//
کدخبر: ۴۴۲۲۴۷ //

واردات خودرو، زمینه‌ساز کاهش قیمت خودروی داخلی

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی گفت: واردات خودروی خارجی نه‌تنها روی قیمت آن تأثیر می‌گذارد، بلکه زمینه‌های لازم را برای کاهش قیمت خودروی داخلی فراهم می‌کند.

واردات خودرو، زمینه‌ساز کاهش قیمت خودروی داخلی
به گزارش فرتاک نیوز،

 جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه واردات خودروی خارجی نه‌تنها روی قیمت آن تأثیر می‌گذارد، بلکه زمینه‌های لازم را برای کاهش قیمت خودروی داخلی فراهم می‌کند، گفت: واردات خودرو طعم شیرین ارزان و رقابتی شدن این صنعت را به کام مردم ایران می‌نشاند و می‌توانند شاهد کاهش قیمت خودرو در آینده‌ای نه‌چندان دور باشند.

معاون اول رئیس جمهور آیین نامه واردات خودروهای نو را ابلاغ کرد. طبق این ابلاغیه، واردات خودروهای سواری بالاتر از 2 هزار و 500 سی.سی ممنوع، واردات خودروی سواری با قیمت زیر 20 هزار یورو مجاز و اولویت با واردات خودروهای اقتصادی کمتر از 10 هزار یوروست.

همچنین واردات خودروی سواری برقی تا زیر 40 هزار یورو مجاز است. ابلاغیه در حالی است که وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز پیش تر گفته بود، مشکلی در زمینه واردات خودروهای دسته‌دوم به کشور وجود ندارد و به‌زودی اجرا می‌شود.

جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی درباره آیین نامه واردات خودروهای نو که در جلسه هیئت وزیران مصوب و به وسیله معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد، به «راهبرد معاصر» گفت: به نظر می آید با توجه به اینکه منعی در واردات خودروی نو وجود ندارد و آنگونه که و وزیر صنعت، معدن و تجارت بر آن تأکید کرده است، تاکنون 25 شرکت برای واردات خودرو تأیید شده اند و مصوبه جدید ناظر بر واردات خودروی نو به وسیله اشخاص حقیقی است.

وی افزود: با توجه به اینکه شرکت های یاد شده مجوز لازم را برای واردات خودروی نو به کشور دارند، با وجود آزاد بودن واردات خودرو و اینکه تعدادی خودرو نیز به وسیله آنها وارد و به کاهش قیمت منجر شده است، افراد حقیقی وزارت صنعت، معدن و تجارت را مورد مطالبه به حق خود قرار داده اند.

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: انتقاد افراد حقیقی مبنی بر اینکه نمی‌توانند خودروی نو وارد کشور کنند، موجب شده است وزارت صنعت، معدن و تجارت مصوبه واردات خودرو را برای رفع انحصار برخی شرکت های داخلی ابلاغ کند.

قادری گفت: صدور مجوز واردات خودرو برای چند شرکت ابهام به وجود آورده بود که آن ها از رانت واردات خودرو استفاده می کنند، ضمن اینکه واردات خودرو به وسیله این شرکت ها به کاهش قیمت منجر نشد؛ به طوری که حتی باعث افزایش قیمت شد، به همین دلیل با واردات خودرو به وسیله اشخاص حقیقی نیز موافقت شده است.

وی یادآور شد: بی تردید آزادسازی واردات خودرو زمانی اثرات قابل تأملی در بازار بر جای می گذارد که توزیع رانتی به نفع عده ای یا چند شرکت در میان نباشد، به همین دلیل با توجه به اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت متوجه این مطالبه به حق هستند، آیین نامه واردات خودرو را ابلاغ و تصویب کردند تا اشخاص حقیقی با ارزهای خود بتوانند خودرو وارد کنند.

جعفر قادری درباره محدودیت های ارزی در واردات خودرو گفت: با توجه به اینکه تخصیص ارز برای واردات خودرو مهم است، به نظر می آید افراد دارای ارز اعم از داخل یا خارج کشور ازجمله کشورهای حوزه خلیج فارس می توانند با ارز خود خودرو وارد کشور کنند تا منابع ارزی برای این موضوع با چالش مواجه نشود.

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی گفت: در گذشته ایرانیانی که در کشورهای حوزه خلیج فارس کار می‌کردند و درآمد ارزی داشتند، از محل درآمدهایشان خودرو وارد می کردند. بنابراین می توان چنین روندی را در دستور کار قرار داد تا به تناسب خودروی وارداتی، شاهد تعدیل قیمت خودرو در بازار باشیم.

وی تصریح کرد: آزادی واردات خودرو طعم شیرین ارزان و رقابتی شدن صنعت خودرو را به کام مردم ایران می نشاند؛ بنابراین مردم می توانند شاهد کاهش قیمت خودرو در آینده ای نه چندان دور باشند. واردات خودرو نه تنها روی قیمت خودروهای خارجی تأثیر می گذارد، بلکه زمینه های لازم را برای کاهش قیمت خودروی داخلی و واقف شدن خودروسازان به خروج از انحصار و افتادن در جاده رشد و توسعه، فراهم می کند.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۴۲۲۴۷ //
ارسال نظر