم خارج نیز "برای برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت، دوره سه ماه، دوهفته‌ای یا برای راهنمایی پایان نامه دانشجویان به کشور ایران آمده‌اند."

 

قائم مقام وزارت علوم درباره کیفیت دانشگاه‌های ایران برای جلب دانشجویان خارجی گفت: « بر اساس آخرین ارزیابی رویترز ۱۳ دانشگاه ایرانی در بین دانشگاه‌های برتر جهان قرار گرفتند.» اما از آنجایی‌که موسسات مختلف با معیارهای متفاوت دست به گزینش دانشگاه‌های برتر می‌زنند، می‌تواند در این زمینه اختلاف اندکی وجود داشته باشند.

 

گزارش نشریه آموزش عالی تایمز پیرامون رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در جهان  در سال ۲۰۱۶ بر اساس بررسی۸۰۰ دانشگاه در ۷۰ کشور جهان به تازگی منتشر شده است.

 

براساس این گزارش، ۸ دانشگاه ایران از لحاظ کیفی در میان ۸۰۰ دانشگاه برتر جهان هستند. نخست دانشگاه علم و صنعت و سپس دانشگاه صنعتی شریف (هر دو در رده ۴۰۱ تا ۵۰۰ دانشگاه اول)، دانشگاه امیر کبیر، دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه علوم پزشکی ایران (رده ۵۰۱ تا ۶۰۰ دانشگاه)، و دانشگاه تهران، دانشگاه خواجه نصیر طوسی و دانشگاه شهید بهشتی (رده ۶۰۱ تا ۸۰۰ دانشگاه را به خود اختصاص داده‌اند.

 

این رتبه‌بندی نسبت به سال گذشته تغییراتی را نشان می‌دهد. در گزارش سال ۲۰۱۵ نشریه آموزش عالی تایمز، دانشگاه شریف در رتبه ۳۰۱ در میان ۳۵۰ دانشگاه اول مورد بررسی و دانشگاه صنعتی اصفهان در رتبه ۳۵۱ در میان ۴۰۰ دانشگاه جای داشتند.

 

منبع: جام نیوز
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۸۰۵۹ //
ارسال نظر