//
کدخبر: ۲۶۲۸۱۵ //

آیا خرید تلفن همراه را باید به تاخیر انداخت؟

به نظر می‌رسد که بخشی از گرانی اخیر تلفن همراه به کمبود این وسیله ارتباطی در بازار مربوط می‌شود. این وضعیت موقتی است؟ آیا امکان کاهش قیمت وجود دارد؟ آیا باید خرید گوشی را به زمانی دیگر موکول کرد؟ برای یافتن پاسخ سوالات خود با رئیس انجمن واردکنندگان تلفن همراه به گفتگو نشستیم. با ما همراه باشید.

 آیا خرید تلفن همراه را باید به تاخیر انداخت؟
به گزارش فرتاک نیوز،

با کمبود همه برندهای تلفن همراه در بازار مواجه هستیم. امیر اسحاقی، دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه ضمن تائید این موضوع گفت: بخشی از این کمبود به کرونا و مشکلاتی که تولیدکنندگان بزرگ داشته‌اند مربوط می‌شود. شرکت‌های واردکننده هم تقریباً تعطیل و بنابراین ارز آنها باطل شده است. به‌این‌ترتیب زنجیره توزیع مختل شد. در سال جدید هم ثبت سفارش قابل‌توجهی انجام نشده است. بانک مرکزی هم هیچ نوع ارزی اختصاص نمی‌دهد. اگر بانک مرکزی و صمت به این موضوع ورود و به حل آن، کمک نکنند مشکل برطرف نخواهد شد. کشور ما به طور میانگین به یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه گوشی نیاز دارد تا نیاز بازار تامین شود. در دو ماه گذشته حداقل باید یک و نیم میلیون گوشی وارد می‌شد اما این اتفاق نیفتاد. در شرایطی که واردات به شدت افت پیدا کرده است عدم سفارش می‌تواند ضربه نهایی را به زنجیره توزیع وارد کند. ۲۸۶ شرکت واردکننده و بیش از ۷۵ هزار واحد صنفی در بخش فروش فعالیت می‌کنند. امکان ساماندهی این بخش وجود دارد اما این منوط به دخالت وزارت صمت و بانک مرکزی است.

حداقل ۴۵ روز طول می‌کشد

برای بسیاری از شهروندان سوال است که آیا خرید تلفن همراه را باید به تاخیر انداخت؟ دبیر انجمن واردکنندگان در پاسخ این سوال اظهار داشت: «فعلاً هیچ اتفاق خاصی نیفتاده است. اگر بانک مرکزی و صمت همین امروز اراده کنند و ارز قابل‌توجهی اختصاص دهد در خوش‌بینانه‌ترین حالت ۴۵ روز طول می‌کشد که واردات شدت یابد. تعین اولویت کالاها با وزارت صنعت، معدن و تجارت است بااین‌حال واردکنندگان پای‌کار هستند و توان برآوردن نیاز کشور به این وسیله مهم را دارند».

شیب تند قاچاق گوشی

اسحاقی افزود: قاچاق فیزیکی کالا از مرزهای جنوبی و غربی به شدت اوج گرفته است. بانک مرکزی دغدغه جلوگیری از خروج ارز را داشت اما این اتفاق رخ نداده است. تشدید قاچاق فاجعه‌بار است چون به معنای خروج ارز از کشور است. معضل دیگر قاچاق آن است که این نوع کالاها لزوماً اصل نیستند و خدمات بعد از فروش ندارند. این خطر را باید جدی گرفت. تا دو ماه قبل می‌شد گفت که حدود ۹۸ درصد از کالای واردشده، رسمی و شرکتی است و خدمات پس از فروش دارد و نهادهای نظارتی هم می‌توانند نظارت کنند اما اکنون دیگر این‌گونه نیست. کاهش ذخیره قطعات هم به‌شدت پایین است.

به سامانه ۱۲۴ مراجعه کنید

وی در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: «در ارتباط با میزان اهمیت گوشی اختلاف‌نظر وجود دارد. دو سال قبل شماری از افراد به اتهام عدم تامین کالای موردنیاز عموم به زندان رفتند اما حداقل بخشی از بدنه صمت قبول ندارد که موبایل کالایی مهم و اساسی است. ۱۴ میلیون از ۱۵ میلیون گوشی‌ای که سال قبل وارد کشور شد مصرف شده است. در سال‌های گذشته، ارقام به‌مراتب بیشتری هم داشته‌ایم. کالای موجود در بازار با ارز نرخ قدیم وارد شده است و اکنون قیمت ارز افزایش یافته است. توصیه من به مردم آن است که از سامانه ۱۲۴ استفاده کنند چون شرکت‌ها موظف هستند قیمت مصرف‌کننده را در این سامانه ثبت کنند. سقف قیمتی مجاز برای واردکننده مشخص شده است. مردم متناسب با قیمت درج‌شده در این سامانه خرید کنند تا گران نخرند».

وی در ارتباط با نحوه واردات گوشی گفت: «بخش عمده گوشی از عراق و امارات و بخش اندکی هم از طریق چین وارد می‌شود. فناوری موبایل ارزشمند و گران‌قیمت است و همه برندها نمی‌توانند به طور مستقیم با ایران کار کنند».

 

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۶۲۸۱۵ //
ارسال نظر