//
کدخبر: ۳۳۵۹۵۱ //

قیمت گوشت قرمز تا پایان سال تغییر می‌کند؟

رییس شورای تامین دام کشور از تداوم ثبات قیمت گوشت قرمز و در برخی موارد کاهش قیمت‌ها در بازار داخلی خبر داد و گفت: با توجه به شرایط فعلی مازاد جمعیت دامی، تا پایان سال گوشت مورد نیاز کشور تامین است.

قیمت گوشت قرمز تا پایان سال تغییر می‌کند؟
به گزارش فرتاک نیوز،

منصور پوریان افزود: اکنون با جمعیت مازاد دام سبک و سنگین روبه‌رو هستیم، به طوری که جمعیت دام سبک حدود ۷۱ میلیون راس و دام سنگین بیش از هشت میلیون راس است، در حالی که در ۲ سال گذشته جمعیت دام سبک حدود ۶۸ میلیون راس بوده است.

رییس شورای تامین دام کشور اظهار داشت: با توجه به زایش‌های خوب پاییزی جمعیت دام سبک کشور به ۸ میلیون راس خواهد رسید که باید برای مازاد آن چاره‌ای اندیشیده شود.

پوریان اضافه کرد: وضعیت جمعیت دامی کشور و ذخایر گوشت قرمز به گونه‌ای است که در صورت تامین علوفه دامی حتی در بهار سال ۱۴۰۱ نیز با کمبودی در این بخش روبرو نخواهیم شد.

سیاست‌های موفق دولت در حمایت از دامداران و دامپروران

رییس شورای تامین دام کشور تصریح کرد: دولت سیزدهم برای حمایت از دامداران و جلوگیری از ضرر آنان اقدام به خرید حمایتی گوشت قرمز توسط شرکت ‍پشتیبانی امور دام کشور، آزادسازی صادرات دام سبک و سنگین و صدور دامدار کارت کرده است که این امر می‌تواند تاثیر خوبی در تولید و بازار این محصولات داشته باشد.

وی گفت: اکنون شرکت پشتیبانی امور دام کشور هر کیلوگرم گوشت گوسفند نر را با قیمت ۶۲ هزارتومان و گوساله نر را ۵۹ هزار تومان برای حفظ ذخایر از دامداران استان‌های مختلف کشور خریداری می‌کند که بسیار موثر بوده است.

پوریان درباره صادرات دام زنده افزود: دولت اقدامات موثری دراین بخش داشته به طوری که صادرات ۲۰۰ هزار راس دام سبک و ۵۰ هزار راس دام سنگین آزاد شد، اما تولیدکنندگان مدتی است با انباشت دام با اوزان بالا در بخش دام سبک و سنگین روبرو هستند که حمایت از تولید نیازمند افزایش حجم صادرات دام زنده است.

وی اظهار داشت: اکنون قیمت هر کیلوگرم دام زنده سبک و سنگین بین ۵۲ هزار تا ۵۵ هزار تومان و قیمت هر کیلوگرم لاشه گوسفندی در عمده فروشی نزدیک ۱۱۵ هزار تومان و برای گوساله نزدیک ۱۱۰ هزار تومان است.

نهاده‌های دام و طیور نیازمند حمایت دولتی است

رییس شورای تامین دام کشور درباره آزادسازی نرخ ارز و تاثیر آن بر صنعت دامداری و دامپروری کشور گفت: ارز رسمی ۴۲۰۰ تومانی به طور عمده برای واردات نهاده‌های بخش طیور و گاوشیری تخصیص می‌یافت و کمترین میزان مربوط به بخش دام سبک بوده است.

وی تصریح کرد: بخش طیور و گاو شیری وابسته به نهاده‌های دامی و نیازمند تخصیص ارز رسمی است تا تولیدکنندگان بتوانند نهاده‌های مورد نیاز را با قیمت‌های مناسب تامین کنند.

پوریان با بیان اینکه تفاوت زیادی بین قیمت نهاده‌ها با ارز آزاد و رسمی وجود دارد، افزود: اجرای آزادسازی ارز لازم است به زمان دیگری موکول شود، زیرا اکنون تولیدکنندگان با مشکل جدی خشکسالی و کم آبی روبرو هستند بنابراین امکان اینکه با چالش جدی تامین نهاده‌ها روبرو شوند، وجود دارد.

وی افزود: اکنون واردات نهاده‌ها با مشکلاتی روبروست و آزادسازی نرخ ارز می‌تواند موجب افزایش حداقلی قیمت‌ها شود که قیمت تمام شده محصولات دامی نقش بسزایی دارد.

رییس شورای تامین دام از دولت خواست در صورت آزادسازی نرخ ارز تدابیری برای تامین نهاده‌های بخش دام و طیور برای دسترسی آسان به نهاده‌ها با قیمت‌های مناسب بیاندیشد تا تولید داخلی با مشکل جدی روبرو نشود.

مصوبه صادرات دام زنده ۱۴ مهرماه امسال توسط وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ شد.

طبق آمارها نیاز سالانه کشور به گوشت قرمز حدود یک میلیون تن است که بیش از ۸۸۰ هزار تن آن در داخل کشور و حدود ۱۰ درصد آن از محل واردات تامین می‌شود.

اکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله و گوسفندی در بازار به تفکیک از ۱۲۰ هزار تا ۱۷۰ هزارتومان به فروش می‌رسد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: مشرق
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۳۵۹۵۱ //
ارسال نظر