۱۰ مرحله برای ساخت یک رزومه ی حرفه ای
یکی از مهمترین اقداماتی که باید برای یافتن یک شغل مناسب انجام شود، ساخت رزومه کاری استاندارد و حرفهای است.
ازآنجاییکه رزومه کاری بهعنوان اولین پل ارتباطی بین کارفرما و کارجو محسوب میشود، ایجاد یک رزومه کاری استاندارد میتواند تأثیر مستقیمی بر جلب نظر کارفرما داشته باشد. به همین دلیل در این مقاله، مراحل ساخت یک رزومه حرفه ای با استفاده از یک رزومه ساز آنلاین را معرفی خواهیم کرد.
نحوه نوشتن رزومه حرفه ای با استفاده از یک رزومه ساز
همواره توصیه میشود با استفاده از یک رزومه ساز آنلاین، نمونه رزومه کاری خود را ایجاد نمایید. سایتها و اپلیکیشنهای کاریابی مختلف با ارائه رزومه سازهای آنلاین، امکان ایجاد یک رزومه کاری حرفهای را برای کارجویان فراهم کردهاند.
این در حالی است که آشنایی با مراحل ساخت یک رزومه استاندارد، میتواند در ایجاد یک رزومه حرفه ای و تأثیرگذار به شما کمک فراوانی نماید. در ادامه ضمن معرفی مراحل ساخت یک رزومه کاری، به بیان توضیحات بیشتر درباره برخی از این مراحل خواهیم پرداخت. مراحل ساخت رزومه حرفه ای عبارتاند از:
1. اطلاعات تماس
2. خلاصه رزومه
3. سوابق کاری
4. سوابق تحصیلی
5. مهارت های نرم و سخت
6. بیان دستاوردها
7. استفاده از قالب های رزومه کاری
8. استفاده از کلمات کلیدی مناسب
9. بررسی نمونه رزومههای کاری
10. انتخاب یک رزومه ساز آنلاین
1. اطلاعات تماس
یکی از بخش های رزومه کاری در ارتباط با اطلاعات تماس کارجو است. در حقیقت در هنگام نوشتن رزومه، اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی فرد را باید در اولین بخش از آن بیان نمود. چنانچه از یک رزومه ساز آنلاین برای ساخت رزومه کاری خود استفاده میکنید، حتما اطلاعات دیگری مانند شماره تماس و آدرس ایمیل را باید در ابتدای ساخت رزومه و در فرم مربوطه بیان نمایید.
همچنین اضافه نمودن اطلاعات بیشتر مانند آدرس اینترنتی نمونه کارها یا آدرس سایت شخصی، میتواند اطلاعات کارفرمایان را درباره شما تا اندازه زیادی افزایش دهد. از دیگر اطلاعاتی که میتوانید در این بخش از رزومه کاری خود وارد نمایید، آدرس محل سکونت یا نام شهر محل زندگی است. اضافه کردن نام شهر محل زندگی در هنگام نوشتن رزومه کاری، میتواند کارفرمایان را در انتخاب کارجویان بومی یاری نماید.
2. خلاصه رزومه: مهمترین بخش یک رزومه ساز
در حقیقت میتوان بخش خلاصه رزومه را در هنگام رزومه نویسی، مهمترین بخش از یک رزومه دانست. در یک رزومه ساز حرفهای حتما بخشی به نام «خلاصه رزومه» وجود دارد که با استفاده از آن، میتوانید خود را بهعنوان بهترین گزینه استخدامی به کارفرمایان معرفی نمایید.
ازآنجاییکه کارفرمایان ممکن است زمان بسیار کمی را برای خواندن رزومه شما صرف نمایند، بخش خلاصه رزومه به شما کمک میکند تا بتوانید ویژگیهای برجسته خود را بهطور خلاصه و دقیق بیان نمایید. مهمترین بخش از سوابق کاری که در ارتباط با موقعیت شغلی موردنظر است، میتواند در این بخش از ساخت رزومه کاری موردتوجه قرار گیرد.
