عواقب گران شدن ۴۰۰ درصدی دارو
کالاییسازیِ دارو و درمان، اتفاق جدیدی نیست اما این شتاب اخیر تقریباً بیسابقه است.
جداول قیمتی جدید که داروسازها منتشر کردهاند، اعداد سنگینی را نشان میدهند؛ داروهایی هستند که تا ۴۰۰ درصد گران شدهاند؛ این رقم خیلی زیاد است و با توجه به اینکه سال آینده ارز تامین کالاهای اساسی، هم کاهش مییابد و هم گران میشود، یک گرانیِ دیگر هم آن طرف سال خواهیم داشت.
در روزهای اخیر «دارو» به شکل بیسابقهای گران شد؛ توجیه دولت و وزارت بهداشت به عنوان متولی اصلی، جلوگیری از ورشکستگی داروسازان است و مسلماً در این استدلال، برش بزرگی از حقیقت غایب است: دولت نمیخواهد برای داروی مردم یارانه بدهد و موج آزادسازی و تعدیل به حیاتیترین نیازمندیِ زندگی مردم رسیده است، یعنی دارو و سلامت.
جزئیات یک گرانی عجیب!
کالاییسازیِ دارو و درمان، اتفاق جدیدی نیست اما این شتاب اخیر تقریباً بیسابقه است؛ اطلاعیههایی که برخی از شرکتهای داروسازی در کدال منتشر کردهاند، نشان میدهد که قیمت برخی از داروها تا ۴۱۵ درصد افزایش یافته است. برای نمونه، یک شرکت داروسازی (زهراوی) در اطلاعیهای که منتشر کرده، نرخ جدید دارو را البته از سمت تولیدکننده مشخص کرده است؛ بدون تردید، سود واسطهها و وداروخانهها به این قیمتهای نجومی علاوه میشود.
در این اطلاعیه میبینیم، دارویی مثل آمپول جنتامایسین ۲۰، دقیقاً ۴۱۵ درصد افزایش قیمت داشته است و آمپول ویتامین ب۱۲، متحمل ۲۲۸ درصد گرانی شده است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.