عرضه پسته در بورس، تجربه موفق زعفران را تکرار میکند
رئیس هیات مدیره انجمن پسته ایران با اشاره به این که ورود پسته به بورس کالا معاملات این محصول را از نظر خرید و فروش و قیمتگذاری بهتر از گذشته خواهد کرد، گفت: عرضه بورسی پسته، تجربه موفق زعفران را تکرار میکند.
هرچند بازار خریدو فروش پسته در کشور به سالهای دور برمیگردد و بازار سنتی آن داغ است، اما با ورود این محصول جهانی به بورس کالا، مسیر جدیدی پیش روی تجار داخلی و خارجی قرار می گیرد. محمد صالحی، رئیس هیات مدیره انجمن پسته ایران به رونق معاملات پسته در بورس کالا و رفع محدودیت های داخلی و خارجی در تجارت این بازار امیدوار است. گفت و گوی کوتاه خبرنگار تسنیم با صالحی را در آستانه قرار گرفتن پسته بر تابلوی بورس کالا می خوانید.
* ورود پسته به بورس کالا را چگونه ارزیابی میکنید؟
موافق ورود پسته به بورس کالا هستم و معتقدم با این اتفاق معاملات پسته هم از نظر خرید و فروش و هم ازنظر قیمتگذاری بهصورت بهتری صورت گیرد. تجربهای که در مورد زعفران هم صورت گرفت و بهرغم مشکلاتی که بود اما این محصول خیلی سریع جای خود را در معاملات بورس باز کرد. در مورد پسته نیز موانعی همچون هزینه انبارداری یا سایز و کیفیت پسته مطرح است اما تجربه موفق عرضه بورسی زعفران نشان داده که این مشکلات در زمان کوتاه قابلحل است و به نظر می رسد در بازار پسته نیز شاهد ارتقای کیفیت بستهبندی و بهبود قیمتگذاری خواهیم بود.
*بهعنوان صادرکننده پسته، روش معاملات پسته در دنیا چطور است و آیا ما می توانیم از طریق بورس به حوزه صادرات ورود کنیم؟
بیشترین صادرات پسته در دنیا از سوی ایران، آمریکا و ترکیه است که بخشی از کار آن ها نیز بهصورت سنتی است اما نکته مهم بازاریابی و استفاده از شیوه های مدرن و به روز آمریکا در بازار پسته است. سه شرکت بزرگ در آمریکا وجود دارد که در کشورهای مختلف نماینده دارند و در همان کشورها قرارداد میبندند و پسته را بارگیری میکنند. این روش آنها از سیستم سنتی ما بهتر عمل میکند که در این میان بورس کالا میتواند دریچهای جدید در تجارت پسته باشد و در امر قیمتگذاری کمک بیشتری به فروشندگان و خریداران داخلی و خارجی انجام دهد.
*فکر میکنید بورس کالا بتواند در زمان تحریمها، کمک بیشتری در ورود ارز به کشور داشته باشد؟
بسیار امیدوار هستم. هماکنون ما بهسختی پول خود را وارد کشور میکنیم. بنده بهعنوان یک تاجر ایرانی نمیتوانم پول را از طریق کارت خودم دریافت کنم و باید یک شخص سومی پیدا شود تا حاضر باشد پول من را گرفته و حواله را بهجای من به خریدار بدهد، این کار را بسیار مشکل کرده و همهچیز بر اساس اعتماد و اعتبار صورت میگیرد و متأسفانه هیچ قاعده و اصولی ندارد. انتظار ما این است که با ورود تجار و خریداران به بورس کالا به مرور اینگونه مشکلات حل شود تا ما بتوانیم معاملاتمان در خارج از کشور را بهراحتی با شفافیت انجام دهیم. قطعاً استفاده از شفافیت بورس کالا در درازمدت به سود همه خواهد بود.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.