//
کدخبر: ۴۱۴۹۶۴ //

ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه توسط جهاددانشگاهی

سرپرست صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان با اشاره ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه توسط جهاددانشگاهی اظهار کرد: با توجه به نیاز دانشجویان، دانشگاهیان، پژوهشگران و جهادگران به استفاده از وام‌های قرض‌الحسنه، ۲۲ هزار و ۴۲۹ دانشجو و تعداد ۳ هزار و ۷۶۹ غیردانشجو عضو صندوق هستند.

ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه توسط جهاددانشگاهی
به گزارش فرتاک نیوز،

افسانه بیات سرپرست صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان با اشاره به با اهداف فعالیت این صندوق گفت: هدف اصلی صندوق، کمک به اسلامی شدن دانشگاه‌ها و اهتمام به حضور مؤثر دانشگاهیان در پیشرفت کشور و ایجاد جامعه‌ای متفکر، عدالتخواه، دین مدار، اخلاق‌گرا، قانون‌مدار، خودباور و علم‌محور از طریق گسترش جریان مولد قرض‌الحسنه به جامعه دانشگاهی است و در همین راستا اهدافی همچون «کمک به رفع نیازهای ضروری دانشجویان مانند آموزش، تحقیقات، ازدواج، درمان، مسکن، ایجاد اشتغال و ...»، «معرفی و ارائه الگوی قرض‌الحسنه در راستای حمایت از فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و مشاوره‌ای»، «ترغیب و جلب مساعدت خیرین حقیقی و حقوقی در جهت هم راستایی مسئولیت اجتماعی ایشان با فرهنگ قرض‌الحسنه» و «تلاش در راستای خودکفایی در تأمین هزینه‌های مالی صندوق و افزایش سرمایه آن» را دنبال می‌کند.

وی با ارایه گزارش مختصری از تعداد سپرده، تسهیلات، مبلغ تسهیلات و خدمات صندوق اظهار کرد: با وجود نیاز به مجموعه‌ای قانونی برای جذب، ساماندهی و توزیع عادلانه هدایا، موقوفات و اعتبارات اهدایی خیرین و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی به حوزه‌های علمی و پژوهشی کشور، اساتید دانشگاه و دیگر خیرین بالغ بر ۸۱۷ فقره سپرده در صندوق دارند.

سرپرست صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان جهاددانشگاهی ادامه داد: با توجه به نیاز دانشجویان، دانشگاهیان، پژوهشگران و جهادگران به استفاده از وام‌های قرض‌الحسنه و اعتبارات بدون بهره، تعداد ۲۲ هزار و ۴۲۹ دانشجو و تعداد ۳ هزار و ۷۶۹ غیردانشجو عضو صندوق هستند.

بیات افزود: صندوق با نگاه لزوم حفظ عزت نفس و کرامت انسانی دانشجویان و دانشگاهیان دارای بنیه ضعیف اقتصادی تا کنون تعداد ۱۳ هزار و ۸۸۴ فقره تسهیلات بالغ بر سیصد و بیست میلیارد و دویست و هشت میلیون ریال به دانشجویان نیازمند پرداخت کرده است.

سرپرست صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان در رابطه با برنامه‌های صندوق برای توسعه فعالیت‌ها، جذب منابع و پرداخت تسهیلات گفت: نگاهِ این صندوق بیش از هر چیز معطوف به جذب سرمایه‌های خیرین به‌صورت قرض‌الحسنه است. پیشینه نزدیک به سه دهه فعالیت، پشتوانه‌ای استوار و مبتنی بر راست‌اندیشی و درست‌کرداری به بار آورده است که خیرین ارجمند را در همکاری و همیاری با صندوق آسوده‌خاطر می‌کند.

وی ادامه داد: جامعه دانشجویی به‌صورت خاص و جامعه دانشگاهی به‌صورت عام، ذهنِ خلاق و قلبِ تپنده جامعه هستند و وارد آمدن هرگونه آسیب به این بدنه، منجر به آسیبی فراگیر و گاه جبران نشدنی خواهد شد. به همین ترتیب هرگونه تقویت بدنه انسانی دانشگاه، کامیابی و شادکامیِ جامعه را در پی دارد. گاه پرداخت وام قرض‌الحسنه به میزانی بسیار خُرد، گره از کار فروبسته فردی می‌گشاید که عدم گشودنش ممکن است با توابعی باورنکردنی همراه باشد. ما در همین روزگارِ پر تب‌وتاب، دانشجویانی را داریم که با دریافت تسهیلات اضطراری پانصدهزار تومانی، گرهی از گره‌های زندگی‌شان گشوده شده است.

