//
کدخبر: ۴۵۹۶۲۰ //

کاهش چشمگیر نرخ بیکاری در دولت شهید رئیسی

وزیرکار درباره آخرین وضعیت بازار کار گفت: کاهش نرخ بیکاری ناشی از تقویت طرح های توسعه ای بنگاه های بزرگ و اجرای طرح‌های کلان اقتصادی در حوزه معدن، اقتصاد دریا محور و صنایع بالادستی نفت و گاز است.

کاهش چشمگیر نرخ بیکاری در دولت شهید رئیسی
به گزارش فرتاک نیوز،

آمارهای حوزه اشتغال بیانگر این است که کاهش نرخ بیکاری و ایجاد اشتغال در دولت رئیسی رکورد دار بوده است.سید صولت مرتضوی, وزیرکار در آخرین اظهارات خود درباره نرخ بیکاری  از ثبت یک رکورد تاریخی در دولت سیزدهم جهت کاهش نرخ بیکاری خبر داد و گفت: نرخ بیکاری 7-8 استان کشور زیر 7 درصد است.تقویت طرح های توسعه ای بنگاه های بزرگ و اجرای طرح‌های کلان اقتصادی در حوزه معدن، اقتصاد دریا محور و صنایع بالادستی نفت و گاز از جمله دلایل تحقق این امر است.

وی افزود: این اتفاق یک رکورد تاریخی است و شرط کافی برای حفظ کردن این رکود، ادامه همین روندی است که در دولت اتخاذ شده است.

مرتضوی فعال کردن بنگاه‌های بزرگ اقتصادی و تقویت طرح‌های توسعه‌ای آنها در کنار فعال کردن بنگاه‌های بزرگ راکد و تعطیل را موجب حفظ نرخ بیکاری در سطح یک درصد دانست.

وی افزود: تقویت طرح های توسعه ای بنگاه های بزرگ و اجرای طرح‌های کلان اقتصادی در حوزه معدن، اقتصاد دریا محور و صنایع بالادستی نفت و گاز از جمله دلایل تحقق این امر است.

وی با بیان اینکه برای پایداری اشتغال باید به اشتغال خرد و متوسط هم توجه شود، عنوان کرد: هم اشتغال خرد خانگی و هم اشتغال متوسط در دستور کار وزارت تعاون قرار دارد و ما از از محل منابع تبصره 2و محل منابع بازگشتی از تبصره 16سنواتی و یک میلیارد دلاری اشتغال روستایی به ایجاد شغل کمک کردیم.

وزیر کار ادامه داد: برنامه‌ریزی ما این است که در سال 1403هم از مرز یک میلیون فرصت شغلی فراتر برویم و هم اشتغال پایدار در کشور ایجاد شود.

وی اشاره کرد: حذف ضوابط دست و پا گیر هم در دستور کار دولت قرار گرفته است و خوشبختانه در کمترین زمان مجوز صادر و پیگیر می‌شود. در همه استان‌ها پیشخوان خدمت ایجاد شده است. 

مرتضوی گفت: ما بر این باور هستیم که پرداخت تسهیلات در هر حوزه از جمله حوزه مسکن، ازدواج، اشتغال و تجارت و بازرگانی و هر کجا که باشد به موضوع افزایش اشتغال کمک می‌کند. البته وزارت کشور هم ساماندهی اتباع خارجی در کشور را در دستور کار قرار داده است که اگر ساماندهی و مدیریت شود بخشی از فرصت‌های شغلی بیشتر در اختیار هموطنان قرار خواهد گرفت.

مطابق آنچه در قانون اساسی کشور و اسناد بالادستی آمده است, اشتغال یکی از مقوله های مهم اقتصادی و سرنوشت ساز در شرایط کشور است. به همین دلیل است که کارشناسان بر فعالیت تمام دستگاه ها برای تحقق کاهش نرخ بیکاری تأکید دارند.

ایجاد شغل یکی از مهمترین زمینه های تحقق اقتصاد مقاومتی یا مردمی است که در شعار سال رهبری به مشارکت مردم نیز اشاره کردند. از آنجا که  پیشرفت اقتصادی اشتغال‌آفرین،پایداری اجتماعی بهتری را به همراه دارد, لذت اتخاذ سیاست‌های مناسب با بهره‌گیری از تجارب گذشته و توجه به ظرفیت‌های کشور می‌تواند در ایجاد فرصت‌های شغلی و کاهش بیکاری نقش بسزایی داشته باشد.

محمود کریمی بیرانوند معاون اشتغال وزیر کار اخیراً بیان کرد: بر اساس داده‌های موجود،نرخ اشتغال ناقص 8.2 درصد و نرخ بیکاری جوانان 15تا 24سال به 21.2 درصد رسیده است. به گزارش تسنیم؛ می توان گفت خوشبختانه بازار کار کشور در دولت سیزدهم طبق آمارها روند مثبت و روبه رشدی را تجربه کرده است و طبق داده‌های مرکز آمار ایران در سال 1402نرخ بیکاری کل کشور به رقم 8.11 درصد رسیده که کمترین میزان بیکاری در دهه های اخیر به شمار می‌رود.

از سوی دیگر بررسی آمارها بیانگر این استک ه اشتغال جمعیت 15سال و بیشتر کشور در پاییز 1402به میزان 24میلیون و 775هزار و 913نفر معادل 38.3 درصد جمعیت فعال بوده است که نسبت به پاییز 1401، 0.6 واحد درصد افزایش یافته است. میزان بیکاری نیز 7.6 درصد معادل 2 میلیون و 43هزار و 672نفر بوده است.

بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی نیز از 12.5درصد در پاییز 1401به11.4 درصد در پاییز 1402کاهش یافته است.

یکی از اقدامات مهم و حیاتی در کاهش نرخ بیکاری در دولت رئیسی احیای کارخانه های تعطیل و نیمه تعطیل بود. در ابتدای دولت سیزدهم بیش از 50هزار واحد تعطیل و نیمه تعطیل در کشور وجود داشت و همین مساله ضرورت احیای واحدهای صنعتی راکد را بیش از پیش نشان می داد. دولت سیزدهم وعده داد که برای حل مشکلات واحد‌های صنعتی از هیچ فعالیتی دریغ نمی‌کند. در این راستا نهضت احیا واحدهای اقتصادی  راه اندازی شد.

سیدامیرحسین مدنی نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی اخیراً  در جشن احیای 395 واحد تولیدی راکد و نیمه فعال مازندران که در سفر رئیس جمهور به این استان برگزار شد، گفت: با احیای 395در استان مازندران حدود 16همت سرمایه احیا و برای بیش از 9هزار و 500نفر اشتغال ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه 8770 واحد تولیدی در دولت سیزدهم احیا شده، افزود: ماهانه حدود 10همت از طریق خط اعتباری به صنایع پایین دستی پتروشیمی و فولاد منابع تزریق می‌شود که واحدهای نیمه فعال بسیاری نیز از این طریق احیا شده است.

افزایش تسهیلات اشتغالزایی از دیگر اقدامات دولت برای کاهش نرخ بیکاری بوده است.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۵۹۶۲۰ //
ارسال نظر