چنانچه دارای سوابق کاری کمی هستید، میتوانید مهمترین مهارت های مرتبط با فرصت شغلی موردنظر را در بخش خلاصه رزومه بیان نمایید. همچنین در صورت امکان، بهتر است مهارت های مورداشاره در هنگام رزومه نویسی بهصورت کمی بیان شوند.
3. سوابق کاری
یکی از بخش های رزومه که موردتوجه کارفرمایان است، سوابق کاری کارجو است. اطلاعاتی مانند عنوان شغلی، محل شرکت و تاریخ همکاری میتواند در این بخش بیان شود. بااینحال برای ساخت رزومه کاری، بهتر است تنها به ارائه فهرستی ساده از سوابق کاری خود اکتفا نکنید. بلکه ارائه کلمات کلیدی مانند مسئولیتهای پیشین و دستاوردهای شغلی در بخش سوابق کاری، میتواند وجه تمایز شما با سایر رقبای استخدامی باشد.
4. سوابق تحصیلی
برای کار در بسیاری از مشاغل لازم است در رزومه خود، به حداقل مدرک تحصیلی در رشتهای خاص اشاره کنید. بهتر است در بخش سوابق تحصیلی، ابتدا بالاترین مدرک تحصیلی خود را ذکر کرده و به تاریخ شروع و خاتمه تحصیل هم اشاره کنید.
5. مهارت های سخت و نرم
یکی از بخشهای موردتوجه در هنگام رزومه نویسی، بخش مرتبط با توانایی های شما یا همان مهارت های نرم و سخت است. این بخش که میزان توجه شما به توسعه فردی را نشان میدهد، معمولا در انتهای یک رزومه کاری قرار میگیرد. بیان مهارت های مرتبط با موقعیت شغلی موردنظر، میتواند شما را بهعنوان بهترین فرد برای انجام وظایف شغلی معرفی نماید.
از مهارت های نرم در هنگام رزومه نویسی میتوان به روابط عمومی، توانایی در مدیریت و رهبری و مسئولیتپذیری اشاره کرد. همچنین مواردی مانند آشنایی به زبان انگلیسی و مهارتهای کامپیوتری را میتوان جزء مهارت های سخت دانست. با اضافه نمودن برچسبهایی مانند «سطح حرفهای» یا «سطح متوسط»، میتوانید تصویر دقیقتری از میزان تسلط خود به مهارت های سخت و نرم را ارائه دهید.
6. بیان دستاوردها
احتمالا کارفرمایان با مشاهده دستاوردها و افتخارات شما، تحت تأثیر قرار خواهند گرفت. دلیل این موضوع این است که توانایی های شما مورد ارزیابی قرارگرفته و توانستهاید موفقیت خود را در زمینهای خاص به اثبات برسانید.
اگر شما در طول دوران خدمت خود بهعنوان کارمند نمونه انتخاب شدهاید، ذکر این موضوع در هنگام نوشتن رزومه کاری میتواند بسیار مفید باشد. همچنین ذکر مواردی مانند دریافت جایزه یا لوح تقدیر از کارفرما، میتواند وجه تمایزی بین شما و سایر رقبای استخدامی ایجاد نماید.
جمعبندی
در این مقاله با مراحل و نحوه نوشتن رزومه حرفه ای و استاندارد در خدمت شما عزیزان بودیم. چنانچه بهتازگی فارغ التحصیل شده و به دنبال کار میگردید، بهتر است مواردی مانند سوابق تحصیلی، سوابق کاری، مهارت های سخت و مهارت های نرم خود را به شکلی حرفهای در هنگام ساخت رزومه کاری بیان نمایید.
در این مقاله ضمن اشاره به نحوه نوشتن رزومه کاری استاندارد و حرفهای، ساخت رزومه آنلاین را به شما توصیه نمودیم. رزومه سازهای آنلاین ضمن ارائه قالب های رزومه حرفه ای و استاندارد، به ساخت یک رزومه در سریعترین زمان ممکن کمک خواهند کرد.