بیات اظهار کرد: اکنون که در آستانه چهل‌وسومین سالگرد تأسیس جهاددانشگاهی با شعارِ راهبردیِ «الگوی پیشرفت؛ با ایمان، امید و اعتماد به جوانان» هستیم، به پشتوانه تجربه طولانی و شبکه گسترده‌ای که معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه‌های سراسر کشور دارد، صندوق بر آن است تا با گسترش خدمات مالی شفاف (افزایش تعداد، نوع و مبلغ تسهیلات) در راستای انجام مأموریت معاونت فرهنگی، بتواند منابع موجود در قالب فعالیت‌های مسئولیت اجتماعی، جهاددانشگاهی، خیرین و مؤسسات دولتی و خصوصی با تاکید بر جلب حمایت از دانشجویان نیازمند جذب و تبدیل به جریان مولد قرض‌الحسنه کند.

وی افزود: از سوی دیگر صندوق در برنامه جدید خود با جلب خیرین علاقه‌مند در حوزه دانشجویی و سرمایه‌گذاری آنها به ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه با اولویت تحکیم پایه‌های هویت ملی، بومی، خانواده و جمعیت و تبیین و ترویج الگوهای فرهنگ کار، ابتکار و تولید (ازدواج، اشتغال و تحقیقات) می‌پردازد.

سرپرست صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایجاد بستر مناسب جهت جذب بیش از ۳۰ میلیارد تومان اعتبار و توزیع آن در قالب ۴۵۰۰ فقره تسهیلات قرض‌الحسنه طی ۲ سال آینده را از اهداف کوتاه مدت صندوق عنوان کرد.

بیات با اشاره به انجام تبلیغات در جهت گسترش سنت پسندیده و توصیه شده قرض‌الحسنه با استفاده از دو رسانه ایسنا و ایکنا، تصریح کرد: ایجاد ارتباط نزدیک با معاونت‌های دانشجویی دانشگاه‌هایی که شعبه صندوق دارند، توسعه ارتباط با کانون‌های دانشجویی جهاددانشگاهی، برقراری ارتباط با بدنه دولت، صندوق‌ها و نهادهای مختلف خیریه، مجمع خیرین کشور و سلامت از طریق خیرین صندوق و دیگر راه‌های ارتباطی جزو برنامه‌های پیش روی این صندوق است.

وی در پاسخ به این سؤال که در جهاددانشگاهی به چه میزان به جوانان اعتماد می‌شود گفت: رسالت اصلی جهاد انسان‌سازی است و جهاد باید بتواند جوان‌ها را جذب و به‌صورت عینی با اهداف و سیاست‌های جمهوری اسلامی آشنا کند که این امر به‌صورت عینی در صندوق اتفاق می‌افتد. بخش اعظم دانشجویانی که فارغ‌التحصیل می‌شوند حساب پس‌انداز خود را در صندوق نگه می‌دارند به امید روزی که مبلغی جهت کمک به دانشجویان به این حساب واریز کنند. نکته جالبی که در صندوق وجود دارد این است که بسیاری دانشجویان بهره‌مند از خدمات صندوق که به تازگی جذب دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی شده‌اند از همان بدو ورود عضو خیرین صندوق شده و در تأمین منابع مورد نیاز تسهیلات قرض الحسنه مشارکت می‌کنند.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، وی در پایان اظهار کرد: در سال‌هایی که افتخار حضور در این نهاد انقلابی را داشته‌ام، شاهد آن بودم که کارهایی که در کشور قابل اجرا نبود به دست دانشمندان جهاد برای اولین بار اجرا می‌شد که از جمله آن می‌توان به فعالیت‌های رویان و ... اشاره کرد. از طرفی به علت ماهیت جهاددانشگاهی، جوانان در دوره دانشجویی جذب این نهاد شده و با حمایت‌های آن توانسته‌اند دغدغه‌های علمی و فرهنگی خود را مطرح و با پشتیبانی جهاد به سرانجام رسانند به همین دلیل است که وقتی سیری در تحولات علمی کشور می‌کنیم در سخت‌ترین فعالیت‌های علمی کشور نام جهاددانشگاهی به‌عنوان پیشگام مطرح است.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۱۴۹۶۴ //
ارسال نظر